Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 feb 2016 - Anul XXI, nr. 36 (6149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Norocul românilor: calendarul chinezesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Antrenorul român Constantin Gâlcă debutase absolut senzaţional la actuala sa echipă, Espanyol Barcelona, reuşind un egal aproape neverosimil cu cealaltă echipă locală, ştiţi care. Faptul că nimeni nu a înscris în acel meci mă făcuse să cred că dincolo de ziua proastă a Barcelonei ar fi de luat în calcul exemplara tactică defensivă impusă echipei, chestie nu tocmai plăcută ochiului, dar evident aducătoare de puncte şi, în ultimă instanţă, de aşteptată salvare miraculoasă. Aşa cum era de presupus, tocmai acest rezultat i-a conferit lui Costel Gâlcă un statut aparte şi, urmare directă, ocazia de a acoperi găurile din echipă cu nume noi, de fotbalişti presupus mai buni decât cei găsiţi acolo. Rezultatele cele bune însă s-au terminat cam tot atunci, adică după o victorie şi încă un egal a urmat un şir de înfrângeri pe bandă rulantă, în ciuda faptului că Gâlcă a considerat că schimbarea portarului va fi cheia succesului. Şi l-a adus pe Arlauskis, cel care în poarta Stelei făcuse minuni cu ceva vreme în urmă. Chestia e logică: păi cum să iei gol când îţi trag la poarta alde Chiajna, Ceahlăul şi Dinamo? Nefericitul Arla s-a trezit că debutează la Espanyol taman când în loc de cunoscuţii săi Pancu şi Săgeată, la poarta sa se buluceau Ronaldo, Benzema şi Modrici. A luat fix 6 bucăţi, dar puteau fi 10 sau 12, că Arla a apărat bine (!!!). Se părea că nu-i nenorocire. În fond, Real e totuşi Real. Numai că după asta, când iei 5 şi acasă, de la Nimeni, apare ca logică ameninţarea cu destituirea. Că nu stă nimeni să analizeze cât de bine a apărat portarul adus de tine, după ce ia 9 goluri în 2 meciuri (le-ar fi luat pe toate 11, numai că, norocosul!, s-a accidentat). Cică salvarea lui Gâlcă a fost... calendarul chinezesc! Conform căruia, săptămâna asta a fost Anul Nou, drept pentru care toţi chinezoii s-au tras către casele lor. Inclusiv patronul Espanyol-ului, care însă a transmis de acolo că ultima şansă a lui Costel este victoria împotriva Valenciei, în etapa din acest weekend. Tot calendarul chinezesc ni l-a adus înapoi pe Budescu, de bine ce plecase într-acolo! Zice că n-avea ce să facă în China, cât toată lumea petrece. Mă gândesc însă că s-ar putea ca pentru Europene, Nea Tata Puiu să-l convoace tot după calendarul chinezesc, adică... prin august! Ar fi şi ăsta un noroc, că la aşa o navetă lungă, orice prilej de odihnă e bine-venit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Norocul românilor: calendarul chinezesc.
 Vizualizări articol: 1770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Norocul românilor: calendarul chinezesc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gogoși pripite cu mere Se fac repede, sunt gustoase și se păstrează moi, ușor umede, câteva zile chiar. Gustul este puțin diferit de cel al clasicelor gogoși dospite iar întreaga operațiune de preparare durează mai puțin de o oră.Avem nevoie de:2 ouă, un pahar... Citeşte