Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2015 - Anul XX, nr. 278 (6090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Autorizat de ISU

Bazarul Sucevei va fi redeschis săptămâna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comercianţii din Bazar vor putea redeschide chioşcurile de la jumătatea săptămânii viitoare, când este foarte probabil să fie eliberată autorizaţia ISU de siguranţă în caz de incendii, ceea ce va duce automat la ridicarea sigiliilor şi a lacătelor de pe porţile de acces în acest centru comercial, închis de pe 9 noiembrie.

Acest lucru a devenit posibil ca urmare a îndeplinirii majorităţii condiţiilor puse de pompieri pentru ca riscul de producere a incendiilor în Bazar să fie redus la minimum, după cum a rezultat în urma unui control efectuat de ISU joi seara.

Generalul de brigadă Ion Burlui, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a confirmat că modificările efectuate în Bazar, de la închiderea acestuia şi până acum, sunt în conformitate cu solicitările de siguranţă la incendii, încât, în mare, sunt îndeplinite toate condiţiile pentru redeschiderea acestuia. Cu toate acestea, decizia nu poate fi luată decât săptămâna viitoare, timp în care municipalitatea are misiunea de a face mici corecturi necesare pentru intervenţii eficiente ale pompierilor în Bazar, o piedică fiind şi o serie de documente care, la momentul controlului, nu erau încă ataşate dosarului de autorizare.

„Este de remarcat faptul că s-au făcut eforturi mari, în timp scurt, pentru a fi respectate normele de securitate la incendii. Redeschiderea Bazarului se va face cu siguranţă, curând, dar nu putem avansa o dată sigură acum”, a precizat generalul Ion Burlui.

Faptul că aşteptarea comercianţilor din Bazar va lua sfârşit curând, în doar câteva zile, a fost confirmat şi de primarul Ion Lungu, care ieri a avut o nouă serie de discuţii cu reprezentanţii ISU, pe problema autorizării Bazarului.

„Mai erau câteva aspecte minore de rezolvat, sesizate de pompieri, am fost şi dimineaţă în Bazar să discut cu oamenii de acolo, pentru că problemele respective îi privesc în mod direct, fiind vorba de modificări de acces şi de amplasare a unor chioşcuri, astfel încât maşinile de intervenţie ale pompierilor să se poată deplasa cu rapiditate pe culoarele create. Odată cu rezolvarea acelor probleme putem redeschide Bazarul, dar, din păcate, va trebui să mai aşteptăm câteva zile, eliberarea autorizaţiei ISU fiind posibilă în cel mai bun caz miercuri, când va fi reluată activitatea instituţiilor publice”, a explicat şeful municipalităţii sucevene, care a depus ieri la ISU restul documentelor necesare pentru autorizare, hotărârile de Consiliu Local luate joi seara, de extindere a spaţiului de intervenţie la incendiu din Bazar, precum şi măsura de înfiinţare a serviciului de pompieri din Bazar. Pentru a fi valabile, legal, aceste hotărâri trebuie să aibă şi avizul de legalitate al Prefecturii Suceava.

 

Separarea Bazarului privat, condiţie imperativă

Una dintre cele cinci observaţii făcute de pompieri la controlul de joi seara din Bazar, care trebuie corectate până la eliberarea autorizaţiei de funcţionare acestui centru comercial, este cea referitoare la finalizarea lucrărilor de delimitare a bazarului public de cel privat, din interior.

„În două zile vom avea finalizată şi acea lucrare, încât se vor îndeplini toate condiţiile solicitate de pompieri. Am avut discuţii şi cu comercianţii din Bazarul privat, nemulţumiţi că sunt separaţi prin acel gard metalic, le-am explicat că soluţia este una singură, să fie autorizat şi acel spaţiu. Degeaba fac unii tam-tam pe acolo, nu vor rezolva nimic dacă nu autorizează bazarul privat”, a spus Lungu. Edilul sucevean a precizat că fără a se face acel gard care închide Bazarul privat pe toate părţile, mai puţin la drumul de acces dinspre parcarea din spate, nu poate fi reluată activitatea în Bazarul administrat de Primăria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazarul Sucevei va fi redeschis săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 7944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 7 voturi
Bazarul Sucevei va fi redeschis săptămâna viitoare2.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   TI-AI BATUT JOC DE 5000 DE OAMENI trimis de
(28 nov 2015, 19:05:05
GENERALE BURLUI,TI-AI BATUT JOC DE 5000 DE OAMENI ACU IN POSTUL CRACIUNULUI.SA STITI CA DUMNEZEU NU DOARME SI VA VENI SI ZIUA IN CARE VE-TI DA SOCOTEALA.V-ATI IMPAUNAT CU UN TITLU DE GENERAL SI VA CREDE-TI INVINCIBIL,DAR ASTEA SUNT TRECATOARE.INTR-UN MINUT POTI COBORA LA COTA MINUS SI ATUNCI AS VREA SA VA VAD DAND OCHII CU CEI DE CARE V-ATI BATUT JOC.FACETI IN CONTINUARE INTERESELE MARILOR MAGAZINE,DAR SA STITI CA NU TOTI ISI POT PERMITE SA ISI CUMPERE DIN MALL,NU TOTI AU SALARII CA AL DUMITALE(CHIAR DACA POATE AU STAT MAI MULT CA DUMNEATA IN SCOLI).SUBSCRIU DOMNULUI BASESCU:SA-TI FIE RUSINE DOMNULE BURLUI!
2.   BINE MERSI trimis de
(30 nov 2015, 15:55:28
CEA MAI MARE PARTE A BAZARULUI ESTE DESCHISA. ............
A FOST DESCHIS SI VINERI, SI SAMBATA, SI DUMINICA. NEOFICIAL, BINE-NTELES, INTRAREA FIIND PRIN SPATEhappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Biscuiți linzer (versiunea de post) Delicate, fine, ușor de făcut și foarte gustoase, aceste prăjiturele de inspirație germană, în formă de biscuiți dubli, sunt o surpriză plăcută la orice masă festivă. Sau micul secret gurmand pe care îl putem păstra în dulap doar... Citeşte