Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2015 - Anul XX, nr. 278 (6090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Biscuiți linzer (versiunea de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Delicate, fine, ușor de făcut și foarte gustoase, aceste prăjiturele de inspirație germană, în formă de biscuiți dubli, sunt o surpriză plăcută la orice masă festivă. Sau micul secret gurmand pe care îl putem păstra în dulap doar pentru a ne răsfăța din când în când...

Avem nevoie de:

225 g făină albă, 80 g zahăr pudră, 150 g margarină cu 70 la sută grăsime, 1 vârf de cuțit sare, un borcan mic cu gem acrișor, o linguriță scorțișoară măcinată, coaja rasă de la jumătate de lămâie, o lingură apă rece, 3 linguri zahăr pudră pentru decor, opțional aromă de unt

Preparare:

Margarina trebuie să fie la temperatura camerei, dar nu moale. O tăiem cubulețe. Cu excepția gemului și zahărului pentru decor, toate ingredientele se amestecă bine. Aluatul trebuie să fie plăcut, nelipicios. Îl punem în folie sau pungă și îl ținem 30 minute la rece. Întindem apoi foaie de 3 mm grosime, tăiem forme, jumătate dintre ele le decupăm în mijloc cu o formă mică, le ținem 10 minute la rece cu tava cu tot și le coacem 10-12 minute la 180 grade Celsius. Trebuie să rămână albe, doar ușor aurii să devină pe margini. Le scoatem cu grijă, pentru că sunt fragile, și le trecem fierbinți prin zahăr pudră cernut. După ce s-au răcit le lipim cu gem în mijloc, astfel ca fiecărei prăjituri decupate să i se opună una întreagă. Întindem pe masă biscuiții dubli, cu partea decupată în sus, apoi mai cernem deasupra puțin zahăr pudră și îi așezăm pe farfurii sau în cutii. Inițial par prea crocanți, dar după 2-3 zile devin fragezi, moi și se topesc în gură. Cei ce nu doresc o versiune de post pot folosi unt cu peste 80 la sută grăsime în loc de margarină și un gălbenuș de ou în locul lingurii de apă. În ambele abordări prăjiturelele vor fi gustoase și fine. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biscuiți linzer (versiunea de post).
 Vizualizări articol: 8959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Biscuiți linzer (versiunea de post)4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Biscuiți linzer (versiunea de post) Delicate, fine, ușor de făcut și foarte gustoase, aceste prăjiturele de inspirație germană, în formă de biscuiți dubli, sunt o surpriză plăcută la orice masă festivă. Sau micul secret gurmand pe care îl putem păstra în dulap doar... Citeşte