Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2015 - Anul XX, nr. 278 (6090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parteneriat

Ovidiu Donţu a participat la înfiinţarea Grupului de colaborare cu România din Parlamentul Norvegiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a participat la mijlocul acestei săptămâni, la Oslo, la ceremonia de înfiinţare a Grupului parlamentar de colaborare cu România din cadrul Parlamentului Norvegiei. Ovidiu Donţu este preşedintele Grupului parlamentar de colaborare cu Norvegia din cadrul Parlamentului României. După vizita în capitala Norvegiei, Ovidiu Donţu a precizat că iniţiativa de constituire a Grupului parlamentar de colaborare cu România aparţine deputatului Ulf Leirstein, care, în calitatea sa de membru al Parlamentului norvegian şi membru al Comisiei juridice a acestuia „a arătat un interes şi o prietenie constantă faţă de România, pe care a vizitat-o în cadrul unor vizite oficiale în ultimii ani”.
Donţu a explicat că noul grup de colaborare din Parlamentul norvegian beneficiază de prezenţa unor parlamentari din cinci grupuri politice reprezentate în Parlament, dintr-un totalul de şapte. “Partea norvegiană şi-a exprimat speranţa că, în curând, toate grupurile parlamentare vor fi reprezentate în acest organism. Momentan, Grupul parlamentar de colaborare cu România din cadrul Parlamentului norvegian este format din 16 parlamentari. De asemenea, în cadrul Parlamentului norvegian mai funcţionează doar cinci grupuri similare cu alte state, înfiinţarea celui cu România arătând un deosebit interes faţă de relaţia bilaterală româno-norvegiană”, a explicat senatorul PSD.
În mesajul adresat parlamentarilor norvegieni, Ovidiu Donţu a subliniat importanţa deosebită pe care România o acordă consolidării şi diversificării “relaţiei deosebite de prietenie” cu Norvegia, ţară aliată în cadrul NATO şi stat asociat UE. Donţu a mulţumit Norvegiei atât pentru ridicarea, în trecutul apropiat şi înainte de termen, a restricţiilor pe piaţa muncii pentru cetăţenii români, cât şi pentru fondurile norvegiene alocate prin intermediul Granturilor SEE, România fiind al doilea mare beneficiar după Polonia. De asemenea, în discursul său, preşedintele Grupului parlamentar de colaborare cu Norvegia din cadrul Parlamentului României a militat pentru coordonarea viitoare a colaborării dintre cele două organisme parlamentare în vederea identificării de noi posibilităţi de creştere şi diversificare a relaţiei bilaterale româno-norvegiene. El a mai anunţat că în cadrul discuţiilor a propus organizarea unei misiuni economice române în Norvegia, în luna martie a anului viitor.
Senatorul sucevean a ţinut să precizeze că, la rândul său, deputat Ulf Leirstein a subliniat interesul deosebit şi în continuă creştere al Norvegiei faţă de România, constituirea Grupului parlamentar fiind dovada vie a acestuia. Ovidiu Donţu a afirmat că deputatul norvegian şi-a exprimat speranţa că, în viitorul apropiat, vor putea fi demarate şi concretizate o serie de acţiuni comune ale celor două Grupuri de colaborare.
Cu ocazia vizitei în Norvegia, senatorul Ovidiu Donțu a promovat şi oferta turistică a Bucovinei, dar şi proiectul „Nordul Voievodal”, iar cu sprijinul președintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a oferit președintelui Parlamentului Norvegiei "Lada de zestre" a Bucovinei, un album turistic "Bucovina sacră", broșura "Nordul Voievodal", dar și o invitație de a vizita Bucovina împreună cu grupul de colaborare Norvegia-România din parlamentul norvegian.
„Nordul voievodal, ca spațiu de promovare a istoriei, culturii și personalităților din zona Fălticeni, este un concept turistic care are menirea să atragă atenţia că la Baia a fost prima capitală a Moldovei, la Mălini este Casa Memorială Nicolae Labiş şi că mănăstirile Probota, Râşca şi Slatina sunt repere istorice și culturale importante, iar judeţul Suceava poate fi atractiv mai ales din perspectiva monumentelor, muzeelor şi personalităților din zona Fălticeni care împreună cu peisajele şi mănăstirile din fascinanta Bucovină oferă o imagine completă asupra potenţialului turistic al judeţului Suceava”, a încheiat Ovidiu Donţu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Donţu a participat la înfiinţarea Grupului de colaborare cu România din Parlamentul Norvegiei.
 Vizualizări articol: 1895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ovidiu Donţu a participat la înfiinţarea Grupului de colaborare cu România din Parlamentul Norvegiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Biscuiți linzer (versiunea de post) Delicate, fine, ușor de făcut și foarte gustoase, aceste prăjiturele de inspirație germană, în formă de biscuiți dubli, sunt o surpriză plăcută la orice masă festivă. Sau micul secret gurmand pe care îl putem păstra în dulap doar... Citeşte