Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2016 - Anul XXI, nr. 53 (6166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Flutur şi-a prezentat oferta pentru dezvoltarea judeţului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, senatorul Gheorghe Flutur, a anunţat ieri care este oferta cadru pe care liberalii, şi el personal, o vor prezenta la alegerile locale din judeţ. Gheorghe Flutur a spus că în calitate de candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava va veni în faţa sucevenilor cu o ofertă structurată pe mai multe capitole. Flutur a spus că în primul rând, misiunea echipei liberale în judeţul Suceava va fi relansarea procesului de dezvoltare a judeţului, „după perioada de stagnare din pesedistă”. El a subliniat că cel mai important obiectiv va fi creşterea nivelului de salarizare, a veniturilor şi dezvoltarea economică a judeţului, care în aceşti ultimi patru ani a fost una extrem de modestă. Gheorghe Flutur a precizat că un alt obiectiv va fi atragerea de fonduri pentru judeţ, scopul fiind acela de a creşte veniturile populaţiei şi de a asigura bunăstarea, siguranţa şi confortul locuitorilor judeţului Suceava. „Una dintre principalele direcţii de acţiune pe care ne vom axa va fi şi modernizarea infrastructurii judeţului, atât cea de transport, drumuri, căi ferate, aeroport, cât şi infrastructura de utilităţi, apă canal, şi infrastructura şcolară, sanitară, culturală şi turistică”, a spus Gheorghe Flutur. Liderul PNL Suceava a adăugat că o altă prioritate a liberalilor va fi şi punerea în valoare, mai eficientă, a resurselor naturale din judeţ, fie că e vorba despre resursele turistice sau despre resursa umană, care este insuficient valorificată. „Cu asta vom începe, şi anume resursa umană, şi mă refer în special la tineri, cărora trebuie să le oferim locuri de muncă. În acelaşi timp, ne vom axa şi pe încurajarea parteneriatelor şi a asocierilor şi pe dezvoltarea culturii asociative. Şi asta pentru a promova mai intens brandul Bucovina. Vrem să relansăm în forţă brandul Bucovina”, a mai explicat Gheorghe Flutur.

 

Flutur consideră că o prioritate trebuie să fie Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Suceava – Botoşani

Pe de altă parte, preşedintele PNL Suceava a ţinut să precizeze că a citit strategia de dezvoltare a judeţului propusă de actuala conducere PSD a Consiliului Judeţean, subliniind că este „îngrijorat de lipsa de viziune a social-democraţilor pentru viitorul acestei zone şi de lipsa de investiţii din Regiunea de Nord-Est, în special din judeţul Suceava”.

Gheorghe Flutur a arătat că un proiect important şi prioritar ar trebui să fie Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Suceava – Botoşani. „Am studiat lista preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Paul Juncker, cu posibilităţile de accesare de fonduri europene şi putem obţine finanţări importante. Clujul e în situaţia de a primi 500 de milioane de euro pentru a pune în valoare zona, pe o componentă IT. Şi sunt hotărât ca împreună cu primarul Ion Lungu să dezvoltăm aceste mari proiecte care se pot realiza pe aglomerarea urbană Suceava – Botoşani, cu zonele învecinate, cu o populaţie totală de circa 300.000 de persoane. Suceava trebuie să se asocieze pentru a veni cu proiecte inovatoare. Şi urgent trebuie să promovăm proiecte mari, pentru a scoate din întuneric zona Suceava – Botoşani”, a declarat preşedintele PNL Suceava. El a arătat că mandatul liberalilor pentru următorii patru ani trebuie să fie unul în care să se rezolve problema deficitului de venituri ale populaţiei din această zonă a ţării.

Gheorghe Flutur a amintit şi de faptul că săptămâna viitoare va solicita şi rediscutarea Master Planului General de Transporturi al României, precizând că în actuala formă, atât Suceava, cât şi Botoşaniul, au fost uitate din punctul de vedere al investiţiilor în infrastructură. Flutur a spus că o prioritate este urgentarea procedurilor pentru începerea studiilor de fezabilitate pentru autostrăzile Est – Vest şi Suceava – Bucureşti. De asemenea, el a arătat că trebuie găsite soluţii urgente şi pentru construcţia unei şosele rapide pe ruta Siret – Suceava – Roman. El a făcut un apel la toţi parlamentarii suceveni, indiferent de partidul din care fac parte, să sprijine urgentarea acestor proiecte de infrastructură. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur şi-a prezentat oferta pentru dezvoltarea judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 5209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.4 din 9 voturi
Flutur şi-a prezentat oferta pentru dezvoltarea judeţului Suceava1.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce a facut Nechifor? trimis de
( 4 mar 2016, 13:36:05
Ce a facut Nechifor in toata perioada sefiei? S-a implicat in proiecte de dezvoltare a Bucovinei?
A avut o posibilitate unica cind ar fi putut sa lase ceva deosebit in urma sa.
Este clar ca problemele personale au dominat fiinta sa. Ce om de doi bani!?

Flutur este bine intentionat si are calitati de manager.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pizza la tigaie Nu este chiar o pizza adevărată, ci mai mult o omletă cu de toate, dar gustul este asemănător și se face foarte ușor.Avem nevoie de:4 ouă, 4 linguri făină, un plic praf de copt, 200 g amestec de mezeluri și legume tăiate cubulețe ( salam, șuncă,... Citeşte