Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 nov 2015 - Anul XX, nr. 270 (6082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Contestaţie respinsă

Mandatul de arestare al avocatei acuzate de trafic de influenţă, confirmat de Înalta Curte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Instanţa supremă a României, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a decis, ieri seară, să o menţină în arest preventiv pe avocata suceveană Carmen Cricleveţ Kreisel, acuzată de procurorii DNA că a încasat 8.000 de euro de la un client pe care l-a reprezentat într-un dosar de omor. Înalta Curte de Justiţie a României a respins contestaţia inculpatei şi a menţinut măsura de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. 

Carmen Cricleveţ Kreisel a fost denunţată din penitenciar de Ion Pop, un bărbat condamnat la ani grei de închisoare. Pop a angajat-o pe Kreisel în faza apelului şi i-ar fi plătit 8.000 de euro într-o primă fază, iar ulterior trebuia să mai dea 10.000 de euro pentru ca soluţia în ceea ce-l priveşte să fie mai blândă, eventual închisoare cu suspendare, deşi acuzaţia pentru care a fost trimis în judecată era extrem de gravă: omor. Avocata este acuzată că a încasat banii sub garanţia că va interveni pe lângă un judecător pentru a obţine o pedeapsă mai blândă. În final, Ion Pop a primit 18 ani de închisoare cu executare.

În afara denunţului, Ion Pop a prezentat şi o înregistrare din momentul negocierilor pe care le-a avut cu avocata Carmen Cricleveţ Kreisel. Respectiva înregistrare a fost certificată ca reală în urma expertizelor realizate la cererea anchetatorilor.

Constantin Hogea, Ioan Dănuţ Lucaci, zis “Danezul”, şi Ion Pop au fost condamnaţi pentru faptul că în noaptea de 21 spre 22 mai 2008 l-au omorât în bătaie pe Ioan Cristinel Cajvan, un tânăr de 33 de ani, din Berchişeşti. Totul e plecat după o altercaţie la ieşirea din discoteca din satul Măzănăieşti.

Unul dintre inculpaţi, Constantin Hogea, a avut o altercaţie cu trei tineri, printre ei şi Ioan Cristinel Cajvan, cel care avea să moară.

Ion Pop, administratorul discotecii, şi Ioan Dănuţ Lucaci, zis „Danezul”, bodyguardul localului, au sărit în ajutorul lui Hogea, toţi trei lovind victima cu pumnii şi picioarele. Ioan Cristinel Cajvan a fost bătut cu o cruzime greu de imaginat, inclusiv cu o bâtă de baseball, deşi era căzut la pământ.  “Danezul” şi Hogea au fost condamnaţi la câte 22 de ani de închisoare pentru omor calificat, în timp ce Ion Pop, cel care a sperat să scape cu o pedeapsă cu suspendare prin intermediul avocatei ajunse acum după gratii, a primit 18 ani de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mandatul de arestare al avocatei acuzate de trafic de influenţă, confirmat de Înalta Curte.
 Vizualizări articol: 1893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mandatul de arestare al avocatei acuzate de trafic de influenţă, confirmat de Înalta Curte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Hummus (de post) Pentru cei ce vor un preparat de post rapid, simplu, dar cu aer exotic și foarte nimerit inclusiv pentru o masă cu invitați, clasicul hummus este alegerea perfectă. Rețeta este comună, cu influențe locale desigur, în Israel, Turcia și țările... Citeşte