Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2016 - Anul XXI, nr. 27 (6140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Primăria Dolhasca vrea referendum pentru revenirea oraşului la statutul de comună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Dolhasca a început procedurile în vederea organizării unui referendum pentru transformarea localităţii din oraş în comună. Dolhasca a fost declarată oraş în anul 2004, în urma unui alt referendum, împreună cu alte şapte comune, şi anume Liteni, Milişăuţi, Cajvana, Broşteni, Vicovu de Sus, Salcea şi Frasin.

Primarul oraşului Dolhasca, Maria Cojocariu, a anunţat că începând de ieri a fost lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre de Consiliu Local prin care se propune organizarea referendumului pentru revenirea la statutul de comună. Maria Cojocariu a precizat că data propusă pentru referendumul local este 24 aprilie 2016. Proiectul poate fi consultat şi pe site-ul primăriei, www.primăriadolhasca.ro, şi va fi supus aprobării plenului Consiliului Local Dolhasca în şedinţa din luna martie 2016. Maria Cojocariu a mai spus că cetăţenii care doresc să facă recomandări cu privire la acest proiect de hotărâre o pot face în scris la Primăria Dolhasca, până la data de 26 februarie 2016.

„Prin modificarea statutului localităţii în anul 2004, când Dolhasca a fost declarată oraş, s-a dorit modernizarea localităţii şi creşterea nivelului de trai al cetăţenilor. Având în vedere că din anul 2004, când localitatea Dolhasca a fost declarată oraş, şi până în prezent nu s-au îmbunătăţit semnificativ condiţiile de trai ale cetăţenilor, aceştia trăind la oraş, dar în condiţii de comună, iar locuitorii nu au venituri suplimentare, propun organizarea acestui referendum local”, a spus primarul din Dolhasca.

Maria Cojocariu a spus că a luat această iniţiativă după ce mai mulţi cetăţeni din Dolhasca au solicitat revenirea localităţii la statutul de comună. Cojocariu a subliniat că oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că în baza noului Cod Fiscal au fost majorate semnificativ taxele şi impozitele locale pe care trebuie să le plătească cetăţenii.

Primarul din Dolhasca a precizat că pentru organizarea referendumului va fi alocată o sumă de 35.000 de lei, decizie luată în şedinţa de ieri a Consiliului Local.

Maria Cojocariu a arătat că organizarea unui astfel de referendum este mult mai uşoară, având în vedere că a fost modificată legislaţia în acest domeniu. Astfel, ea a arătat că potrivit noilor prevederi legale, referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. De asemenea, referendumul este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Dolhasca vrea referendum pentru revenirea oraşului la statutul de comună.
 Vizualizări articol: 2624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Dolhasca vrea referendum pentru revenirea oraşului la statutul de comună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sangria Este o băutură ce provine din Spania și Portugalia, ușor de pregătit și acasă. Este acum la modă și pe la noi, mai ales la petrecerile oferite rudelor din țară de românii care lucrează în străinătate. Se găsește în ultima vreme și... Citeşte