Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2016 - Anul XXI, nr. 53 (6166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Anonimul din Vaslui care n-a violat, ci a salvat. Regina Angliei îl chema la Palat, iar SUA îl desemna erou naţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alo, domnule ministru de război, alo, domnule ministru de pace, alo, domnule Iohannis, preşedinte de ţară. Un tânăr din Vaslui, aceeaşi zonă de unde şapte violatori au ţinut pagina primă a ziarelor şi au deschis alaiul de seară al televiziunilor, a făcut un gest eroic. Eroic, eroic. În Dâmboviţa rece şi tulbure ca o peşteră a morţii a căzut, cu roţile în sus, un automobil. Zeci de gură cască au scos telefoanele digitale, tabletele şi ruletele de imagini şi s-au pus pe imortalizat momentele în care cei din maşină mureau. Un vasluian, pe care cu greu am aflat că-l cheamă Alexandru, a sărit în apă împins de un resort interior găsit rar la oameni şi mai des la mamiferele pădurii, mame mai ales, care sar să-şi apere de colţii fiarelor puiul, murind ele. Vasluianul – zona aceea cu violatorii alintaţi cu toate onorurile televiziunilor, pozaţi din dos, din faţă, din profil, mereu unşi pe păr cu uleiuri şi mereu mândri de vitejia de a perfora pe rând o fătucă fără apărare – a sărit în apa rece, s-a băgat, cu hainele pe el, sub automobilul scufundat, a spart un geam şi a scos un copil de 8 ani. Un poliţist a resuscitat copilul, iar vasluianul a intrat iar în apă şi a mai scos o victimă până s-au arătat smurdiştii şi organele statului care stau uneori pe gânduri. Adică suni la 112 şi robotul din vocea unei femei te întreabă cum te cheamă, câte kile ai, ce cetăţenie şi pe urmă te iscodeşte dacă ce spui e glumă sau e pe bune. Mă rog, ceva pe aproape se petrece poate şi pentru că-s destui care glumesc de-a moartea.

Tânărul Alexandru din Vaslui se mai numeşte şi Puiu şi e fiul unui revoluţionar. Mai ştim o declaraţie modestă a lui că a făcut ce trebuia. De ce? Fiindcă aşa am simţit. Eşti un erou! Nu sunt nici un erou. Sunt un om, ar fi zis el unei reporteriţe care l-a intervievat ud şi dârdâind de frig.

În America, tânărul era în toate televiziunile, iar Casa Albă îşi făcea un titlu de mândrie de a da mâna cu el. În Anglia, Regina îl invita la Palat. În România, ţara care a făcut, sub toţi preşedinţii, dar mai ales sub Băsescu, sute de generali care n-au participat la nici un război, a ridicat steagul de luptă pentru toate loazele şi a dat onorul unor burţi care n-au ieşit din birouri decât la Ziua Naţională, gâfâind unsuros, tânărul Alexandru face un gest formidabil. Dă o probă de omenie şi de vitejie chiar în vremuri în care ambele calităţi au fost extirpate din dicţionarul uman.

Alo, domnule ministru al eroismelor, domnule preşedinte al securităţii naţionale, domnule premier, convocaţi de urgenţă Consiliul Suprem de Apărare a Vieţii Semenilor şi ridicaţi-vă toţi în picioare, dând onorul spre dreapta, în poziţie regulamentară, când va intra Alexandru, pe care va trebui să-l invitaţi şi să-l convingeţi să vă facă onoarea de a veni.

Felicitări, tinere din Vaslui! Pixul meu îşi scoate pălăria în faţa forţei tale de a salva o redută care murea în noi. Tu ai salvat copilul de opt ani şi încă ceva care ne priveşte pe toţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anonimul din Vaslui care n-a violat, ci a salvat. Regina Angliei îl chema la Palat, iar SUA îl desemna erou naţional.
 Vizualizări articol: 10345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 19 voturi
Anonimul din Vaslui care n-a violat, ci a salvat. Regina Angliei îl chema la Palat, iar SUA îl desemna erou naţional5.0519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pizza la tigaie Nu este chiar o pizza adevărată, ci mai mult o omletă cu de toate, dar gustul este asemănător și se face foarte ușor.Avem nevoie de:4 ouă, 4 linguri făină, un plic praf de copt, 200 g amestec de mezeluri și legume tăiate cubulețe ( salam, șuncă,... Citeşte