Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 oct 2015 - Anul XX, nr. 247 (6059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decongestionare

Peste 30 de dosare penale pentru contrabandă, preluate de la parchetele locale, pentru urgentarea cercetărilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

33 de dosare penale pentru infracţiuni de contrabandă, aflate în lucru la parchetele locale din judeţul Suceava, au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru urgentarea perioadei de urmărire penală şi pentru finalizarea cercetărilor. Este vorba, în general, de dosare mai vechi, din 2014 sau 2013, în cazul a mai mult de jumătate dintre acestea cercetările fiind deja finalizate.

 

14 rechizitorii, cu inculpaţi trimişi în judecată

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Lucian Stănescu, a arătat că din cele 33 de dosare penale preluate 19 au fost soluţionate, 14 cu rechizitorii de trimitere în judecată, iar cinci cu soluţii de clasare sau renunţarea la urmărirea penală. Cele mai multe dintre dosarele preluate sunt de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, care, prin aria de acoperire, are de departe cel mai mare număr de anchete pentru infracţiuni de contrabandă.

„Este vorba de o activitate care ţine de managementul unităţii de parchet ierarhic superior, de o echilibrare a volumelor de muncă. Am considerat că trebuie să ne implicăm activ în soluţionarea dosarelor de contrabandă, în număr mare, în special la colegii de la Rădăuţi”, a declarat Lucian Stănescu, subliniind că preluarea dosarelor pentru decongestionarea activităţii s-a făcut şi în cazul multor alte dosare din sfera altor fapte penale.

 

Ultimele două dosare finalizate

În ultima lună, săptămânal, unul-două dosare de contrabandă preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava au fost soluţionate cu rechizitorii de trimitere în judecată. Ultimele două, finalizate săptămâna aceasta, vizează o faptă din iulie 2014 şi una din ianuarie 2015.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Mărioarei Cîrciu, care, pe 18 iulie 2014, a fost oprită în trafic, pe DJ 209G, pe raza comunei Brodina, de un echipaj al Poliţiei de Frontieră. Aceasta conducea un autoturism VW Golf, iar în urma controlului iniţial au fost găsite, ascunse sub bancheta din spate, mai multe cartuşe cu ţigări de contrabandă. Autoturismul a fost dus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, pentru o verificare mai amănunţită.În urma examinării autoturismului s-a constatat că în pereţii laterali din dreptul banchetei din spate, dar şi în comportamentul motor erau ascunse mai multe pachete de ţigări. În total, a rezultat că femeia transporta 932 de pachete de ţigări de contrabandă.  

Prejudiciul produs prin neachitarea valorii în vamă a taxelor, accizelor şi TVA se ridică la 10.993 de lei.

În al doilea dosar a fost trimis în judecată Ioan Narcis Plăcintă, care, pe 23 ianuarie 2015, a fost oprit în trafic, la Bălcăuţi - Negostina, în timp ce conducea un VW Passat, de către poliţiştii de la Secţia 13 Rurală Bălcăuţi. Poliţiştii aveau o serie de date cu privire la faptul că acea maşină era folosită pentru transportarea ţigărilor de contrabandă, iar bănuielile acestora s-au confirmat. În portbagajul autoturismului se aflau doi saci de culoare neagră, în care au fost găsite 960 de pachete de ţigări cu timbru fiscal emis de autorităţile Republicii Ucraina. În acest caz prejudiciul a fost calculat la 11.166 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 30 de dosare penale pentru contrabandă, preluate de la parchetele locale, pentru urgentarea cercetărilor.
 Vizualizări articol: 2646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste 30 de dosare penale pentru contrabandă, preluate de la parchetele locale, pentru urgentarea cercetărilor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prașu tebia, trimis de
(23 oct 2015, 11:27:52

Dom procuror-șăf, ti rog Io* mumos, ie-mi șî miia dosarul 4203/P/2014 de la Parchetul de pe lângă Lege, că pe 28 octombrie îi tai moțul la dosar, adicătelea se împlinește, la oara zăcizerozero, 1 AN de zile de la ÎNCEPEREA URMĂRIRII PENALE.
Acum, tăierea asta a moțului Io* m-am pricepit s-o fac așă cum zâce art. 488^1, alin. (3), lit. a) din N.C.p.p.:

