Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2015 - Anul XX, nr. 278 (6090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Temerar

Suceveanul care uneşte Bucovina de Nord cu Basarabia trece astăzi prin judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul Ioan Alexandru Strugariu a plecat în această dimineaţă, în jurul orei 3.00, într-una din cele mai temerare curse, aceea prin care doreşte să unească prin alergare Bucovina de Nord şi Basarabia cu România. Pentru a ajunge de la Cernăuţi la Chişinău, Strugariu va alerga 383 de km, într-o cursă în care mai mulţi admiratori au spus că-i vor fi alături cel puţin pe anumite distanţe.

Astăzi, suceveanul va intra în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, apoi va alerga spre Rădăuţi, iar mai departe spre Suceava şi Fălticeni, urmând ca dacă totul va decurge conform planului să intre în Chişinău pe 1 decembrie, o zi istorică pentru România Mare.

Pentru a prefaţa acest eveniment, Ioan Alexandru Strugariu a dorit să aducă în atenţie ce a însemnat anul 1918 pentru poporul român, şi nu prin prisma unităţii naţionale, ci prin sacrificiul de la acea vreme.

„1918 - Făcând un bilanţ al pierderilor suferite de armata română, Buletinul de Informaţii al Secţiei a II-a a Marelui Cartier General al armatei române din 30 iunie 1919 preciza că din rândul militarilor armatei române au căzut în lupte sau seceraţi de boli circa 330.000 de militari, dintre care 85.000 de militari (ofiţeri şi soldaţi), căzuţi pe câmpul de luptă, la care se adăugau circa 155.000 (de ofiţeri şi trupă), morţi dintre răniţii şi bolnavii din spitale, 60.000 ofiţeri şi trupă morţi din rândul prizonierilor şi 20.000 de militari mari mutilaţi de război. În acest comunicat nu se aminteşte despre pierderile civile care sunt incomensurabil mai mari. Acesta a fost sacrificiul românilor pentru realizarea statului național unitar român! Pentru a aduce un omagiu celor care în vreme de restriște și-au dat viața pentru ca noi să EXISTĂM (mai presus de toate și-au aparat semenii într-un război pe care nu ei l-au început), eu m-am decis să alerg cei 383 km de la Cernăuti la Chişinău”, este mesajul suceveanului.

Ioan Alexandru Strugariu nu este la prima „ispravă” de acest fel. În primăvara acestui an a alergat 181 de km, de la Rădăuţi la Iaşi, cu scopul de a aduna bani pentru copiii abandonaţi, mamele tinere abandonate, copiii săraci fără casă care locuiesc în complexul Valea Plopului, din judeţul Prahova. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul care uneşte Bucovina de Nord cu Basarabia trece astăzi prin judeţ.
 Vizualizări articol: 3516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Suceveanul care uneşte Bucovina de Nord cu Basarabia trece astăzi prin judeţ5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Biscuiți linzer (versiunea de post) Delicate, fine, ușor de făcut și foarte gustoase, aceste prăjiturele de inspirație germană, în formă de biscuiți dubli, sunt o surpriză plăcută la orice masă festivă. Sau micul secret gurmand pe care îl putem păstra în dulap doar... Citeşte