Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 oct 2015 - Anul XX, nr. 247 (6059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Truse de şah pentru nouă şcoli din judeţ, din partea Federaţiei Române de Şah

Vineri, 23 Octombrie 2015 (15:22:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Nouă şcoli din judeţ au primit, din partea Federaţiei Române de Şah, truse şi manuale de şah, unităţile fiind incluse în Programul naţional „Educaţie prin Şah în învăţământul preuniversitar”. Donaţia a fost făcută de deputatul Sorin Avram Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah, în cadrul „Reuniunii anuale de management instituţional”, eveniment la care au luat parte toţi directorii unităţilor şcolare de învăţământ preuniversitar de stat şi particular din judeţ.Donaţia federaţiei constă în truse speciale pentru şah, care conţin, fiecare, 10 garnituri de piese, 10 table pliabile de şah, o tablă portabilă de demonstraţie, două manuale (pentru fiecare an de studiu), programa primilor doi ani de studiu.Şcolile unde elevii din clasele primare vor învăţa noţiuni introductive din şah sunt: Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuţi, Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, Şcoala Gimnazială Valea Moldovei, Şcoala Gimnazială Râşca, Şcoala Gimnazială Putna, Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, seturile fiind înmânate personal tuturor directorilor celor nouă şcoli. „Federaţia Română de Şah donează către 500 de şcoli din România aceste seturi de şah. Din acest an şcolar, şahul este materie opţională în toate şcolile din ţară. Şahul este mai mult decât un sport, dezvoltă caractere, dă siguranţă şi dezvoltă inteligenţa”, a menţionat Iacoban. Acesta a mai precizat că proiectului se adresează primilor doi ani de studiu, recomandând profesorilor de sport ca elevii care sunt scutiţi de sport să fie îndrumaţi să joace şah.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Truse de şah pentru nouă şcoli din judeţ, din partea Federaţiei Române de Şah.
 Vizualizări articol: 1865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Truse de şah pentru nouă şcoli din judeţ, din partea Federaţiei Române de Şah5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Criterii? trimis de
(23 oct 2015, 19:12:54
Pe ce criterii s-au acordat aceste truse de sah?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei