Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2015 - Anul XX, nr. 278 (6090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


E vremea anchetelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fac pariu că primul gând care v-a venit la citirea titlului a fost legat de DNA şi formidabila activitate a "Gazetei sporturilor", mai exact a lui Cătălin Tolontan, pe frontul anticorupţiei. Aţi pierdut: vreau să îmi exprim câteva idei legate de anchetele tradiţionale de sfârşit de an în sport. În urmă cu puţină vreme, afirmam tot aici că senzaţionala revenire a gimnastului Marian Drăgulescu, medaliat cu argint la Campionatul Mondial şi totodată singurul sportiv român calificat la Olimpiada de la Rio de Janeiro de anul viitor, face din el candidat fără rival la titlul de Sportivul Anului în România. Ei bine, de atunci până acum a apărut şi rivalul, numele său fiind, desigur, Horia Tecău. Cred acum că el va fi numărul unu în 2015, fiindcă a câştigat nu doar Mastersul de la Londra, ci şi trofeul suprem al tenisului, cel de la Wimbledon. Sunt două performanţe de vârf, la care dacă adăugăm şi faptul că în acest moment e pe locul 1 în clasamentul ATP la dublu, discuţia aproape că nu mai are rost. Situaţie în care Drăgulescu ar fi al doilea, pentru locul 3 urmând să se bată Florin Mergea, Oprea de la triplusalt şi Macovei din rugby. Clasamentul, precum vedeţi, cuprinde numai bărbaţi, deşi nu intenţionam să-l alcătuiesc astfel. Vreau să spun că în sportul feminin stăm încă mai rău, singurele nume apte de a prinde clasamentul venind eventual din scrimă sau judo. Gimnastica a dispărut, la fel şi atletismul. Sporturile de echipă nici nu intră în discuţie. Cât priveşte fenomenul Halep, mai bine nu mă provocaţi, că iar îmi fac duşmani. Da, e pe locul 2 mondial. Dar anul ăsta ce a câştigat!? Nu-mi vorbiţi, vă rog, despre ceva pe la arabi şi încă nu ştiu care turneu tot second-hand. Dar fotbalul? Ei, aici e chiar lucrul dracului: puteţi să-mi daţi măcar un nume de fotbalist care să se fi distins prin ceva? Care să fi câştigat vreun trofeu? Care să fi fost decisiv în calificarea aia scremută la Europene? Care să fi lăsat în urma vreo fază memorabilă, un dribling, un gol sau măcar o bară!? Nimic absolut. Aşa, ca premiu de consolare, am putea să ne gândim la Pantilimon sau Tătăruşanu, care sunt titulari la echipele lor. E jalnic fotbalul în care cei mai buni sunt portarii, dar şi ei doar pe motivul că intră pe teren din minutul 1.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului E vremea anchetelor.
 Vizualizări articol: 2061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
E vremea anchetelor5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Biscuiți linzer (versiunea de post) Delicate, fine, ușor de făcut și foarte gustoase, aceste prăjiturele de inspirație germană, în formă de biscuiți dubli, sunt o surpriză plăcută la orice masă festivă. Sau micul secret gurmand pe care îl putem păstra în dulap doar... Citeşte