Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 nov 2015 - Anul XX, nr. 270 (6082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Întâlnire la nivel înalt

O elevă a Colegiului „Petru Rareş”, invitată la Palatul Cotroceni pentru a dezbate problemele din educaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eleva Ioana Mureş, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, a fost invitată alături de câţiva tineri la Palatul Cotroceni, marţi, 17 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Elevului şi Studentului, pentru a lua parte la o serie de dezbateri referitoare la sistemul educaţional din România, eveniment la care a participat şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Ioana Mureş este elevă în clasa a XI-a, iar la începutul lunii noiembrie a fost desemnată preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava, pentru următoarele 12 luni.

La dezbaterea de la Palatul Cotroceni (cu titlul „Perspectiva elevilor asupra sistemului educaţional din România”) au mai participat reprezentanţi ai corpului diplomatic, experţi din domeniul politicilor educaţionale şi reprezentanţi ai unor organizaţii nonguvernamentale cu activitate importantă în educaţie.

„A fost o experienţă nouă, emoţionantă, însă lucrurile au decurs într-un mod mai relaxat decât aş fi crezut”, a povestit Ioana.

Aceasta a precizat că evenimentul a vizat trei teme de referinţă: drepturile elevilor şi participarea la procesul decizional, învăţământul centrat pe elev şi finanţarea sistemului de învăţământ preuniversitar. S-a prezentat situaţia actuală a sistemului de învăţământ preuniversitar, s-au propus soluţii, s-au trasat paşii de acţiune viitori pentru transpunerea acestora în practică şi s-au tras concluzii.

În discursul său, Klaus Iohannis a apreciat că este momentul să se pună capăt reformelor făcute în pripă, „fără studii de impact sau de evaluare a politicilor care le preced. Educația și cercetarea sunt vitale pentru a construi o Românie modernă, iar copiii noștri sunt prea importanți pentru a experimenta constant forme fără fond”.

Acesta a menţionat că vrea să ofere elevilor, studenților, profesorilor, părinților și societății dovada că în România educația și cercetarea pot fi reformate în mod sustenabil, predictibil și pe termen lung. Şeful statului le-a transmis tinerilor că dezbaterile în domeniul viitorului educației sunt deschise şi consideră acest prim eveniment unul simbolic, în care Consiliul Național al Elevilor și partenerii lor vor prezenta, de Ziua Internațională a Elevilor și Studenților, viziunea celor pe care îi reprezintă.
„Domnul preşedinte Klaus Iohannis a felicitat Consiliul Naţional al Elevilor pentru rezultate, pentru faptul că am devenit o organizaţie puternică şi reprezentativă”, a povestit Ioana Mureş.

Acesta a menţionat că la eveniment au fost prezenţi şi Ecaterina Andronescu - fost ministru al Educaţiei, Horia Oniţa - preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor şi Ciprian Petcu - director al Fundaţiei Hanns Seidel România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă a Colegiului „Petru Rareş”, invitată la Palatul Cotroceni pentru a dezbate problemele din educaţie.
 Vizualizări articol: 2647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
O elevă a Colegiului „Petru Rareş”, invitată la Palatul Cotroceni pentru a dezbate problemele din educaţie3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Hummus (de post) Pentru cei ce vor un preparat de post rapid, simplu, dar cu aer exotic și foarte nimerit inclusiv pentru o masă cu invitați, clasicul hummus este alegerea perfectă. Rețeta este comună, cu influențe locale desigur, în Israel, Turcia și țările... Citeşte