Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 nov 2015 - Anul XX, nr. 270 (6082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dreptul la replică

În ziua de 20 octombrie a.c., sub semnătura numitului Sandrinio Neagu, apare în ziarul "Monitorul de Suceava", un articol intitulat "Medicul Ioan Costea trage cu dinţii de conducerea Colegiului Medicilor Dentişti Suceava", articol care-mi aminteşte de vremea anonimilor delatori.

Nimic din cele ce semnalează respectivul domn, nu concordă cu realitatea. Îi amintesc aici, că am multe cunoştinţe printre ziarişti şi pot spune despre ei că au bun-simţ şi dau dovadă de deontologie profesională. Nu acelaşi lucru pot spune despre Sandrinio Neagu, pe care nu-l cunosc.

Nu ştiu ca dumnealui să fi participat la vreo şedinţă a Colegiului Medicilor Dentişti, când afirmă "Ioan Costea nu are nici o realizare vizibilă". Îl întreb, ce cunoaşte el despre viaţa medicilor dentişti din judeţ?

Datele furnizate lui de "binevoitor"(i) nu concordă întocmai cu realitatea. Pe cel care a scris articolul nu-l cunosc şi nici dânsul nu mă cunoaşte. Păcat, că din motive pe care nu doresc să le ştiu a folosit ca sursă de informare oameni care doresc puterea aşa cum o percep ei.

Menţionaţi că nu am făcut nimic în mandatul meu:

- am cumpărat un sediu ultracentral cu bani foarte putini;

- toate acţiunile mele au dus la câştigarea respectului celorlalte judeţe din tară;

- în urmă cu 6 ani am fost propus să candidez pentru funcţia de preşedinte al C.M.D.R pe ţară, terminat cu un rezultat strâns;

- da, am iniţiat modificarea Legii nr. 95/2006, pentru respectarea drepturilor oricărui membru de a alege şi de a fi ales; alegătorii trebuie să decidă cine-i reprezintă şi funcţiile celor aleşi. Amendamentul a fost votat şi aprobat de Adunarea Generală;

- Colegiul Medicilor Dentişti Suceava are un program electronic de informare, realizat de C.M.D.R, pagina de e-mail este folosită împreună cu Colegiul Medicilor Suceava, aşa cum folosim şi sediul (la a cărui cumpărare au contribuit şi medicii dentişti);

- am promovat menţinerea unei relaţii colegiale cu Colegiul Medicilor Suceava, fapt susţinut şi de conducerea acestuia.

Ţin să amintesc public că niciodată nu am ţinut cu dinţii de vreo funcţie profesională şi nici politică. Am conştiinţa curată şi-i amintesc domnului Sandrinio Neagu că nu mi-am însuşit funcţia de preşedinte până la moarte. Nu ştiu ce sens a avut în context comparaţia mea cu expreşedintele României, Ion Iliescu. Nu am fost om politic şi niciodată nu am vrut vreo funcţie politică. Alegerea mea a fost hotărâtă de membrii colegiului care au votat.

Sunt medic primar prin concurs, doctor în ştiinţe medicale (2000), formator în domeniul Prevenţiei şi managementul situaţiilor de malpraxis (2011), am urmat un program de specializare în Competenţe antreprenoriale în 2010, membru fondator U.N.A.S, membru al Asociaţiei Internaţionale de Stomatologie, membru al Comisiei Profesionale de Stomatologie, membru al Comisiei Superioare de Disciplină (2008- 2012), colaborator O.M.S; acordarea titlului „Who's who" al Institutului Internaţional Biografic Philadelphia – S.U.A-2004, acordarea titlului de "Omul Secolului XXI" de către Universitatea Cambridge - Marea Britanie, Ambasadorul Excelenţei - 2012, pentru întreaga activitate (U.N.A.S). Necunoaşterea sau reaua credinţă nu-i scuză pe cei care au determinat apariţia acestui articol. Nu pot să nu le reamintesc Jurământul lui Hipocrat.

Cer pe această cale ca Sandrinio Neagu să-şi ceară scuze public şi în cazul în care nu o va face mă văd nevoit să apelez la justiţie.

 

Dr. Ioan Costea

N.R.:Textul este publicat în forma în care a fost scris de autor

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dreptul la replică.
 Vizualizări articol: 3254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Dreptul la replică5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sigur că da! trimis de
(19 nov 2015, 11:10:04
Hop-țop, cum nu-i place la vreun șobolan dintr-ăsta systemic că-i sunt etalate apucăturile deșucheate în presă, iute cu ZIARUL la Judecată.
Ăsta stereotip calchiat după imbecila strategie a lui Dandanache.
„La un caz iar... pac! La "Răsboiul”
parafrază:
„La orice șobolăneală sfârând în presă - pac la instanță”

Mai dă-vă-n .. peana vulturului pleșuv:
Citiți, în puii mei art. 10 CEDO și apoi behăiți anapoda despre încălcarea drepturilor voastre de șobolani cu fofează:
„CEDO - ARTICOLUL 10

Libertatea de exprimare

1. Orice persoană are dreptul la libertate de exprimare.

Acest drept include libertatea de opinie şi libertatea de a primi sau a comunica informaţii ori idei fără amestecul autorităţilor publice şi fără a ţine seama de frontiere. Prezentul articol nu împiedică Statele să supună societăţile de radiodifuziune, cinematografie sau televiziune unui regim de autorizare.

2. Exercitarea acestor libertăţi ce comportă îndatoriri şi responsabilităţi poate fi supusă unor formalităţi, condiţii, restrângeri sau sancţiuni prevăzute de lege care, într-o societate democratică, constituie măsuri necesare pentru securitatea naţională, integritatea teritorială sau siguranţa publică, apărarea ordinii şi prevenirea infracţiunilor, protecţia sănătăţii, a moralei, a reputaţiei sau a drepturilor altora, pentru a împiedica divulgarea informaţiilor confidenţiale sau pentru a garanta autoritatea şi imparţialitatea puterii judecătoreşti.”
2.   Sigur că da! (continuare) trimis de
(19 nov 2015, 11:13:05
Constituția României - ARTICOLUL 30

Libertatea de exprimare

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.

(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.

(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.

(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.

(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.

Concluzie:
CLONȚUL MIC, popândăi cu elice ai neo-socialismului de caviar mimetizat în capitalism de japcă, rapt, furtișag, represiune și intimidare!
3.   Ce treabă au dinții cu limba (română)? trimis de
(19 nov 2015, 14:13:34
„Nimic din cele ce semnalează respectivul domn, nu concordă cu realitatea.”
(virgulă între subiect și predicat)

„Îi amintesc aici, că am multe”
(atributiva nu se separă prin virgulă de regentă)

„Deontologie profesională”
(Văleleu, doftore! Deontologia nu este DECÂT profesională)

„ … să fi participat la vreo şedinţă a Colegiului Medicilor Dentişti, când afirmă…”
(idem virgula inoportună înaintea circumstanțialei)

„Îl întreb, ce cunoaşte el…)
(s-o crezi matale că aclo e pauză de intonație!)

„Păcat, că din motive pe care nu doresc să le ştiu a folosit… ”
(corect ar fi fost „Păcat că, din motive pe care nu doresc să le ştiu, a folosit…”)

„în urmă cu 6 ani am fost propus să candidez pentru funcţia de preşedinte al C.M.D.R pe ţară, terminat cu un rezultat strâns.”
(„pe țară” și „terminat”, alături de o stilistică de bâtlan pălit de aviară, trădează un nivel al elocinței similară clasei a II-a primare)

„am iniţiat modificarea Legii nr. 95/2006, pentru…)
(Of! tu-i grijania mamei ei de virgullă!)

C.M.D.R – prima data am crezut că e eroare de typing (lipsa ultimului punct din dreptul ACRONIMULUI) , dară repetiția erorii abrevierii devine impardonabilă; vezi și O.M.S și U.N.A.S

„am promovat menţinerea unei relaţii colegiale..”
(unei s-o fi potrivind la vreo amantă de-a dumitale. În construcția lexicală de mai sus, obligatoriu se utiliza „UNOR relații”)

Dom doftor, v-am afișat sus la modulul Feisbuc un link către o diplomă de excelență privind promovarea limbii române.
(diplomă identică celei primite de terrorista limbii române – Madam Maria Grapinizer.
4.   Mare om, mare domn, mare caracter !!! trimis de
(19 nov 2015, 15:37:33
Este vorba despre domnul Doctor Ioan Costea, un om de o aleasa educatie si cultura, intelectual fin si rafinat, profesionist desavarsit si un OM care a adus valoare adaugata acestui oras si judet !!! Notre respect !!!
5.   NU TRAGEȚI ÎN PIANIST (I) trimis de
(19 nov 2015, 17:11:00
O fi așa, nu neg, necunoscându-l pe doctor.
Însă, altceva m-a scos din sărite în dreptul său la replică: „în cazul în care nu o va face mă văd nevoit să apelez la justiţie.”

Asta deja este mizerie tipică vremurilor când informarea opiniei publice era asigurată de „Scânteia”, „Scânteia tineretului” și Zori Noi”.
Văd că în momentul de față e trendy să dai în judecată ZIARUL care a scris ceva despre tine sau postul de televiziune care a dat publicității un reportaj.
Dacă dai căutare online pe portalul just. ro, pagina la nivel național și cauți la nume parte – Monitorul de Suceava, Sandrinio Neagu sau Tiberiu Avram, rămâi crucit câte acțiuni scoate în evidență motorul de căutare al portalului.
Tot pouletele și tot lăbarul, căruia nu i-a picat bine la rânză un articol, DĂ ÎN JUDECATĂ ZIARUL.

Băi fraților, să fim bine înțeleși că AȘA CEVA NU SE FACE!
Regula vine din FAR WEST, unde era intabulată regula că NU TRAGI ÎN PIANIST dacă nu-ți place fața lui Billy the Kid.
Revenind la tema dreptului la replică, domnul doctor dacă ar fi UN MARE CARACTER, ar fi intuit că NU SANDRINIO NEAGU și NU MONITORUL DE SUCEAVA este problema lui.
Problema lui se regăsește în interiorul mărului putred denumit colegiul medicilor dentiști, sau un anumit viermișor ce-și face siestele prinlăuntrul acestui măr.
Acolo este problema, acolo este cauza și acolo se impun măsuri de analiză, de reformă, de optimizare.
Nu are nici o relevanță logică persoana pianistului tastaturii care INFORMEAZĂ publicul.
Asta este tâmpenie în esență-pură, să zbieri ca netotul că-l dai în judecată pe gazetar.
Acum să nu se creadă că monitorii sunt sfinți!
No, no, no, no!
Au și ei atâtea bube-n cap câte cratere sunt pe suprafața lunii Marte.
6.   NU TRAGEȚI ÎN PIANIST (II) trimis de
(19 nov 2015, 17:12:43
Și asta o spune chiar cel care a încasat o întunericire din partea monitorului & Parchetul de pe lângă Lege de nu se poate spăla cu toată apa Sereth-ului
O spune cel căruia i-au fost desconspirate username care nu făceau parte din procedurile judiciare solicitate.
Însă, având de-a lungul timpului zeci și zeci de motive MULT mai întemeiate decât al doctorului Costea, nici măcar o dată nu mi-a trecut în minte să chem în judecată, în mod efectiv, un ziar local.
Păi ce facem, neicusorilor, ne întoarcem la vremile proletcultiste ale Plumbuitului?
Să fie clar pentru toți gomoșii a căror țâfnoșenie „pă persoană fizică” atinge standardul maximal al înfumurării Luciferului: NU SE TRAGE ÎN PIANIST ȘI NICI ÎN GAZETAR.
CĂCI profesia de gazetar este consecință și rezultantă directă a DREPTULUI FUNDAMENTAL LA LIBERTATE DE EXPRIMARE.
Care aveți ceva meciuri de rezolvat, rezolvați-vi-le în ogrăzile, în țarcurile, în ocoalele, în cârdășiile și în oligarhiile voastre.
JOS LABELE DE PE GAZETARI !
( fie ei oficiali sau simpli activiști în platforma civică online, a căror acțiune complinește rolul oficial al publicațiilor și mediilor audio-vizuale).
#punețbotniță șichemațivăn judecatămămicuța

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Hummus (de post) Pentru cei ce vor un preparat de post rapid, simplu, dar cu aer exotic și foarte nimerit inclusiv pentru o masă cu invitați, clasicul hummus este alegerea perfectă. Rețeta este comună, cu influențe locale desigur, în Israel, Turcia și țările... Citeşte