Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 feb 2016 - Anul XXI, nr. 36 (6149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Calypso şi Prestige Tours vor să introducă zboruri charter din Suceava către Grecia şi Spania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi dintre cei mai mari tour operatori din Turcia, Calypso Tour, şi din România, Prestige Tours, vor să introducă, de anul viitor, noi curse charter din Suceava către ţări precum Grecia şi Spania. Anunţul a fost făcut ieri, la Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare”, în cadrul prezentării oficiale a zborului charter Suceava – Antalya şi retur. Evenimentul a avut loc în prezenţa directorului Prestige Tours, Elena Anghel, a directorului pentru dezvoltarea afacerilor din cadrul Calypso Tour, Aytac Acikgoz, a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a prefectului Constantin Harasim, a reprezentanţi ai autorităţilor judeţene din Botoşani, precum şi a unor agenţi de turism din Suceava.

Zborul charter Suceava - Antalya şi retur va fi operat de Blue Air în parteneriat cu Prestige Tours International, începând cu 18 iunie, și va dura până pe 17 septembrie 2016, având o frecvență săptămânală, cu plecări în fiecare sâmbătă. Zborul va fi operat în fiecare sâmbătă, cu o aeronavă Boeing de tip B737-400, cu o capacitate de 162 de locuri, iar pe parcursul fiecărui zbor turiștii vor avea la dispoziție catering cald. De precizat că toți cei care își achiziționează pachete în perioada ianuarie-martie vor beneficia de prețuri extrem de avantajoase.

Directorul Prestige Tours, Elena Anghel, a ţinut să precizeze că pentru operarea acestei curse aeriene „lucrurile nu au fost uşoare”, subliniind că au fost „şi prieteni” care nu şi-ar fi dorit ca acest proiect să fie realizat. „E o bucurie să fiu astăzi aici. Şi vreau să mulţumesc partenerului nostru din Antalya, Calypso Tour, care a sprijinit acest proiect încă de la început. Apoi partenerilor noştri locali, agenţiei Life Tour, care a ajutat la naşterea acestui proiect foarte frumos, şi în primul rând oamenilor din zonă, bucovinenilor care sunt de-a dreptul fericiţi şi au răspuns cu bucurie provocării noastre de a deschide o destinaţie nouă cu plecare din Suceava”, a spus Elena Anghel. Ea a arătat că prețul pentru pachetele turistice către Antalya încep de la 300 de euro/persoană, cu toate taxele incluse, transport cu avion charter, șapte nopți de cazare, servicii de masă, transfer de la aeroport și asistență turistică în limba română. Elena Anghel a declarat că autorităţile judeţene şi conducerea aeroportului au sprijinit mult acest proiect, arătând că una dintre facilităţile de care vor beneficia turiştii care vor pleca spre Antalya din Suceava este asigurarea parcării gratuite pentru maşini în parcarea aeroportului.

De asemenea, reprezentantul Life Tour Suceava, Vasile Nistor, a spus că plecările din Suceava către Antalya vor avea loc în fiecare sâmbătă, de la ora 14:15, zborul durând circa două ore şi 15 minute. Returul din Antalya va fi tot sâmbătă, de la ora 11:10, cu sosire la Suceava în jurul orei 13:30.

 

80% din biletele disponibile la zborurile Suceava – Antalya şi retur au fost deja vândute

La rândul său, directorul pentru dezvoltarea afacerilor din cadrul Calypso Tour, Aytac Acikgoz, a ţinut să precizeze că deja 80% din biletele disponibile pentru pachetele de vacanţă în Turcia cu zborurile Suceava – Antalya şi retur au fost vândute. Pachetele turistice pot fi achiziţionate de la agenţiile de turism din Suceava, dar şi din judeţele Botoşani, Neamţ, Iaşi şi din întreaga regiune. Din acest motiv, Aytac Acikgoz a spus că cei doi tour operatori iau în calcul aducerea celui de-al doilea avion pentru a opera pe această rută în regim de charter. Mai mult, directorul din cadrul Calypso Tour a precizat că intenţia pentru anul viitor este dezvoltarea unor curse charter din Suceava către Grecia şi Spania, dar şi către alte destinaţii din Turcia.

