Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 feb 2016 - Anul XXI, nr. 36 (6149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie (APOR)a luat act cu îngrijorare de propunerile de modificare a Planului-cadru pentru învăţământul gimnazial din România, formulate de către Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, respectiv de grupul de experţi al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, şi care se află acum în dezbatere publică.

Ceea ce îngrijorează sunt atât propunerile de reducere a numărului de ore la discipline fundamentale de studiu, cât şi acelea de comasare a lor, punându-se sub semnul întrebării rolul de a forma atât cultura generală, cât şi conştiinţa istorică şi identitară a noilor generaţii .

Vârsta gimnazială, cuprinsă între 10-15 ani, este cea mai propice dezvoltării unei personalităţi armonioase, deopotrivă sensibilă, raţională şi creativă. Bulversarea reperelor educaţionale, validate de experienţa generaţiilor din care şi noi înşine facem parte, poate avea repercusiuni grave asupra copiilor noştri. Sunt periclitate dezvoltarea lor armonioasă, capacitatea de înţelegere a noţiunilor, conceptelor, fenomenelor, dar şi sensibilitatea, bunul-gust, receptarea estetică şi, desigur, atât de necesara capacitate de exprimare corectă şi de structurare a unui discurs cu sens.

Comunicatul de presă din 03.02.2016 (http://www.edu.ro/index.php/pressrel/23963), anunţă că pe 16.02.2016 va avea loc o dezbatere publică organizată de minister.

Opţiunile societăţii trebuie să fie formulate clar în această dezbatere, motiv pentru care este foarte important ca până la data respectivă să fie transmise Ministerului opiniile părinţilor şi profesorilor din ţară.

APOR (Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie) Suceava organizează  o dezbatere publică la Casa de Cultură Suceava, Sala Mică, în ziua de 15 februarie 2016, ora 18.

Adresăm asociaţiilor de părinţi din şcoli şi profesorilor din judeţul Suceava invitaţia să participe în număr cât mai mare la dezbaterea amintită, pentru a discuta şi a face propuneri, care vor fi înaintate ministerului sub forma unui memoriu.

 

Comitetul Judeţean APOR- Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunicat de presă.
 Vizualizări articol: 2143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comunicat de presă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gogoși pripite cu mere Se fac repede, sunt gustoase și se păstrează moi, ușor umede, câteva zile chiar. Gustul este puțin diferit de cel al clasicelor gogoși dospite iar întreaga operațiune de preparare durează mai puțin de o oră.Avem nevoie de:2 ouă, un pahar... Citeşte