Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 aug 2015 - Anul XX, nr. 181 (5993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Coşmar

Blocajele de trafic în Suceava au atins, ieri, cote insuportabile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Traficul din municipiul Suceava a ajuns, ieri, în jurul prânzului, la cote insuportabile pentru şoferi, înregistrându-se blocaje atât pe Calea Unirii, din centrul oraşului spre Burdujeni, cât şi strada Traian Vuia, la ieşirea spre Rădăuţi. Dacă de regulă problemele majore depe Calea Unirii erau pe un singur sens de mers, acum s-a circulat infernal concomitent pe ambelesensuri. Mai mult, pe strada Traian Vuia s-a circulat bară la bară pe ambele sensuri de mers. Cel puţin trei factori par să fi dus la această situaţie nedorită. Ieri a fost o sărbătoare religioasă importantă, ceea ce aduce întotdeauna valori de trafic mai mari în Suceava şi, în plus, fiind luna august, numărul maşinilor este sporit de cele ale sucevenilor care lucrează în străinătate şi sunt veniţi acasă, în concedii. Dacă mai adăugăm şi faptul că ieri s-a lucrat şi la reabilitarea podului de peste râul Suceava, la Iţcani, avem imaginea unei zile de coşmar pentru şoferi.

 

Problema de grad 0: Ambulanţele şi autospecialele cu apă

Dacă pentru conducătorii auto blocajele de trafic au creat disconfort, au fost şi oameni pentru care minutele pierdute în trafic de ambulanţe sau de maşinile de stins incendii erau vitale.

Ambulanţele chemate la urgenţe medicale, dar şi autospecialele cu apă care au avut de intervenit la un incendiu, la Pătrăuţi, şi-au găsit cu greu loc prin trafic. Totuşi, a declarat ieri după-amiază plutonierul major Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, echipajele de intervenţie au ajuns în timp util unde au fost solicitate.

„În cazul incendiului de la Pătrăuţi, una din autospeciale a plecat prin Iţcani, iar cealaltă a fost dirijată pe centura ocolitoare a Sucevei. Decizia s-a dovedit a fi salutară, a doua maşină ajungând prima la faţa locului. Ulterior a ajuns şi a doua, fără a se înregistra pauze la intervenţia la incendiu”, a declarat Alin Găleată. El a mai spus că la intervenţiile medicale întârzierile cauzate de blocajele în trafic au fost de câteva minute. Din fericire, la orele în care traficul era aglomerat, nu au fost urgenţe medicale extreme, cu risc vital.

 

Maşină de stins incendii şi echipaj de descarcerare, la Burdujeni, din cauza traficului aglomerat

Un alt detaliu important este că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a reuşit să deschidă recent un punct de lucru în cartierul Burdujeni, unde a fost dislocată o autospecială de stins incendii, dotatăşi cuechipament de Descarcerare în caz de accidente. În acest mod, în caz de accidente sau de incendii, se poate interveni mult mai rapid în Burdujeni şi în satele limitrofe. Acest punct de lucru de la Burdujeni al ISU este asigurat cu personal pe timp de zi, adică atunci când traficul aglomerat ar putea întârzia timpul de răspuns la intervenţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocajele de trafic în Suceava au atins, ieri, cote insuportabile.
 Vizualizări articol: 3877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Blocajele de trafic în Suceava au atins, ieri, cote insuportabile4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Clasic romanesc trimis de
( 7 aug 2015, 12:15:22
De vina este sarbatoarea, de vina este populatia care nu sta acasa, de vina este oricine, numai autoritatile nu au nici o vina. Pai mai trogloditilor din institutii, daca nu va va rasari nici o samanta de idee ce sa faceti pentru a fluidiza traficul, in cativa ani vom sta blocati in fata casei. Solutii sunt, dar trebuie sa te uiti putin in jur sa-ti dai seama ca Suceava se afla din punct de vedere al infrastructurii undeva pe la 1980.... Dar despre ce vorbim noi aici, daca nici la o luna de la turnarea asfaltului pe G Enescu, acesta este taiat si spart pentru cateba lucrari.............
2.   Rahati de conducere trimis de
( 7 aug 2015, 15:41:03
De vina sunteti voi c a c a t i l o r care nu ati investit deloc in infrastructura, avem acceleasi strazi ca si in 89, nu sunteti in stare sa finalizati soseaua de centura ratatilor! Vine campania electorala si cersiti voturi indata, o sa va trag o flegma intre ochi cand va milogiti dupa voturi si faceti promisiuni!!! Jigodii nesimtite

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei