Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 dec 2015 - Anul XX, nr. 295 (6107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Capturi de sezon

Peste o sută de brazi tăiaţi ilegal, confiscaţi de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste o sută de brazi de Crăciun tăiaţi ilegal în vederea comercializării au fost confiscaţi de poliţiştii suceveni la finele săptămânii trecute, capturile fiind realizate în două pieţe din municipiul Suceava şi în zona gării din Vama.

Prima captură a fost realizată sâmbătă noapte, în jurul orei 22.30. Un echipaj din cadrul Secţiei Rurale Vama, alături de reprezentanţi ai Ocolului Silvic Vama, s-a deplasat în staţia CFR Vama, unde a avut informaţia că se află un tânăr care are asupra sa mai mulţi brazi cu care vrea să urce în trenul IR Vatra Dornei Băi - Bucureşti Nord. În gară a fost identificat un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Ilişeşti, care avea asupra sa 23 de brazi care nu erau marcaţi pentru tăiere. Tânărul a declarat că pe parcursul zilei de sâmbătă a tăiat legal pomi de Crăciun pentru Direcţia Silvică Suceava, însă a recunoscut că ulterior şi-a tăiat şi pentru el cei 23 de brazi, pe care voia să-i transporte cu trenul până în comuna Vereşti, unde a doua zi să-i comercializeze.

Pomii de Crăciun au fost confiscați și predaţi în custodie Ocolului Silvic Vama, iar tânărul de 21 de ani a fost sancționat contravenţional cu amendă de 2.000 de lei.

Tot lângă staţia CFR Vama, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.00, acelaşi echipaj a mai identificat, pe calea ferată, trei bărbaţi care transportau mai mulţi pomi de iarnă şi care, când şi-au dat seama că sunt urmăriţi, au abandonat brazii şi au fugit, reuşind să dispară în noapte. Cei trei au lăsat în urmă 43 de brazi.

O a treia captură a fost realizată duminică dimineaţă, de poliţiştii de la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei municipiului Suceava.

În Piaţa Centrală şi în Piaţa George Enescu au fost depistaţi doi bărbaţi care aveau la vânzare 44 de brazi fără documente de provenienţă.

Poliţiştii vor continua intens aceste acţiuni până în Ajun de Crăciun:

“Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul silvic şi solicită cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi spirit civic şi să sesizeze de îndată poliţia atunci când au informaţii despre acte ilicite în ceea ce priveşte exploatarea, transportul, depozitarea sau comercializarea de material lemnos de orice natură, în special a brazilor de Crăciun”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de brazi tăiaţi ilegal, confiscaţi de poliţişti.
 Vizualizări articol: 1361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o sută de brazi tăiaţi ilegal, confiscaţi de poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtițele lui Moș Crăciun Aceste mici fursecuri delicate sunt foarte ușor de preparat, copiii adoră să le modeleze iar părinții se vor simți cu siguranță din nou la vârsta când îl așteptau pe Moșul cu paharul de lapte și prăjiturele atunci când... Citeşte