Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2015 - Anul XX, nr. 278 (6090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie

Cele mai mari creşteri salariale din ultimii zece ani pentru personalul din învăţământ, înregistrate în 2015

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezent la Suceava cu ocazia aniversării a 25 de ani de sindicalism în învăţământul sucevean, senatorul Liviu Marian Pop, ministru pentru dialog social în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015, a declarat că personalul din învăţământ a obţinut în 2015 o creştere a salariilor cu 27-28%, fără ca acesta să întreprindă acţiuni de protest în acest sens. Pop a subliniat că aceasta este cea mai mare creştere a lefurilor oamenilor şcolii din ultimii zece ani.

„Aţi obţinut anul acesta 27%, aproape 28%, fără să faceţi nici o formă de protest. Doar că aţi stat la masă şi aţi încheiat un acord cu Guvernul României. Aveţi cea mai mare creştere salarială din ultimii zece ani de zile fără nici o zi de protest. Repet, fără nici o zi de protest. Asta înseamnă că aveţi capacitatea de negociere foarte bună. Evident că nu s-au terminat toate problemele. Avem multe de făcut împreună. De aceea depinde foarte mult de profesionalismul dumneavoastră, de puterea de negociere”, a punctat Liviu Marian Pop.

Cea mai recentă majorare salarială a personalului din învăţământ este de 15%, aceasta intrând în vigoare începând cu 1 decembrie 2015, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă adoptate de Guvern.
În judeţul Suceava, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar, de creşterile salariale vor beneficia peste 10.000 de angajaţi din învăţământul preuniversitar, respectiv 7.884 de profesori, 1.062 de angajaţi ca personal didactic auxiliar şi 1.841 de angajaţi ca personal nedidactic.

Potrivit actului normativ, începând cu 1 decembrie 2015 se majorează cu 15% faţă de nivelul acordat pentru luna noiembrie a acestui an cuantumul brut al salariilor de bază.

Liviu Marian Pop le-a mai transmis liderilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ că reprezintă cea mai mare structură sindicală din România, cea mai puternică, cea mai profesionistă, motiv pentru care perfecţionarea lor trebuie să crească, atât în plan didactic, cât şi în plan sindical.

„Este foarte greu, dar mijloacele moderne vă ajută foarte mult. Cu cât veţi fi dumneavoastră mai bine formaţi, cu atât va fi mai uşor de negociat”, a mai spus Pop. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele mai mari creşteri salariale din ultimii zece ani pentru personalul din învăţământ, înregistrate în 2015.
 Vizualizări articol: 2969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cele mai mari creşteri salariale din ultimii zece ani pentru personalul din învăţământ, înregistrate în 20155.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Contraste trimis de
(28 nov 2015, 12:41:22
Acum Ministerul Învăţământului trebuie să scape de sintagma "şcoala românească scoate proşti cu diplomă".
Aşteptăm şi-n mediul privat să crească salariul,pentru cele douăsprezece ore lucrate,care ţi-s pontate doar două,salariul este de şapte sute de lei.
Şi la acest minister nu s-au desfăşurat acţiuni de protest cu toate că ar trebui.
Problema este alta,fiindcă nu sunt locuri de muncă, nu sunt alte societăţi ca muncitorul să poată alege,este o batjocură generalizată iar itm-ul ştie şi-n închide ochii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Biscuiți linzer (versiunea de post) Delicate, fine, ușor de făcut și foarte gustoase, aceste prăjiturele de inspirație germană, în formă de biscuiți dubli, sunt o surpriză plăcută la orice masă festivă. Sau micul secret gurmand pe care îl putem păstra în dulap doar... Citeşte