Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 oct 2015 - Anul XX, nr. 247 (6059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Program extins

De astăzi, la şantierul de la Spitalul de Urgenţă Suceava se lucrează în două schimburi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipele de constructori de pe şantierul de la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava lucrează ca furnicile. Temperaturile care se menţin peste zero grade Celsius permit un ritm bun de lucru pentru lucrările exterioare şi pentru a valorifica la maximum vremea favorabilă şi a recupera din timpul pierdut din cauza contestaţiilor, managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a decis extinderea programului de lucru. Rîmbu ne-a declarat, ieri, că împreună cu proiectantul şi constructorul a stabilit ca de astăzi pe şantier să se lucreze în două schimburi, de dimineaţă, de la ora 8.00 până seara la 22.00. Chiar dacă zgomotul utilajelor provoacă disconfort personalului medical şi pacienţilor, managerul Rîmbu apreciază că este preferabilă această variantă, deoarece astfel lucrările se vor încheia într-un timp mai scurt.

În paralel, atât pacienţii şi familiile acestora, cât şi personalul medical din Unitatea de Primire a Urgenţelor s-au acomodat cu noua locaţie, în care funcţionează de la începutul acestei luni. În containerul special amenajat în curtea spitalului, la intrarea din aripa noua (în faţa secţiei de balneo-fizioterapie), are loc triajul pacienţilor, iar în sălile de consultaţie pentru urgenţe din clădire au acces doar pacienţii. 

 

Scandalurile din Urgenţe, eliminate de plasarea faţă în faţă a aparţinătorilor cu personalul medical

Contactul permanent al familiei celui consultat cu un medic din Urgenţă prezent în zona de triaj a diminuat atât stresul aparţinătorilor, care primesc informaţiile de care sunt interesaţi direct de la un doctor, cât şi al personalului medical, care este lăsat să-şi facă treaba în linişte. De când s-a recurs la această modalitate de lucru nu s-a înregistrat nici o reclamaţie din partea bolnavilor la spital.

Reamintim că lucrările de extindere şi modernizare a UPU sunt efectuate de firma General Construct. Termenul de finalizare este luna martie a anului viitor.

Proiectul de modernizare a UPU înseamnă extinderea acestei secţii a spitalului de la 780 de metri pătraţi, cât are acum, la aproape 1.900 de metri pătraţi. Spaţiile pentru consultaţii şi aparţinători vor fi mai mari, va exista flux separat pentru ambulanţe, cu bandă de circulaţie pe un sens, şi un spaţiu protejat pentru transferul pacienţilor. Urgenţele pediatrice vor avea un spaţiu extins, cu triaj vizibil şi uşor accesibil din toate punctele UPU. De asemenea, sunt prevăzute cabinete şi birouri pentru personalul medical. Din valoarea totală a proiectului, aproximativ 4,5 milioane de lei sunt destinaţi dotării cu aparatură şi echipamente medicale performante – computer tomograf, electrocardiograf, echipament de intubaţie, defibrilator manual, eco Doppler color cu trei sonde, monitoare EKG etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De astăzi, la şantierul de la Spitalul de Urgenţă Suceava se lucrează în două schimburi.
 Vizualizări articol: 1666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
De astăzi, la şantierul de la Spitalul de Urgenţă Suceava se lucrează în două schimburi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei