Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 dec 2015 - Anul XX, nr. 295 (6107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Hurmuzachi ascultă, înţelege, ajută!”

Spectacol caritabil la Casa de Cultură din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Casa de Cultură din municipiul Rădăuţi a avut loc miercuri, 16 decembrie, începând cu ora 17.00, spectacolul de caritate „Hurmuzachi ascultă, înţelege, ajută”, un moment de bilanţ al unei campanii umanitare aflate, în acest an, la cea de-a patra ediţie. Fideli convingerii că educaţia presupune, pe lângă cunoştinţe, competenţe şi abilităţi, empatie şi generozitate, elevii Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” s-au mobilizat din nou pentru a veni în ajutorul colegilor aflaţi în dificultate. „Hurmuzachi ascultă, înţelege, ajută” reprezintă un apel la înţelegere şi sensibilitate, o iniţiativă ce-şi propune să aducă un zâmbet pe chipul celor aflaţi în nevoie. Timp de două ore, pe scenă au evoluat tineri înzestraţi cu talente artistice deosebite, protagonişti ai unor calităţi vocale ce au reuşit să însufleţească publicul numeros, provocând avalanşe prelungite de aplauze. Reţeta spectacolului s-a îmbogăţit cu virtuozităţile instrumentale executate impecabil la vioară, violoncel, pian, chitară, cajon şi fluier. Audienţa a savurat fiecare detaliu, de la elementele decorative armonios articulate, până la succesiunea inspirată şi elegantă a melodiilor cunoscute din repertoriul românesc şi internaţional, aparţinând genurilor rock, folk şi pop. Frumuseţea colindului şi a dansului tradiţional românesc a intensificat semnificativ amplitudinea trăirilor tuturor celor prezenţi.

 

Interpreta de muzică populară Adriana Bucevschi, invitată la spectacolul de caritate

Prof. Florin George Popovici, coordonator Comisie Imagine şi Promovare Instituţională - Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, ne-a spus că “exerciţiul coregrafic sincronic, plin de graţie şi sensibilitate, a însoţit acordurile de pian şi chitară, precum într-o complementaritate indisolubilă. Protagonista unui moment cu totul şi cu totul special a fost cunoscuta interpretă de muzică populară Adriana Bucevschi, care a transmis publicului energia cântecului popular, alături de trupa de dansatori coordonată de profesorul Radu Pomohaci”.

Reuşind să orchestreze cu rigurozitate evenimentul, profesoara Angelica Popovici şi-a exprimat gratitudinea faţă de cei care au ales să se implice în mod voluntar în reuşita proiectului, care au conştientizat relevanţa unei astfel de campanii pentru desăvârşirea caracterului. „Am avut privilegiul de a lucra cu tineri înzestraţi cu talente de excepţie, tineri care şi-au dăruit din timpul lor, muncind ore în şir, care au pus în joc emoţii şi resorturi sufleteşti nebănuite pentru a dărui acestui spectacol o formă desăvârşită. Mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în reuşita campaniei”, a spus profesoara Angelica Popovici.

Directorul instituţiei de învăţământ rădăuţean, profesoara Carmen Andronachi, ne-a declarat că „spectacolul a reuşit să îmbine virtuţile tradiţiei cu avântul tineresc şi energia modernităţii, fără nici un fel de artificii nepotrivite, dimpotrivă, cu eleganţă, sensibilitate şi stil. Am asistat astăzi la un eveniment care vădeşte faptul că elevii Colegiului Naţional <Eudoxiu Hurmuzachi> formează o comunitate educaţională bazată pe valori perene, pe respectul faţă de celălalt, o comunitate în care nevoile şi suferinţele semenilor provoacă implicare, înţelegere, dăruire şi ajutor.”

Directorul adjunct al colegiului, profesoara Luminiţa Lăzărescu, un susţinător frecvent al campaniei umanitare, ne-a spus că „timp de două ore am asistat la un spectacol de calitate şi de o înaltă ţinută estetică şi artistică, prin care cei implicaţi ne-au oferit o veritabilă lecţie de dăruire. Asta îmi spune că tinerii de la Hurmuzachi sunt sensibili dar, mai ales, ştiu să îşi transforme talentul în momente de preţ: sinceritate, empatie, altruism.” 

 

Regal artistic

„Hurmuzachi ascultă, înţelege, ajută” a fost mai mult decât un spectacol, a fost o succesiune de momente încărcate de magia sărbătorilor, un eveniment de un rafinament incontestabil, în care creativitatea s-a aşezat în slujba unui scop nobil admirabil. Prof. Florin George Popovici a completat că această campanie desfăşurată de instituţia rădăuţeană probează faptul că educaţia angajează capacitatea de a rezona afectiv, atenţia sinceră faţă de nevoile celuilalt, sprijin dezinteresat. O echipă de tineri remarcabili a reuşit, sub coordonarea atentă a unui cadru didactic dăruit profesiei, să ofere publicului un regal artistic, o prestaţie de calitate, marca implicării şi a angajamentului. Cea de-a patra ediţie a campaniei „Hurmuzachi ascultă, înţelege, ajută” s-a încheiat cu o manifestare de nota zece, ce va rămâne cu siguranţă întipărită în memoria tuturor celor prezenţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol caritabil la Casa de Cultură din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spectacol caritabil la Casa de Cultură din Rădăuţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtițele lui Moș Crăciun Aceste mici fursecuri delicate sunt foarte ușor de preparat, copiii adoră să le modeleze iar părinții se vor simți cu siguranță din nou la vârsta când îl așteptau pe Moșul cu paharul de lapte și prăjiturele atunci când... Citeşte