Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 oct 2015 - Anul XX, nr. 247 (6059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie, suceveni!

Ţepele cu termopane marca Ivaş, protejate de contracte comerciale care nu intră în sfera penală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numeroasele reclamaţii venite din partea sucevenilor care au încheiat contracte privind montarea de tâmplărie de tip PVC cu firmele controlate de Radu Alexe Ivaş, contracte care au rămas în mare parte neonorate, unele de luni de zile, au ajuns şi în atenţia poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Un aspect foarte interesant, care ar trebui să constituie încă un semnal de alarmă pentru suceveni, este legat de tipul contractelor pe care le-au semnat oamenii care au reclamat că au fost înşelaţi de Radu Ivaş.

După cum a precizat subcomisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, contractele semnate între părţi sunt contracte comerciale, şi nu contracte de prestări servicii, aşa cum erau cele încheiate în anii anteriori, când au fost depuse alte câteva zeci de reclamaţii împotriva lui Radu Ivaş. Diferenţa este una importantă pentru că în cazul acestor contracte comerciale litigiile ulterioare (cum este cazul cu sucevenii care au plătit sume în avans pentru termopane, dar lucrările nu au mai fost efectuate) se soluţionează pe cale civilă, la instanţele comerciale. Cu alte cuvinte, nerespectarea clauzelor acestor contracte comerciale nu pot face obiectul unei anchete penale. Totuşi, poliţiştii continuă cercetările privind alte infracţiuni pentru care s-ar putea începe urmărirea penală în cazul acestor reclamaţii.

 

Noi plângeri în ultimele zile. Cazul Ivaş va fi discutat astăzi la Prefectura Suceava

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava, comisarul-şef adjunct Vasile Latiş, a atras atenţia că s-au adunat noi plângeri pe numele lui Radu Ivaş şi al soţiei acestuia. El a subliniat cazul a doi vârstnici, soţ şi soţie, ambii trecuţi de vârsta de 80 de ani, care au venit sprijiniţi în cârje pentru a depune reclamaţii împotriva lui Ivaş, după ce acesta le-a luat un avans de 1.500 de euro, le-a dat jos vechile geamuri de la apartament încă din luna august, însă nu a montat nici până astăzi noua tâmplărie. Despre revoltătorul caz al celor doi bătrâni lăsaţi fără geamuri la casă în prag de iarnă Monitorul de Suceava a scris pe larg în ediţia din 2 octombrie.

„Este o adevărată bătaie de joc ce se întâmplă, apar noi şi noi reclamaţii, astfel că am solicitat sprijin în vederea găsirii unei soluţii ferme şi urgente. Vom căuta o soluţie în cadrul unei întâlniri la nivel de Prefectură”, a precizat Vasile Latiş.

Chiar astăzi, în cadrul unei şedinţe de lucru de la Prefectura Suceava, „cazul Ivaş” va fi dezbătut de reprezentanţi ai Oficiului de Protecţie a Consumatorului Suceava, ai Poliţiei şi ai Jandarmeriei.

 

O condamnare la închisoare nu l-a schimbat cu nimic pe Ivaş

Radu Alexe Ivaş a fost condamnat la un an de închisoare în mai 2014 pentru evaziune fiscală şi sustragere de sub sechestru. El a ieşit din penitenciar în prima parte a acestui an, iar ce a urmat demonstrează că nu a renunţat la „afacerile” cu termopane.

Înainte de a fi închis pentru evaziune fiscală, dar şi ulterior, pe numele firmei sale de termopane s-au adunat zeci de reclamaţii de la suceveni care au dat sume în avans pentru lucrări, iar apoi s-au trezit că sunt duşi cu vorba de la o săptămână la alta. În perioada în care Radu Ivaş a fost închis, afacerea a fost preluată de soţia sa. După ce bărbatul a ieşit din închisoare, vechea societate a fost radiată, iar contractele au început să fie încheiate pe o nouă firmă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţepele cu termopane marca Ivaş, protejate de contracte comerciale care nu intră în sfera penală.
 Vizualizări articol: 2831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ţepele cu termopane marca Ivaş, protejate de contracte comerciale care nu intră în sfera penală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei