Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 ian 2016 - Anul XXI, nr. 21 (6134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propuneri

Investiţii de aproape 150 de milioane de lei, propuse în proiectul de buget al Sucevei pe 2016

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul Sucevei pe 2016, proiect care va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa de joi, 28 ianuarie, de la ora 14.00, se arată a fi puternic orientat pe partea de investiţii şi dezvoltare, sumele alocate apropiindu-se de 150 de milioane de lei.

Proiectul de buget pe 2016 al Primăriei Suceava cuprinde lucrări de investiţii finanţate în principal de la bugetul local, din fonduri structurale, dar şi din credite interne.

Una dintre principalele investiţii care se doreşte a fi demarată anul acesta este cea a Sălii Polivalente cu 5.000 de locuri, menită să completeze infrastructura destinată sprijinirii activităţilor sportive, pentru susţinerea cărora se alocă an de an fonduri importante de la bugetul local.

Conform primarului Ion Lungu, iniţiatorul proiectului de buget care va fi dezbătut joi, finanţarea Sălii Polivalente ar urma să fie asigurată printr-un credit de cinci milioane de euro – aproximativ 25 de milioane de lei, care ar asigura proiectarea şi execuţia acestui imens complex sportiv pentru doi ani, perioadă în care se vor face demersuri la Guvern pentru asigurarea finanţărilor necesare finalizării sale.

Un alt proiect de amploare al municipalităţii sucevene, care va demara cu siguranţă anul acesta, este cel de amenajare a unei zone de agrement la baza Dealului Tătăraşi, în zona lacurilor. Finanţarea este deja asigurată, printr-un credit de 10 milioane de lei, aprobat spre finele anului trecut, în condiţii avantajoase.

Lista de investiţii pentru 2016 întocmită de edilul sucevean, completată cu amendamente de la viceprimari şi consilieri, cuprinde şi o continuare a lucrărilor de modernizare a zonei centrale a municipiului, până la magazinul Bucovina, reabilitări de reţele şi puncte termice, amenajare terenuri de sport moderne - unul la Şcoala Gimnazială Nr. 8, iar celălalt la Şcoala Gimnazială Nr. 10, aducerea de reţele de iluminat, energie electrică şi amenajarea de căi de acces rutiere în cartierul Europa, de pe dealul Tătăraşi, modernizarea Pieţei Burdujeni, instalarea unui sistem de încălzire în piaţa centrală şi a unui sistem automat de stingere a incendiilor în bazarul din Lunca Sucevei, dar şi reabilitarea statuii ecvestre a domnitorului Ştefan cel Mare.

Numeroase proiecte de investiţii vizează şcolile şi liceele din municipiu (reabilitarea acoperișului la Şcoala Gimnazială “Miron Costin”, mansardare clădire Şcoala Gimnazială Nr. 8; mansardare școală și sală sport Şcoala Gimnazială Nr. 1; reabilitare acoperiș Colegiul “Dimitrie Cantemir”, Centru de informare – documentare și corp de laboratoare la Colegiul Național “Petru Rareș"; Sală de gimnastică la Colegiul Național de Informatică “Spiru Haret”), dar şi transportul public local, pentru care sunt alocate fonduri pentru achiziţia a cinci microbuze de genul celor care circulă deja în oraş de anul trecut, precum şi a unor autobuze de dimensiuni mai mari, cu care să fie suplimentat parcul auto al TPL.

Nu în ultimul rând, se doreşte demararea proiectului de variantă ocolitoare Suceava – Botoșani, realizarea  cadastrului imobiliar-edilitar, dar şi amenajarea unei sere a municipalităţii, care să producă florile necesare înfrumuseţării spaţiilor verzi din oraş.

Alte proiecte de investiţii, precum reabilitarea şi modernizarea iluminatului public sau achiziţia de vehicule electrice, vor fi demarate anul acesta din finanţări externe, fondurile elveţiene şi proiecte europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii de aproape 150 de milioane de lei, propuse în proiectul de buget al Sucevei pe 2016.
 Vizualizări articol: 1959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Investiţii de aproape 150 de milioane de lei, propuse în proiectul de buget al Sucevei pe 20160.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Of of.... trimis de
(27 ian 2016, 13:42:49
Sincer, nu-mi este drag tovarasul Lungu, dar o sala polivalenta chiar este necesar acestui oras. Iar cand aud comentarii de genul : " la ce bun o sala polivalenta pe dealul Tatarasi ?" , raman blocat si-mi spun in gand : " ne meritam soarta...... " . Mai oameni buni, unde ati fi vrut sa fie construita sala polivalenta?, in centru?...... sau sunteti de parere ca Suceava are prea multe baze sportive, iar una in plus nu-si are rostul.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi țărănești (rețeta veche autentică) Cartofii țărănești au fost ”inventați” în vechime de gospodine care găteau simplu, din alimente naturale, și care aveau atât de multe alte treburi de făcut, încât nu-și permiteau să piardă timp cu proceduri... Citeşte