Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2016 - Anul XXI, nr. 27 (6140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Memoriu

Demers împotriva introducerii educaţiei sexuale în şcoli, iniţiat de câţiva părinţi din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comitetul de Părinţi al Şcolii Gimnaziale „Jean Bart” Suceava a semnat un memoriu adresat Inspectoratului Şcolar Suceava prin care se declară împotriva introducerii orelor de educaţie sexuală în orarul elevilor. Totodată, aceştia se poziţionează împotriva reducerii numărului de ore de limba română, istorie şi latină, aşa cum prevede un proiect de lege al Ministerului Educaţiei, aflat în dezbatere publică.

Memoriul este semnat de 32 de părinţi, fiind întocmit de Ionel Butnariu, membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii, acesta semnalând următoarele: „va ieşi mare scandal şi veţi avea grave probleme cu cei peste 89% din părinţii care au semnat ca ai lor copii să facă religie şi nu ore de educaţie sexuală. Vom retrage în masă copiii noştri de la şcolile publice. În judeţul Iaşi circulă deja un manual de educaţie sexuală, scris de un ONG mizerabil, ateist, pro-homosexualitate. Vă avertizăm, până acum am tăcut, dar va ieşi mare scandal dacă veţi depăşi regulile bunului-simţ, ale valorilor creştine şi tradiţionale în care credem noi românii”.

Demersul părinţilor are şi o serie de derapaje, în document semnalându-se că „preşedinte, prim-ministru, membri ai Guvernului, toţi sunt trădători de neam şi patrie, slugile Uniunii Satanice Europene, ale imperiului terorist american, slugile şi oamenii ONG-urilor soroşiste ateiste, sodomite-ateiste”, iar acesta nu este singurul exemplu de acest fel.

La rândul său, directorul Şcolii „Jean Bart”, prof. Vasile Bilius, a declarat că susţine ca părinţii să aibă iniţiative, spirit civic şi să vină cu propuneri în cazul dezbaterilor publice lansate de Ministerul Educaţiei. Cu toate acestea, potrivit lui Bilius, „este prematur să ne exprimăm cu privire la introducerea educaţiei sexuale în şcoli, având în vedere că nu cunoaştem programa, temele abordate, de cine vor fi prezentate şi în ce manieră, la ce clase s-ar putea introduce această disciplină etc.”.

La finele anului trecut, circa 70 de ONG-uri româneşti, împreună cu specialişti (medici, universitari) au bătut la uşa Ministerului Educaţiei înaintând un "Apel de urgenţă pentru educaţie sexuală în şcoli". Din punctul lor de vedere, elevii ar trebui să înveţe despre protejarea împotriva infecţiilor cu transmitere sexuală şi prevenirea discriminării persoanelor care suferă de HIV/SIDA, protejarea împotriva sarcinilor nedorite, despre sexualitate şi funcţionarea aparatului reproductiv feminin şi masculin. Totodată, elevilor ar trebui să li se vorbească despre respectul între parteneri şi comportamente ce exclud orice formă de violenţă sexuală şi despre diversitatea orientărilor sexuale, „care vor ajuta tinerii să-şi înţeleagă mai bine propria identitate sexuală şi să-i respecte pe cei din jur, indiferent dacă sunt heterosexuali sau LGBT (lesbiene, gay, bisexuale sau transgender)”.

Cei care susţin introducerea educaţiei sexuale în şcoli spun că această disciplină nu cuprinde doar informaţii referitoare la sex, cum în mod eronat cred unii, ci acoperă o gamă largă de subiecte privind atât aspectele fizice şi biologice ale oamenilor, cât şi aspectele emoţionale şi sociale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demers împotriva introducerii educaţiei sexuale în şcoli, iniţiat de câţiva părinţi din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 4290 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Demers împotriva introducerii educaţiei sexuale în şcoli, iniţiat de câţiva părinţi din municipiul Suceava3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parerea unui euro-optimist :) trimis de
( 3 feb 2016, 12:08:29
EHhh . . . ce va mai incurcati cu latina, domnilor! Bagati direct sanscrita veche in ciclul gimnazial.laughing) Iar cat priveste eductia sexuala, asta trebue d'le, vorba lu' Horatiu Malaele, pentru ca "viata este o boala mortala cu transmitere sexuala".
2.   "aici este multe lucruri noi" trimis de
( 3 feb 2016, 20:50:44
Dumnealui poate sa spuna orice ca e cercetas.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sangria Este o băutură ce provine din Spania și Portugalia, ușor de pregătit și acasă. Este acum la modă și pe la noi, mai ales la petrecerile oferite rudelor din țară de românii care lucrează în străinătate. Se găsește în ultima vreme și... Citeşte