Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 ian 2016 - Anul XXI, nr. 21 (6134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Culpă comună

Un şofer implicat într-un accident mortal, trimis în judecată din cauza vitezei, deşi victima a traversat neregulamentar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din municipiul Baia Mare, care a accidentat mortal cu autoutilitara pe care o conducea o bătrână în vârstă de 82 de ani, la Vatra Dornei, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de „ucidere din culpă”, procurorii stabilind că acesta are o parte din vină, chiar dacă victima-pieton s-a angajat în traversare în mod neregulamentar şi fără a se asigura. Inculpatul, Ioan Andreica, va fi judecat pentru ucidere din culpă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei stabilind că în acest caz este vorba de o culpă comună: victima pentru că a traversat neregulamentar, iar şoferul pentru că circula cu aproximativ 20 de km/h peste limita legală din localitate, cauză din care nu a putut evita impactul.

Accidentul s-a petrecut pe 4 mai 2014, în jurul orei 15.50, pe strada Roşu din municipiul Vatra Dornei. Ioan Andreica conducea o autoutilitară Mercedez Benz, aparţinând unei firme la care era angajat, iar în dreptul unei benzinării a surprins şi accidentat o localnică în vârstă de 82 de ani, care, a rezultat din anchetă, s-a angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis şi fără să se asigure. Concluzia preliminară a poliţiştilor rutieri a fost că accidentul s-a petrecut din cauza traversării neregulamentare.

Bătrâna a supravieţuit în primă fază impactului, însă a decedat ulterior, din cauza gravelor leziuni suferite.

Pe parcursul anchetei, în urma expertizei efectuate, a rezultat că şi şoferul se face vinovat de tragedie. Acestuia i se impută în primul rând faptul că a încălcat prevederile din OUG 195/2002, privind obligaţia de a respecta regimul legal de viteză, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă. Din calculele expertului a reieşit că şoferul rula cu aproximativ 70 de kilometri la oră, în localitate.

„Conducătorul auto era în măsură să prevină producerea accidentului prin reducerea vitezei de deplasare la valoarea de 50 km/h, limită impusă ca restricţie pe porţiunea de drum pe care se deplasa”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

 

Un şofer judecat pentru un accident în condiţii asemănătoare, achitat la prima instanţă

Dosarul se va judeca, în prima sa fază, la Judecătoria Vatra Dornei. Rămâne de văzut dacă magistraţii vor fi de acord cu concluziile trase de procurori privind culpa comună. Recent, Judecătoria Vatra Dornei l-a achitat pe un şofer care a fost trimis în judecată, după un accident petrecut în condiţii asemănătoare, tot pe strada Roşu din Vatra Dornei. Mai exact, un bărbat din Republica Moldova care conducea un tir s-a izbit într-o căruţă nesemnalizată, rezultând un mort şi un rănit. Deşi căruţa se deplasa în mod evident neregulamentar, s-a stabilit că şoferul rula cu viteză peste cea legală în localitate, cauză din care nu a putut evita accidentul. Judecătorii au respins însă soluţia de trimitere în judecată a şoferului, declarându-l nevinovat, cu precizarea că soluţia de achitare a acestui bărbat nu este definitivă, verdictul final urmând a fi dat de Curtea de Apel Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer implicat într-un accident mortal, trimis în judecată din cauza vitezei, deşi victima a traversat neregulamentar.
 Vizualizări articol: 2887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Un şofer implicat într-un accident mortal, trimis în judecată din cauza vitezei, deşi victima a traversat neregulamentar4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi țărănești (rețeta veche autentică) Cartofii țărănești au fost ”inventați” în vechime de gospodine care găteau simplu, din alimente naturale, și care aveau atât de multe alte treburi de făcut, încât nu-și permiteau să piardă timp cu proceduri... Citeşte