Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 ian 2016 - Anul XXI, nr. 21 (6134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţie poliţişti

Şapte tineri au ajuns în arest, după o bătaie din noaptea de Revelion, într-un restaurant din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii suceveni încearcă să dea mesaje cât mai ferme indivizilor care se încaieră în cluburile şi restaurantele din Suceava, chiar şi în condiţiile în care persoanele care au fost agresate nu au depus plângeri, ultimul exemplu fiind reţinerea a şapte tineri identificaţi ca agresori în cazul unei bătăi izbucnite în noaptea de Revelion, într-un restaurant din Suceava. Cei şapte, cu vârste cuprinse între 17 şi 36 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore luni seară, rămânând după gratii până ieri, când s-au întors acasă, cinci dintre ei însă sub măsura controlului judiciar.

Această acţiune vine la câteva zile după ce patru tineri identificaţi ca agresori ai unor agenţi de pază, într-un alt restaurant din Suceava, au fost puşi sub acuzare şi reţinuţi pentru 24 de ore în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

 

O bătaie generală, după ce doi tineri s-au luat la harţă de la o fată

În noaptea de 31 decembrie 2015 spre 1 ianuarie 2016, în jurul orei 3.00, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de un scandal izbucnit la o petrecere de Revelion, agenţii de pază ai restaurantului intervenind şi evacuând localul.

Din ancheta ulterioară a rezultat că un grup de tineri din Ipoteşti, mai multe familii, petreceau în restaurant, iar la un moment dat o fată din grup a iscat un conflict între unul dintre bărbaţii din Ipoteşti şi un tânăr din Şcheia, aflat în alt grup de petrecăreţi. Acesta din urmă, identificat ulterior în persoana lui Nicolae Cezar Cojocari, în vârstă de 26 de ani, din Şcheia, l-ar fi lovit cu pumnul pe primul. Imediat conflictul a degenerat, izbucnind o bătaie generală între grupul de amici ai tânărului din Şcheia şi grupul de petrecăreţi de la Ipoteşti. Agenţii de pază au fost primii care au intervenit, însă bătaie deja era generalizată.

În noaptea respectivă la Spitalul Judeţean Suceava au ajuns doi dintre tinerii din Ipoteşti. Aceştia au fost diagnosticaţi cu traumatisme cranio-faciale şi cranio-cerebrale, fără a rămâne internaţi. De asemenea, ulterior alţi doi tineri din acelaşi grup au fost diagnosticaţi cu leziuni, având documente medicale în acest sens.

 

Poliţiştii au continuat ancheta pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice

După ce au audiat martorii şi, având în vedere şi persoanele care au suferit leziunile, poliţiştii au stabilit că grupul agresor a fost cel al tinerilor care au sărit în sprijinul lui Nicolae Cezar Cojocari, din Şcheia. Alături de acesta au mai fost identificaţi ca agresori şi Ionuţ Păstru, în vârstă de 20 de ani, Iulian Daniel Atoderesei, de 18 ani, din comuna Şcheia, precum şi patru tineri din municipiul Suceava: Cătălin Chiteală, în vârstă de 36 de ani, Cătălin-Ionuţ Dumencu, de 21 de ani, Ionuţ Holub, de 26 de ani, şi minorul Adrian L., în vârstă de 17 ani.  

Victimele nu au depus deocamdată plângere penală, însă mai au timp să o facă. Poliţiştii au continuat însă cercetările, având în vedere gravul act de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, a explicat: “Din verificările efectuate a reieşit faptul că tinerii agresaţi nu doresc să depună deocamdată plângere prealabilă sub aspectul infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Cu toate acestea poliţiştii au continuat din oficiu cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe. Astfel, după efectuarea de activităţi investigative şi administrarea de probe, a fost stabilită identitatea tuturor participanţilor la agresiune şi participaţia penală a fiecăruia. În continuarea cercetărilor efectuate şi în urma probatorului administrat în dosar, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de şapte suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi a cinci infracţiuni de loviri sau alte violenţe”.

 

Doar doi suspecţi au fost eliberaţi fără restricţii

Ieri, la expirarea ordonanţelor de reţinere, cei şapte au fost eliberaţi din arest. Cinci dintre ei au impusă însă măsura controlului judiciar, având mai multe obligaţii şi restricţii. De control judiciar au scăpat doar minorul de 17 ani şi Ionuţ Păstru, tânărul în vârstă de 20 de ani.

Câţiva dintre cei reţinuţi au mai fost în atenţia poliţiştilor pentru participarea la scandaluri, unul dintre ei având şi o condamnare cu suspendare pentru implicarea într-o agresiune.

Cercetările sunt continuare de poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava.

„Conducerea IPJ Suceava îi avertizează încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu fermitate maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale”, a transmis reprezentantul IPJ Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte tineri au ajuns în arest, după o bătaie din noaptea de Revelion, într-un restaurant din Suceava.
 Vizualizări articol: 3069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Şapte tineri au ajuns în arest, după o bătaie din noaptea de Revelion, într-un restaurant din Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi țărănești (rețeta veche autentică) Cartofii țărănești au fost ”inventați” în vechime de gospodine care găteau simplu, din alimente naturale, și care aveau atât de multe alte treburi de făcut, încât nu-și permiteau să piardă timp cu proceduri... Citeşte