Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 dec 2015 - Anul XX, nr. 295 (6107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

"Salvaţi Copiii", 25 de ani de zâmbete pictate pe feţe triste de copil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Premianţii Galei “Top 10 Suceveni” – ediţia 2015

 

Printre premianţii Galei "Top 10 Suceveni" din ultimii trei ani s-au numărat un pompier, un judecător şi un profesor de sport. Fiecare a fost premiat separat, fără să aibă aparent legătură cu ceilalţi doi. Şi totuşi, cei trei au ceva în comun.

Pompierul, Mircea Petriuc, a iniţiat un proiect prin care strânge fonduri pentru a le construi o nouă locuinţă celor cinci suflete (patru copii şi mama lor) care trăiesc din câteva sute de lei pe lună în cea mai mică căsuţă din Liteni.

Judecătorul Marcel Nechita a fost premiat în ediţia din 2013 pentru gestul său de a oferi lunar o sumă de până la 2.000 de lei pentru patru elevi de liceu care sunt în imposibilitatea de a continua studiile, din motive financiare.

În aceeaşi situaţie a fost şi el, tatăl său fiind hotărât să nu-l mai dea la liceu, „să-mi ia cal şi căruţă să muncesc pământul". A fost ajutat însă de foştii diriginţi din şcoala generală şi liceu, iar acum, după ani şi ani, vrea să întindă şi el o mână altora.

În 2014, v-am prezentat cazul profesorului de sport Bogdan Ailincă. Repartizat la o şcoală fără sală de sport, Bogdan Ailincă le-a făcut elevilor săi cea mai mare bucurie: a transformat o cameră folosită drept depozit de lucruri vechi într-o sală de sport, apoi le-a adus programul „Şcoală după şcoală”, de care se ocupă personal, iar săptămânal face gratuit ore de judo cu copiii, care îl consideră „un profesor de aur”.

Şi totuşi, ce au ei în comun? Sunt voluntari ai Organizaţiei "Salvaţi Copiii" Suceava.

 

„<Salvaţi Copiii> înseamnă un mod de viaţă, înseamnă să cunoşti viaţa copiilor dincolo de statistici"

În urmă cu două luni, Organizaţia "Salvaţi Copiii" – Filiala Suceava a împlinit 25 de ani de activitate (12 octombrie 1990), un sfert de secol în care s-au scris poveşti adevărate, s-au schimbat destine, s-au format oameni, s-au clădit sentimente, emoţii în sufletul fiecărei persoane care a intrat în contact cu „salvatorii de vieţi”.

25 de ani, cu peste 90 de proiecte şi campanii anuale sau multianuale, cu peste 200 de voluntari implicaţi. Beneficiari: aproximativ 102.500 de copii şi mai bine de 11.000 de părinţi.

De un sfert de veac, voluntarii suceveni au demonstrat că lumea în care trăim se poate schimba, oamenii pot deveni mai buni şi mai frumoşi, prin educaţie, perseverenţă, încredere, iubire, compasiune. "Salvaţi Copiii" – Filiala Suceava a schimbat destinul multor copii, indiferent de problemele cu care aceştia s-au confruntat la un moment dat.

„<Salvaţi Copiii> înseamnă un mod de viaţă,  înseamnă să cunoşti viaţa copiilor dincolo de statistici, să vezi care le sunt nevoile, să lupţi cu mentalităţi, cu nepăsarea, să încerci să schimbi ceva, să te bucuri de cei pe care îi ai alături de tine, este bucuria de a şti că ai reuşit împreună cu ceilalţi să schimbi ceva în viaţa unui om, să-i dai o şansă unui copil să aleagă o cale mai bună", mărturiseşte Camelia Iordache, preşedinta Organizaţiei "Salvaţi Copiii" Suceava

 

„Deşi lumea nu este roz, noi o putem face mai bună"

"Salvaţi Copiii" înseamnă şi o mare familie de voluntari. Adolescenţi, tineri, adulţi, oameni care se dăruiesc oamenilor.

