Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 nov 2015 - Anul XX, nr. 270 (6082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţii E.ON

Extinderi la reţelele de gaz metan şi energie electrică, în parteneriat cu Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul sucevenilor care beneficiază de reţele de gaz metan şi energie electrică va creşte, începând de anul viitor, odată cu realizarea unor investiţii ale E.ON, pentru extinderea acoperirii acestor servicii.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că în urma discuţiilor purtate marţi, la primărie, cu şapte directori ai E.ON, de la Iaşi, Târgu Mureş şi Suceava, atât de la gaz cât şi de la energie electrică, s-a convenit asupra unor investiţii, pentru ca aceste utilităţi să ajungă în zone în care nu sunt încă asemenea facilităţi.

„Am discutat să reluăm proiectul de asociere între Primăria Suceava şi E.ON Gaz, pentru realizarea acelei staţii de medie-presiune, care să fie amplasată undeva în zona sediului de primărie din Burdujeni, de unde să ducem gazul metan în Burdujeni Sat, cu posibilitate de extindere în cartierul Dealul Mănăstirii, Lanişte şi, în viitor, chiar şi în Tătăraşi. Am fost asigurat că această staţie va fi prinsă în lista de investiţii de anul viitor”, a spus Ion Lungu.

Extinderea reţelelor de energie electrică a fost de asemenea discutată, convenindu-se asupra unei modalităţi de colaborare.

„Apar străzi noi în fiecare an, oraşul se extinde, sunt solicitări pentru energie electrică şi iluminat public. Au spus că vor face o analiză de beneficiu - cost, acolo unde sunt mulţi consumatori vor face investiţia în totalitate din fonduri proprii, unde nu, trebuie să vină şi primăria cu o contribuţie”, a explicat edilul sucevean.

Un aspect important al acestor investiţii ţine de străzile pe care se poate interveni pentru a se face anumite lucrări.

„Trebuie în primul rând să ne corelăm cu investiţiile de pe străzi, mai ales că unele sunt pe fonduri europene şi nu se poate interveni la ele o perioadă de timp. Le-am dat lista străzilor pe care vrem să intervenim anul viitor şi lista celor pe care nu se poate interveni deocamdată, să îşi poată face planul de investiţii”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Investiţia de aducere a gazului metan în Burdujeni Sat este blocată de ani de zile din cauza legislaţiei deficitare, care nu permite municipalităţii să facă lucrarea şi apoi să o dea gratuit în folosinţă unei firme private.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Extinderi la reţelele de gaz metan şi energie electrică, în parteneriat cu Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Extinderi la reţelele de gaz metan şi energie electrică, în parteneriat cu Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Hummus (de post) Pentru cei ce vor un preparat de post rapid, simplu, dar cu aer exotic și foarte nimerit inclusiv pentru o masă cu invitați, clasicul hummus este alegerea perfectă. Rețeta este comună, cu influențe locale desigur, în Israel, Turcia și țările... Citeşte