Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2015 - Anul XX, nr. 278 (6090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Nechifor anunţă o creştere spectaculoasă a numărului de turişti din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat ieri o creştere spectaculoasă a numărului de turişti care au vizitat judeţul. Cătălin Nechifor a spus că potrivit ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Statistică, numărul turiştilor care au vizitat judeţul Suceava anul acesta, până în luna septembrie, a înregistrat „o creştere record”, de 22,5%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. „E o creştere fantastică. Iar această creştere este determinată de faptul că de câţiva ani promovăm foarte bine Bucovina pe plan intern şi internaţional. Dacă în 2009 a fost o scădere destul de abruptă a turismului, iar în 2010 am fost, la fel, pe cădere turistică, din 2012 lucrurile s-au redresat. Iar anul trecut, comparativ cu 2013, am avut o creştere de 7,7%”, a spus şeful administraţiei judeţene. El a estimat că anul 2015 se va încheia cu o creştere de peste 20% a numărului de turişti. Cătălin Nechifor a mai declarat că cel mai probabil numărul turiştilor care vizitează Suceava va fi de circa 500.000, în creştere cu 100.000 faţă de anul trecut. „Acest lucru este fantastic de bun şi cred că se întâmplă şi datorită faptului că am ştiut să promovăm Bucovina aşa cum trebuie. E important şi pentru că am avut relaţii foarte bune cu asociaţiile de turism din Bucovina şi cu agenţii economici din turism”, a spus Cătălin Nechifor.

El a amintit şi de noile concepte pe care Consiliul Judeţean Suceava le va promova pentru dezvoltarea turismului, respectiv „Bucovina nevăzută” şi „Mica Europă”, care vor contribui în mod sigur la creşterea numărului de turişti din judeţ.

„Ne interesează creşterea numărului de turişti în judeţul Suceava pe două dimensiuni. Pe de o parte numeric, să avem cât mai mulţi turişti, şi pe de altă parte să avem şi o înnoptare mai lungă. Avem încă un handicap referitor la înnoptare, pentru că este în continuare destul de mică, o medie de peste două nopţi. Iar ţinta noastră este ca prin cele două programe de promovare corecte de promovare a Bucovinei să putem creşte şi sosirile şi înnoptările în Suceava”, a precizat şeful administraţiei judeţene.

El a mai spus că şi anul viitor, CJ Suceava va prezenta oferta judeţului la cele mai importante târguri de turism din Europa. Nechifor a declarat că o premieră pentru anul viitor va fi prezenţa judeţului Suceava la târgul de turism din Barcelona, în Spania, unul dintre cele mai importante târguri de profil din lume. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor anunţă o creştere spectaculoasă a numărului de turişti din Suceava.
 Vizualizări articol: 2231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor anunţă o creştere spectaculoasă a numărului de turişti din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Biscuiți linzer (versiunea de post) Delicate, fine, ușor de făcut și foarte gustoase, aceste prăjiturele de inspirație germană, în formă de biscuiți dubli, sunt o surpriză plăcută la orice masă festivă. Sau micul secret gurmand pe care îl putem păstra în dulap doar... Citeşte