 

Lavinia Spetcu, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, clasa a XI-a:

"Pentru mine, <Salvaţi Copiii> înseamnă să ştii să oferi fără să aştepţi ceva în schimb, înseamnă o mulţime de emoţii amestecate la un loc şi înseamnă să vezi zâmbete în fiecare zi când lucrezi cu copiii." 

 

Anamaria Păsat, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava:  „Eu o văd pe Camelia ca fiind mama noastră, pentru că vine, ne îmbrăţişează, deşi e mereu pe drumuri şi cu treburi."

 

Gabriel Mauier Cimbru, asistent medical la Secţia Pediatrie a Policlinicii Areni: „Pentru mine, <Salvaţi Copiii> este, în primul rând, o  familie. Ei m-au ajutat foarte mult. Acum, în februarie, o să fac 8 ani de când sunt voluntar şi în tot acest timp pe mine m-a făcut mai bun, mai darnic, mai puternic, m-a ajutat şi în viaţa mea de zi cu zi.”

 

Cezara Ulea, Marea Britanie, University of Surrey: „Pentru mine, Salvaţi Copiii a însemnat şi mereu va însemna iubire.  <Salvaţi Copiii> m-a învăţat ce înseamnă compasiunea, sacrificiul şi altruismul. M-a învăţat că deşi lumea nu este roz, noi o putem face mai bună."

 

Roxana Iuliana Buric, Colegiul Naţional „Petru Rareş”: „M-a ajutat foarte mult să mă dezvolt personal, pentru că înainte, dacă mă puneaţi să vorbesc cu dumneavoastră, nu puteam. Înainte eram ca un struţ, îmi băgam capul în pământ şi mergeam mai departe, în schimb la <Salvaţi Copiii> am reuşit să-mi dezvolt capacitatea de a ţine un discurs, să vorbesc liber, să mă exprim.”

 

Mara Alexoaea, Franţa, University of Reims Champagne – Ardenne: „Am activat în cadrul organizaţiei timp de cinci ani. <Salvaţi Copiii> este mai presus de toate o stare de spirit: fericire, tristeţe, bucurie, speranţă, zâmbete, lacrimi, răbdare, dragoste. Sunt trăiri de nedescris, ce nu pot fi relatate în cuvinte. Sunt foarte mândră că am purtat numele de voluntar OSC.  Întindeţi cu încredere o mână, pentru că o alta vă va fi întinsă înapoi.”

 

Victor Coţofrec, Liceul cu Program Sportiv Suceava, clasa a XI-a: „În perioada asta mi-am format practic o familie, pentru că la <Salvaţi Copiii>, toţi voluntarii îmi sunt ca nişte fraţi, pentru că eu mi-am format foarte mulţi prieteni şi ţinem unii la alţii.”

 

Georgiana Maistruc, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, clasa a XI-a: "Înseamnă să realizezi că poţi face ceva şi tu contezi în societatea asta şi, ajutând, poţi să pui o cărămidă."

 

 Irina Biciuşca, profesor: „Să fii voluntar nu însemnă doar să oferi, în primul rând să primeşti, experienţă, încredere… te împlineşti tu cu ceva… şi apoi înţelegi cum să dai mai departe."

 

Da, să dăm mai departe!

Să încercăm să facem lumea din jurul nostru mai bună.  Să dăruim din puţinul nostru. Chiar şi un zâmbet.  O îmbrăţişare…. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Salvaţi Copiii", 25 de ani de zâmbete pictate pe feţe triste de copil.
 Vizualizări articol: 2604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
"Salvaţi Copiii", 25 de ani de zâmbete pictate pe feţe triste de copil3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtițele lui Moș Crăciun Aceste mici fursecuri delicate sunt foarte ușor de preparat, copiii adoră să le modeleze iar părinții se vor simți cu siguranță din nou la vârsta când îl așteptau pe Moșul cu paharul de lapte și prăjiturele atunci când... Citeşte