Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 oct 2015 - Anul XX, nr. 247 (6059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Guvernul alocă 19,55 milioane de lei pentru 49 de localităţi cu datorii la proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul României va aloca judeţului Suceava 19,55 milioane de lei (195,5 miliarde de lei vechi) pentru 49 de primării sucevene care înregistrează datorii în cadrul proiectului „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”. Potrivit proiectului Ordonanţei de Urgenţă pentru rectificarea bugetului de stat pentru anul 2015 publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, suma de 19,55 milioane de lei va fi folosită pentru datoriile reprezentând ratele de capital şi dobânzile aferente împrumutului extern contractat pentru proiectul „Utilităţi şi mediu”. Cele mai mari sume ar urma să le primească oraşul Gura Humorului, aproape 5,9 milioane de lei, municipiul Vatra Dornei – 4,712 milioane de lei şi Câmpulung Moldovenesc – 3,075 milioane de lei.

Reamintim că în anul 2004, Consiliul Judeţean Suceava a contractat de la Deutsche Bank, împreună cu 61 de primării, un credit de 86,3 milioane de euro pentru implementarea proiectului „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”. Creditul a fost contractat pe o perioadă de 25 de ani, cu o perioadă de graţie de cinci ani şi o dobândă de 3,97% la care se adaugă rata EURIBOR. Proiectul a presupus, printre altele, reabilitarea sistemelor de termoficare din şase oraşe ale judeţului şi extinderea reţelei de distribuţie a gazului metan în 61 de localităţi, însă în realitate aceste ultime investiţii nu au mai fost realizate.

Potrivit proiectului ordonanţei pentru rectificarea bugetului de stat, care ar urma să fie aprobată în şedinţa de astăzi a Guvernului, judeţul Suceava ar urma să primească cea mai mare sumă, la nivel naţional, pentru echilibrarea bugetelor locale. Astfel, suma care ar urma să fie alocată bugetului propriu al judeţului ar fi de 12,186 milioane de lei, în timp ce sumele ce se repartizează localităţilor din judeţ este de 32,949 milioane de lei.

Pe lângă aceste sume, judeţul Suceava ar urma să mai primească 5,265 milioane de lei pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate, din care 1,678 milioane de lei pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului, 1,233 milioane de lei pentru susţinerea centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap şi 2,354 milioane de lei pentru învăţământul special şi centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul alocă 19,55 milioane de lei pentru 49 de localităţi cu datorii la proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu”.
 Vizualizări articol: 1708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Guvernul alocă 19,55 milioane de lei pentru 49 de localităţi cu datorii la proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu”1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Marfă, uăi, trimis de
(23 oct 2015, 12:03:12
adicătelea guvernul taie din fondurile de investiții ca să realizeze o rectificare „pozitivă” cu care să suplimenteze fondurile UAT din care să-i fie acoperite potlogăriile și stinse angaralele lui mârza.
De asta n-are ursul coadă în Valachia!
Fiindcă o mână spală pe alta, amândiuă obrazul și tustrele poupă kurul ierarhului bolșevik, antecesor în funcție.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei