Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2016 - Anul XXI, nr. 53 (6166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare la Ministerul Sănătăţii

Prefectul Harasim a cerut ”o analiză mai atentă” a nominalizării făcute de DSP, ca dr. Lăzăreanu să fie manager la Ambulanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pensionarea celui mai longeviv manager al unui serviciu descentralizat din judeţul Suceava, doctorul Daniel Martiniuc, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) a stimulat lupta pentru fotoliul care rămâne vacant. Doctorul Martiniuc împlineşte mâine 65 de ani şi se pensionează, după 24 de ani la conducerea instituţiei. Direcţia de Sănătate Publică Suceava, prin directorul Andrei Ianovici, a transmis, miercuri după-amiază, Ministerului Sănătăţii, propunerea ca interimatul la conducerea SAJ Suceava să fie asigurat de medicul Alexandru Lăzăreanu.

Nominalizarea aceasta nu este agreată de prefectul de Suceava, Constantin Harasim, care ne-a declarat că ieri a trimis o adresă Ministerului Sănătăţii prin care a solicitat ”o analiză mai atentă a nominalizării făcute de DSP”. Prefectul a arătat că în urmă cu câteva zile a discutat cu directorul DSP despre interimatul la Ambulanţă şi că acesta i-a spus că va nominaliza pe cineva din cadrul comitetului de conducere a SAJ, iar ieri a constatat că a fost propus un medic din personalul de execuţie. Potrivit prefectului, la Ambulanţă sunt şi aşa puţini medici, astfel că ar fi de preferat ca până la organizarea concursului funcţia să fie ocupată de unul dintre ceilalţi trei directori. Comitetul de conducere al SAJ Suceava este format din directorul economic Cătălin Ioan Baciu, directorul medical dr. Carmen Abalaşei, directorul tehnic Emil Filipescu şi asistenta-şefă Lidia Papuc. Cu excepţia asistentei-şefe, oricare dintre cei trei poate, din punct de vedere legal, să asigure interimatul. ”Ca prefect, îmi doresc să fie organizat cât mai repede concurs pentru ocuparea postului de manager”, a declarat Harasim.

 

Dr. Martiniuc: ”Nu rămân în instituţie după pensionare, voi face doar gărzi pentru că încă mă simt verde”

Directorul Ianovici a explicat nominalizarea pe care a înaintat-o ministerului pentru validare prin aceea că, după ce prima solicitare, de a prelungi mandatul doctorului Martiniuc până la concurs, a fost refuzată deoarece legislaţia nu permite, s-a informat dacă directorul medical, dr. Abalaşei, este de acord să fie manager interimar şi aceasta nu ar fi dorit. ”Ulterior a acceptat, dar dacă o propuneam pe dânsa ar fi trebuit să punem şi un director medical interimar, aşa că am optat pentru doctorul Lăzăreanu, care a avut o activitate vastă în domeniu, a fost 15 ani director la DSP. O eventuală stare conflictuală la Ambulanţă nu ne priveşte pe noi”, a spus Ianovici.

Doctorul Lăzăreanu ne-a declarat că el a fost informat de DSP despre nominalizare şi nu vede de ce asta ar împiedica buna funcţionare a instituţiei. ”Eu îmi doresc ca dr. Martiniuc să rămână în continuare în instituţie pentru că şi aşa suntem puţini medici şi trebuie să fie asigurate turele. El poate să meargă exact pe tura în care sunt eu, în locul meu”, a afirmat dr. Lăzăreanu. El a dezminţit că în ultimul an şi jumătate ar mai fi avut vreo divergenţă cu managerul Martiniuc.

Medicul Daniel Martiniuc a afirmat şi el că nu are nici un conflict cu nimeni şi consideră că în privinţa nominalizării pentru manager interimar ”autorităţile locale au ultimul cuvânt”. ”Vreau ca serviciul ăsta să meargă cel puţin la fel de bine ca şi sub conducerea mea. Nu rămân în instituţie după pensionare, voi face doar gărzi pentru că încă mă simt verde”, a precizat managerul SAJ.

Dr. Martiniuc a condus activitatea SAJ Suceava din luna noiembrie 1992 şi până în prezent.

Întrebat cum apreciază activitatea sa de aproape 24 de ani la conducerea instituţiei, medicul a spus că aceasta poate fi apreciată doar de colegii săi de serviciu, de forurile superioare, dar şi de beneficiarii serviciilor medicale de urgenţă prespitaliceşti.

Mai menţionăm că SAJ în judeţul Suceava are 338 de salariaţi, dintre care 14 sunt medici. Necesarul pentru ca Ambulanţa să funcţioneze la capacitate maximă este de 530 de angajaţi, dintre care 22 medici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul Harasim a cerut ”o analiză mai atentă” a nominalizării făcute de DSP, ca dr. Lăzăreanu să fie manager la Ambulanţă.
 Vizualizări articol: 2566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul Harasim a cerut ”o analiză mai atentă” a nominalizării făcute de DSP, ca dr. Lăzăreanu să fie manager la Ambulanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pizza la tigaie Nu este chiar o pizza adevărată, ci mai mult o omletă cu de toate, dar gustul este asemănător și se face foarte ușor.Avem nevoie de:4 ouă, 4 linguri făină, un plic praf de copt, 200 g amestec de mezeluri și legume tăiate cubulețe ( salam, șuncă,... Citeşte