Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 nov 2015 - Anul XX, nr. 270 (6082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Keep calm, vor fi şi cinematografe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Klaus Iohannis, cel cu softul updatat, aşa cum l-au numit unii pe net după prestaţia de la învestirea guvernului Cioloş, a promulgat marţi legea care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în spaţii precum săli de spectacol, de expoziţii, de lectură, spaţii pentru comerţ, structuri turistice de cazare şi alimentaţie publică şi prestări de servicii, asistenţă socială şi medicală, administraţie publică şi altele asemenea, indiferent dacă aceste spaţii sunt rezultatul concepţiei iniţiale a construcţiei ori, după caz, al unor amenajări ulterioare, până la consolidarea clădirilor. Corect, la obiect. Clădirile cu bulină sunt oricum un pericol, dar pentru că ne-am obişnuit deja cu ele şi nu s-a întâmplat cine ştie ce tragedie ÎNCĂ am învăţat să le ignorăm. Cu alte cuvinte a mers şi-aşa. Dar parcă hotărâsem că nu mai vrem asta, parcă muriseră, nu demult, nişte oameni taman din cauza neglijenţei şi ignorării riscurilor. Ca urmare, pasul firesc şi de bun-simţ este acesta al interzicerii activităţilor care implică aglomerări de persoane în clădiri cu risc şi neautorizate. Memoria e scurtă, iar cârcotaşii-s mulţi, aşa că s-au găsit repede unii care să se considere victime ale acestei decizii. Se concluzionează doct că autorităţile găsesc de cuviinţă mai degrabă să interzică decât să consolideze. Că dacă în anii '80, în Bucureşti, erau peste 40 de cinematografe, azi vom ajunge în ingrata situaţie cu doar două, trei cinematografe. Noi, sucevenii, ştim mai bine ca bucureştenii cât de neplăcut este să nu ai cinematograf, iar bucureştenii ştiu mai bine decât noi, sucevenii, cum e să ai cluburi precum Colectiv. Ferească-ne Dumnezeu de ambele variante, numai că doar prima e reparabilă. Paradoxal, în timp ce în ţară se închid cinematografe, la Suceava s-au deschis două noi. Sigur că pentru noi e doar o coincidenţă fericită, dar pur şi simplu am avut noroc. Când însă e pe invers, nu mai poate fi vorba de ghinion, ci de incompetenţă, iresponsabilitate, corupţie. Drept urmare, nu mai avem cum să lăsăm lucrurile în voia sorţii, doar pentru că merge şi-aşa până la reeditarea #Colectiv. Dacă ăsta e preţul pe care Bucureştiul trebuie să-l plătească pentru a funcţiona 40 de cinematografe, mai bine nu. Dacă e nevoie de câte-o Ană a lui Manole la temelia fiecăruia, dragi cinefili, vă amintesc că metoda era specifică unui ev îndepărtat. În cazul de faţă, sacrificiul a fost deja făcut, dar nu ca s-avem cinematografe, ci ca s-avem cinematografe sigure. Aşa că exact asta trebuie să se întâmple: să se interzică activităţile cu aglomerări de persoane în clădirile cu risc, până la consolidare. Asta se cheamă precauţie, nu interdicţie. E un termen mai echilibrat, aşa cum ar trebui să fim şi noi, românii care suferim adesea de suprainflamare emoţională. Propun să încercăm să facem lucrurile altfel, să ne depăşim zona de confort şi să lucrăm etapă cu etapă. Şi, dragi autorităţi, hai cu etapa „consolidarea”, ca să fie toată lumea mulţumită. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Keep calm, vor fi şi cinematografe.
 Vizualizări articol: 2149 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Keep calm, vor fi şi cinematografe3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Hummus (de post) Pentru cei ce vor un preparat de post rapid, simplu, dar cu aer exotic și foarte nimerit inclusiv pentru o masă cu invitați, clasicul hummus este alegerea perfectă. Rețeta este comună, cu influențe locale desigur, în Israel, Turcia și țările... Citeşte