Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 nov 2015 - Anul XX, nr. 270 (6082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Contradicţie majoră

Contrabandistul care avea aproape o mie de cartuşe letale, arestat de Tribunal, după ce prima instanţă îl lăsase liber, fără nici o interdicţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din satul Bobeica, comuna Izvoarele Sucevei, a fost arestat preventiv, ieri, de Tribunalul Suceava, după ce în urma percheziţiei efectuate la domiciliul său, săptămâna trecută, au fost identificate cantităţi mari de ţigări de contrabandă, aproape o mie de cartuşe pentru arme letale, plus alte mijloace de supraveghere şi orientare pe timp de noapte, specifice activităţilor de contrabandă.

Interesant în acest caz este că Judecătoria Câmpulung Moldovenesc respinsese propunerea de arestare preventivă înaintată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Mai mult, inculpatul a fost lăsat în libertate fără  vreo interdicţie de către magistraţii de la Câmpulung Moldovenesc.

 

Ce s-a găsit la percheziţii

Joia trecută,  poliţişti de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, precum şi de la Serviciul Economic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, au descins la domiciliul lui Mihai Dorel Mehno, în vârstă de 26 de ani, din satul Bobeica. 

Conform anchetatorilor, în locuinţă a fost depistată cantitatea de 12.018 pachete de ţigări, de provenienţă extracomunitară, bunuri ce trebuiau supuse regimului vamal. Din anchetă rezultă că ţigările au fost procurate de tânăr, în vederea comercializării, prejudiciul calculat bugetului de stat fiind de 134.376 de lei. Cu ocazia aceleiaşi percheziţii au fost descoperite şi cele 950 de cartuşe de armă letală de diferite calibre.

De asemenea, la domiciliul inculpatului au mai fost găsite un aparat de vedere pe timp de noapte, o lunetă, două cutii pentru staţii de emisie-recepţie, 5 cutii pentru încărcătoare staţii emisie-recepţie, precum şi suma de 4.035 de euro, care, se bănuieşte, ar proveni din activităţi infracţionale.

Un amănunt important de precizat este că în ceea ce priveşte cantitatea de cartuşe, din datele comunicate de Serviciul Arme al IPJ Suceava rezultă că aceasta este cea mai importantă captură din ultimii zece ani.

 

Deciziile diametral opuse ale magistraţilor

Imediat după percheziţii, joi noapte, suspectul a fost introdus în arest, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. A doua zi, pe 13 noiembrie, în ciuda capturilor importante, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a respins propunerea de arestare preventivă, dispunând punerea în libertate imediată a inculpatului.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a făcut contestaţie, aceasta judecându-se ieri la Tribunalul Suceava. Magistraţii de la Tribunal au infirmat în totalitate decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Din liber ca pasărea cerului, inculpatul a ajuns arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind definitivă.

 

Suspiciuni de implicare în trafic cu muniţie

Anchetatorii au considerat de la început că faptele sunt suficient de grave pentru a se impune arestarea preventivă. Pe lângă cantitatea mare de ţigări deţinută şi aparatura care indică faptul că ar avea preocupări pe linia contrabandei, cantitatea de cartuşe letale găsite este foarte mare, existând suspiciuni de implicare în trafic de muniţie.

Faţă de inculpat s-a început urmărirea penală pentru comiterea infracţiunilor de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.

Tânărul în vârstă de 26 de ani a respins toate acuzaţiile care i s-au adus. El a invocat motive puerile, de genul că ţigările au fost aduse pe proprietatea sa de o persoană necunoscută, fără a şti de existenţa acestora. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contrabandistul care avea aproape o mie de cartuşe letale, arestat de Tribunal, după ce prima instanţă îl lăsase liber, fără nici o interdicţie.
 Vizualizări articol: 3737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Contrabandistul care avea aproape o mie de cartuşe letale, arestat de Tribunal, după ce prima instanţă îl lăsase liber, fără nici o interdicţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Hummus (de post) Pentru cei ce vor un preparat de post rapid, simplu, dar cu aer exotic și foarte nimerit inclusiv pentru o masă cu invitați, clasicul hummus este alegerea perfectă. Rețeta este comună, cu influențe locale desigur, în Israel, Turcia și țările... Citeşte