Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2016 - Anul XXI, nr. 53 (6166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activitate nesatisfăcătoare

Poliţiştii rutieri de la Rădăuţi, eficienţă scăzută la controalele în trafic, în ciuda numărului mare de accidente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul foarte mare de accidente rutiere grave petrecute în localităţile limitrofe municipiului Rădăuţi a dus la efectuarea unei analize la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava cu privire la activitatea Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Rădăuţi. Concluzia este că, deşi numărul de accidente a fost mare, acţiunile de control în trafic ale poliţiştilor rutieri nu au avut rezultatele aşteptate. Mai exact, din analizele făcute la nivel de judeţ, a rezultat că la Rădăuţi, în ciuda problemelor evidente din trafic, numărul şoferilor prinşi cu viteză excesivă sau băuţi a fost redus, comparativ cu alte subunităţi de poliţie rutieră din judeţul Suceava. În aceste condiţii, activitatea pe linie rutieră a poliţiştilor din Rădăuţi nu poate fi considerată satisfăcătoare.

Conducerea IPJ Suceava a stabilit o serie de măsuri care se vor lua în perioada imediat următoare, în încercarea de a fi evitate noi accidente grave.

Comisarul-şef Dorel Aicoboae, adjunct la conducerea IPJ Suceava, care coordonează printre altele activităţile pe linie rutieră, a precizat că a fost stabilit un grafic de acţiuni de control pe drumurile unde s-au petrecut accidente, la anumite ore din zi sau din noapte. Echipaje de la Serviciul Rutier Suceava vor acţiona suplimentar, preponderent pe zona municipiului Rădăuţi, iar un număr mai mare de autospeciale cu radare vor fi concentrate în zonele de risc. Inclusiv cel mai nou radar al Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, „radarul pistol”, va acţiona intens în următoarea perioadă în zona arondată Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Rădăuţi. 

 

Nouă morţi în accidente în trei luni de zile

Nu mai puţin de nouă oameni au murit în accidente în zona municipiului Rădăuţi în interval de trei luni de zile, din decembrie 2015 şi până în februarie 2016. Acestora li se adaugă un număr mare de persoane rănite.

Pe de o parte, câteva dintre accidentele mortale au avut în prim plan pietoni. De regulă aceştia nu s-au asigurat la traversare, în timp ce într-un caz pietonul se deplasa pe timp de noapte pe mijlocul carosabilului.

Alte accidente au fost provocate de şoferi care au comis erori grave în trafic. Cele mai recente evenimente rutiere, de săptămâna trecută, au avut în prim plan un tânăr care conducea o maşină cu viteză excesivă la doar 17 ani şi un şofer în vârstă de 58 de ani care a intrat violent cu un autoturism într-un stâlp de beton. Accidentele au avut loc la Voitinel şi Volovăţ, în ambele cazuri cei care s-au aflat la volan decedând. În zona Rădăuţi nu au lipsit nici evenimentele rutiere care au avut în prim plan şoferi sub influenţa alcoolului. Un alt aspect care ar trebui să dea de gândit este legat de maşinile cu volan pe partea dreaptă, implicate şi ele în mai multe accidente.

Una dintre subunităţile de poliţie date ca exemplu pozitiv în ultima perioadă este cea de la Vicovu de Sus. În condiţiile în care Vicovu de Sus  este de mult o zonă grea din punct de vedere rutier, cu foarte mulţi şoferi pericol public, care adesea nu opresc la semnalele agenţilor din trafic, poliţiştii au reuşit totuşi să fie eficienţi, în sensul că au întocmit multe dosare penale ori, unde a fost cazul, au ridicat permisele de conducere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii rutieri de la Rădăuţi, eficienţă scăzută la controalele în trafic, în ciuda numărului mare de accidente.
 Vizualizări articol: 6117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Poliţiştii rutieri de la Rădăuţi, eficienţă scăzută la controalele în trafic, în ciuda numărului mare de accidente4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Interesant... trimis de
( 4 mar 2016, 11:28:02
Ceva putred se intampla...e clar. Daca in celelalte orase exista un numar mai scazut de accidente comparativ cu Radautiul, pe langa soferii problema, probabil e si vina politistilor ca nu isi faci corespunzator treaba. Prefera sa parcheze masina undeva si sa-si faca somnul de noapte,pt ca ala e cel mai dulce.
2.   Incompetenti ! trimis de
( 4 mar 2016, 13:48:35
Sa se verifice buzunarele agentilor dupa fiecare misiune in trafic si se va gasi cauza ! Si averile sa se ia la puricat! In zona unde masinile cu volan pe dreapata sunt mai numeroase decat cele cu volan pe stanga si unde toti pustii se cred Ayrton Senna politistii te amendeaza daca ti-a expirat de o zi rovinieta iar sumaharii trec pe langa ei cu peste 100 in localitate si se saluta. Zilele trecute citeam de un accident la Volovat, eu zic sa le dam tuturor vitezomanilor cate o conserva englezeasca si sa lasam selectia naturala sa-si spuna cuvantul !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pizza la tigaie Nu este chiar o pizza adevărată, ci mai mult o omletă cu de toate, dar gustul este asemănător și se face foarte ușor.Avem nevoie de:4 ouă, 4 linguri făină, un plic praf de copt, 200 g amestec de mezeluri și legume tăiate cubulețe ( salam, șuncă,... Citeşte