Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2016 - Anul XXI, nr. 53 (6166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Locuinţe pentru tineri

Investiţii de un milion de euro în dezvoltarea cartierului Europa, de la bugetul Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai nou cartier de locuinţe pentru tineri, cartierul Europa, de pe Dealul Tătăraşi, va beneficia anul acesta de investiţii de un milion de euro, de la bugetul local al Primăriei Suceava.

„Din milionul de euro alocat în proiectul de buget pe 2016 pentru dezvoltarea cartierului Europa urmărim două obiective – aducerea energiei electrice şi demararea lucrărilor de amenajare a reţelei stradale. Anul trecut am dus acolo apa şi canalizarea”, a precizat primarul Ion Lungu, care a “botezat” cu acest nume cartierul de pe dealul din spatele Primăriei Suceava deoarece împărţirea parcelelor de case de acolo s-a făcut de Ziua Europei.

Acolo, municipalitatea suceveană a pus la dispoziţia a 142 de tineri sub 35 de ani terenuri gratuite (câte 300 de mp) pentru construcţia de locuinţe.

„Vom face cartierul Europa la fel ca cel realizat pe Dealul Mănăstiri, dar prioritară este acum aducerea energiei electrice şi începerea amenajării străzilor, încât să se poată construi acolo şi chiar locui. Știu că aducerea acestor utilităţi este aşteptată de mulţi suceveni, cunoaştem problemele de acolo şi îmi pare rău că s-a întârziat realizarea unor lucrări, dar şi noi am mizat pe ideea că vom reuşi să vindem parcelele de teren pe care s-au construit case pe Dealul Mănăstirii, iar cu banii de acolo vom investi în realizarea utilităţilor din noul cartier, Europa. Din păcate, acolo nu am reuşit să vindem încă nici o suprafaţă de teren. Evaluarea acestora s-a făcut la preţul pieţei, nu e un preţ stabilit de primărie”, a adăugat edilul sucevean, care a analizat în teren situaţia noului cartier pentru tineri.

Pentru că una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă cei care construiesc acolo locuinţe este accesul către şantierele deschise pe deal, imediat după trasarea străzilor se va trece la balastarea lor, iar, pe cât posibil, chiar la asfaltare.

Cartierul de pe dealul Tătăraşi, aflat foarte aproape de zona centrală a Sucevei, are mai multe căi de acces, una fiind de pe strada din spatele sediului Primăriei, Alexandru cel Bun, pe la garaje, pe la Uzina electrică, de pe strada Bradului, sau pe sus, de pe imaşul de la Ipoteşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii de un milion de euro în dezvoltarea cartierului Europa, de la bugetul Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 7174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Investiţii de un milion de euro în dezvoltarea cartierului Europa, de la bugetul Primăriei Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pizza la tigaie Nu este chiar o pizza adevărată, ci mai mult o omletă cu de toate, dar gustul este asemănător și se face foarte ușor.Avem nevoie de:4 ouă, 4 linguri făină, un plic praf de copt, 200 g amestec de mezeluri și legume tăiate cubulețe ( salam, șuncă,... Citeşte