„Mi-e frică să vorbesc acum pentru că sunt acasă la Ştefan cel Mare. Vreau să mulţumesc aeroportului, colegiilor şi tuturor celor care ne-au ajutat. Şi vreau să mulţumesc celor din Suceava şi Botoşani, pentru că dacă ei sunt alături de noi, vom opera cât mai multe curse pentru dumneavoastră”, a spus  Aytac Acikgoz. Mai mult, el a precizat că tour operatorul Calypso intenţionează ca începând din anul 2018 să aibă un avion în permanenţă pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”, atât pentru plecările către Turcia, dar şi pentru a aduce turişti din această ţară în judeţul Suceava. El a subliniat că în momentul de faţă Calypso Tour a început promovarea Bucovinei şi a României ca destinaţii turistice. Aytac Acikgoz a arătat că Calypso Tour este interesată de dezvoltarea unor pachete prin care turiştii din Turcia să cunoască în special istoria judeţului Suceava. Nu în ultimul rând, el şi-a exprimat convingerea că începând de anul viitor, cel puţin patru mari tour operatori vor opera de la Suceava mai multe curse charter atât către Turcia, cât şi către alte destinaţii turistice.

„Noi am reuşit să avem deja 80% din bilete vândute, mergem spre 100%, motiv pentru care alţi tour operatori vor veni aici. Şi mă bucur pentru Suceava şi Botoşani, pentru că vor ajuta la dezvoltarea Aeroportului <Ştefan cel Mare>”, a mai declarat Aytac Acikgoz.

 

Nechifor: Aeroportul Internaţional Suceava este 100% funcţional

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că lansarea oficială a acestei curse charter a avut loc la exact trei luni de la reluarea zborurilor Tarom de pe Aeroportul Suceava, după finalizarea lucrărilor de modernizare. „Iată că în trei luni reuşim să anunţăm o nouă deschidere importantă a aeroportului şi un nou parteneriat oficial, cu firmele Calypso şi Prestige Tour. Firme care împreună cu agenţii economici din Suceava, Botoşani şi întreaga regiune au onoarea şi plăcerea să anunţe că împreună cu Aeroportul Internaţional <Ştefan cel Mare> sunt în măsură să deschidă un charter de vară, care va opera pe toată durata sezonului estival”, a spus Nechifor.

La rândul său, el a ţinut să precizeze că „au existat unii”, făcând referire la „concurenţă”, care nu şi-au dorit ca de pe Aeroportul Suceava să existe o cursă charter către Antalya, însă în cele din urmă s-a reuşit şi rezolvarea acestei probleme.

În acelaşi timp, Cătălin Nechifor a ţinut să sublinieze faptul că Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava este 100% operaţional. „Toate chestiunile care privesc buna operare a aeroportului sunt reglate şi rezolvate şi suntem în măsură să oferim şi servicii de handling, dar şi servicii specifice de vamă şi frontieră care sunt conexe activităţii de zbor. S-a rezolvat totul şi vreau să le mulţumesc colegilor pentru că nu a fost simplu, a fost o muncă de echipă”, a spus Nechifor. El a adăugat că în momentul de faţă au fost încheiate discuţiile şi negocierile cu un operator low-cost din România, iar în curând vor fi anunţate primele zboruri regulate către Europa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calypso şi Prestige Tours vor să introducă zboruri charter din Suceava către Grecia şi Spania.
 Vizualizări articol: 4366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Calypso şi Prestige Tours vor să introducă zboruri charter din Suceava către Grecia şi Spania5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   I-a vrajeala ,neamule. trimis de
(13 feb 2016, 15:58:16
ce tot dregeti busuiocu ,cu acele curse externe? avem aeroport(vax)cel mai...bla ,blaa,blaa.ceva concret putem vedea si noi ca de vorbe goale e satula lumea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gogoși pripite cu mere Se fac repede, sunt gustoase și se păstrează moi, ușor umede, câteva zile chiar. Gustul este puțin diferit de cel al clasicelor gogoși dospite iar întreaga operațiune de preparare durează mai puțin de o oră.Avem nevoie de:2 ouă, un pahar... Citeşte