Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2016 - Anul XXI, nr. 27 (6140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mediu

Depozitul ecologic de deşeuri de la Moara, recepţionat de CJ în câteva zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recepţia depozitului ecologic de la Moara, componentă a sistemului integrat de management al deşeurilor (SMID) în judeţul Suceava, este în faza finală. Luni a avut loc o nouă etapă a procesului de recepţie, în cadrul căreia s-au făcut probe tehnologice şi teste, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor. El a precizat că, după ce procesul verbal de recepţie va fi semnat, consultantul angajat în cadrul proiectului va instrui reprezentanţii CJ în privinţa documentaţiei pentru licitaţia de selecţie a operatorului. Consultanţa specializată a fost obligatorie în proiectul SMID, iar în această etapă consultantul trebuie să argumenteze care este cea mai bună variantă de operare: un operator unic pentru întregul sistem de management integrat al deşeurilor sau defalcarea pe componente.

Potrivit preşedintelui CJ, testele efectuate până acum arată că sunt respectaţi parametrii proiectaţi, astfel încât semnarea procesului verbal de recepţie ar avea loc ”în câteva zile”. 

După desemnarea unui operator, prin licitaţie, depozitul ecologic de la Moara va deservi localităţile din zonele de deal şi şes ale judeţului Suceava.

În ceea ce priveşte depozitul de pe Mestecăniş, aici ar trebui să fie depozitate  350.000 de tone de deşeuri colectate din zona de munte a judeţului. Depozitul  ar avea o durată de funcţionare până în anul 2037 şi este executat în proporţie de peste 90%.

România şi-a asumat prin Tratatul de aderare la UE depozitele de la Moara şi Mestecăniş.

Valoarea totală a proiectului SMID în judeţul Suceava este de 51,761 de milioane de euro, fără TVA.

Proiectul a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 30 martie 2011, cu obiectivul de implementare a sistemului de management integrat al deşeurilor solide la nivelul întregului judeţ, în scopul conformării cu obligaţiile asumate în Tratatul de Aderare şi obiectivele stabilite prin POS Mediu.

Rezultate aşteptate din implementarea acestui proiect sunt creşterea ratei de colectare a deşeurilor mixte la 95% pentru populaţia rurală, faţă de 71% în 2010, reducerea cantităţii de deşeuri biodegradabile depozitate, colectarea selectivă a deşeurilor din ambalaje, cu creşterea ratei de recuperare şi de reciclare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Depozitul ecologic de deşeuri de la Moara, recepţionat de CJ în câteva zile.
 Vizualizări articol: 2503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Depozitul ecologic de deşeuri de la Moara, recepţionat de CJ în câteva zile1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sangria Este o băutură ce provine din Spania și Portugalia, ușor de pregătit și acasă. Este acum la modă și pe la noi, mai ales la petrecerile oferite rudelor din țară de românii care lucrează în străinătate. Se găsește în ultima vreme și... Citeşte