„(3) Contestaţia poate fi formulată după cum urmează:

a) după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale;”

Apăi Io* am remas fără apărător ales, după ce m-o îmflat meliția din curte, cu mandat de aducere, ca să mă ducă la prosecutor care mi-o spus cu nerușânare de la obraz că „se dorea audierea mea în lipsa apărătorului ales întrucât apărătorul ales nu-mi poate asigura asistență juridică eficientă, fiind mai preocupat cu activitatea politică”.
Io* mam minunat de așa trăsnaie scoasă pe sfincterul guriței, din doo motive:
Prima la mânuță, că un caz plecat ca speță cu asistență juridică obligatorie, așă merge până se isprăvește speța.
Apoi, Io* știem că advocatul meu i-o asistat și i-o scos basma curată pe tăți bagabonții și hoologanii care or apelat la iel. Indiferent de faptele de care or fost acuzați, advocatul meu o fost meșteșugar și le-o făcut franjuri tăte solicitările prosecutorilor privind măsurile preventive și tăte rechizitoriile întocmite pe colțul mesei de la crâșmă. ( nu mai târzâu di ieri l-o scapat pe haucă de o păreche de clanțe nichelate, croite din oțăl trainic, marca Krupp)
1.1  RE: Prașu tebia, trimis de
(23 oct 2015, 14:08:36
Da’, ca să nu zâcă Greuceanu- prosecutoru că-s băiat rău și nu colaborez cu organili, am renunțat la apărător și mam apucat să fack Io* tăte actele procesuale (amu trebe de zâs că le pare rău și la prosecutori că m-o lasat fără avocat, că Io*, gură spartă, mam apucat să-i ocărăsc și să-i sudui pe golănași așa cum îmi vine miia stuchit la furcă. Parcă-parcă era mai bine cu avocat, că se respecta o anumită conduită procesuală.)
Amu’, revenind la dosarul de mai sus, rugămintea mea e să-mi luaț șî mia dosarul în soluționare, că începe să pută a mucegai de când stă azvârlit în afundul unui sertar, în sfânta și nesimțita nelucrare.
Io* am scris deja contestația privind durata procesului penal, recte cererea de accelerare a soluționării dosarului, pe care o bag la Judecăcătorie în data de 29 octombrie, la ora zăci șî un minut dimineață.

Da’, mi-e frică c-o să-mi deie spre soluționare cererea taman la completul aceala care, când lucră în formulă penală, o intrat în Guiness Book of Stupid Records ca fiind sângurul complet din Rumânia care are în componență 2 grefiere.
Ș-uite așa o să trebuiască să-mi sabotez propria acțiune, nevoit fiind să o recuz și pe procuroarea de ședință ale cărei note de la admiterea în magistratură – 6,40 la raționament logic și 7,25 la cunoștințe de specialitate constituie cel mai temeinic indiciu că imparțialitatea prosecutorului este afectată (indiciu în sensul că e prea pruoastă ca să mai discearnă logic pe ce lume se află!).
1.2  RE: Prașu tebia, trimis de
(23 oct 2015, 22:57:06
Apoi mai trebe s-o recuz și pe giudecătoarea de nedrepturi și nelibertăți, care-i totuna cu aceea care o aprobat la prosecutori să se desanteze la ușa mea efectivul armatei a V-a a generalului Paulus, aprobare dată în baza unor probe totalmente NELEGALE și NELOIAL ADMINISTRATE, respectiv în baza unor probe derivate, rezultate din probele nelegale anterioare, probe derivate afectate de principiul „fructului pomului otrăvit”.
Așa că, dom prosecutor, luațâ-mi șî mia dosarul și făceți-mi rechizitoriul, ca să agiung mai repidi pe masa instanței, să opțin achitare pe art. 16 buchile a) și b), pentru ca mai apoi să capete undă verde dosarele celea două de la PCA SV, cu care o să-i dezbrac de haina nemeritată și o să-i azvârl în temniță pe autorii manufacturii kaghebiste: Signora Lola Cicci di Tormenta the XI-th, respectiv maladețul kagehist Greuceanu Vaniușa-Gică de la Săcția 13 de Meliție politică.
Daț șî mia o mână de agiutor ca să poci ieși din nesimțirea și indiferența borfășească a golănașilor și haimanalelor de la Rădăuczi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei