Google
 
joi, 19 nov 2015 - Anul XX, nr. 270 (6082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5552 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2149 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Hummus (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru cei ce vor un preparat de post rapid, simplu, dar cu aer exotic și foarte nimerit inclusiv pentru o masă cu invitați, clasicul hummus este alegerea perfectă. Rețeta este comună, cu influențe locale desigur, în Israel, Turcia și țările arabe, dar a câștigat foarte mulți adepți și pe la noi. Se pregătește, de regulă, din năut, dar iese la fel de gustos din fasole, linte sau chiar bob.

 

Avem nevoie de:

2 conserve de năut fiert ( de 400 g fiecare), 2 linguri pline pasta tahini ( sau 3 linguri semințe de susan), 4 căței mari de usturoi, o lămâie, sare, piper, 4-5 linguri ulei de măsline sau de susan, opțional pudră de chimion, coriandru măcinat, sumac

 

Preparare:

Clătim boabele de năut din conservă. Le putem elimina pielița, pentru o textură mai fină. Le zdobim în blender cu foarte puțină apă și două linguri de ulei de măsline. Trebuie să rezulte o pastă mai groasă. Dacă folosim pasta de susan, o adăugăm în năutul dzrobit. Dacă nu, prăjim puțin semințele de susan în tigaie, fără ulei, și le adăugăm fierbinți în pastă. Punem usturoiul zdrobit, condimentele și eventual zeamă de lămâie după gust.

Așezăm hummus-ul pe farfurie, îl presărăm cu puțin piper, sumac ( sau boia de ardei pentru aspect) și îl stropim cu ulei de măsline ori de susan. Îl servim lângă felii de lămâie, cu pâine prăjită sau lipie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hummus (de post).
 Vizualizări articol: 1803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Hummus (de post)4.051

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Hummus (de post) Pentru cei ce vor un preparat de post rapid, simplu, dar cu aer exotic și foarte nimerit inclusiv pentru o masă cu invitați, clasicul hummus este alegerea perfectă. Rețeta este comună, cu influențe locale desigur, în Israel, Turcia și țările... Citeşte