Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 aug 2015 - Anul XX, nr. 181 (5993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţinut pentru 24 de ore

Scandalagiu încătuşat sub acuzaţia că l-a ameninţat cu moartea pe viceprimarul din Şcheia şi a lovit cu un bolovan doi consăteni, soţ şi soţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Individul din Mihoveni - Şcheia care acum câteva luni reclama că a fost bătut de un poliţist şi un jandarm după ce, spunea el, a fost săltat abuziv de pe stradă, a fost încătuşat ieri de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind acuzat că l-a ameninţat pe viceprimarul comunei cu moartea şi i-a lovit cu un bolovan pe doi consăteni, soţ şi soţie, pe femeie lovindu-o şi cu picioarele în abdomen.

„Femeii i-a dat direct cu piatra în cap... ţâşnea sângele, de ţi-era milă. A lovit-o cu un bolovan de aproape două kile”, povestea ieri viceprimarul comunei Şcheia, Ilie Cojoc.

 

„El îi în republica lui, nu ţine cont de nimica”

Incidentul s-a petrecut luni, 3 august a.c., în jurul orei 10.00, când Ilie Cojoc şi  mai mulţi consilieri locali, membrii comisiei funciare, se aflau în zona Dealu Flămândului la solicitarea unui localnic care primise un teren în concesiune în urma licitațiilor la păşune.

Viceprimarul ne-a explicat că scandalagiul, Petru Poroch, în vârstă de 37 de ani, care are numeroase reclamaţii de la consăteni şi este cercetat într-o grămadă de dosare penale, era nemulţumit de faptul că obţinuse la licitaţie concesiunea a 13,5 hectare de teren, însă în realitate, îşi vărsa nervii respectivul, suprafaţa era mai mică. Lucru contrazis de autorităţi, care spun că nemulţumirile lui Petru Poroch sunt nejustificate.

„A început să mă ameninţe, să mă înjure. Pe mine, că eu am fost preşedintele comisiei de licitaţie. Comportament de cioban. El îi în republica lui, nu ţine cont de nimica”, mai spunea ieri viceprimarul Cojoc.

A început apoi să-i ameninţe pe cei doi localnici, soţ şi soţie, care chemaseră comisia din cadrul primăriei la faţa locului, suprafaţa lor de teren fiind învecinată cu cea a soţiei lui Petru Poroch.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus ieri reţinerea pentru 24 de ore a scandalagiului de la Mihoveni, acesta fiind acuzat că, după ce l-a ultragiat pe viceprimar, a trecut la ameninţări cu moartea şi faţă de cei doi consăteni, pe bărbat lovindu-l cu o piatră în zona stângă a şoldului, iar pe soţia acestuia cu picioarele în burtă şi cu o piatră în zona capului.

Din informaţiile pe care le deţinem, acelaşi Petru Poroch este cercetat în multe dosare penale, fiind acuzat de furt, ameninţare, loviri sau alte violenţe.

 

Procurorii vor să ceară astăzi arestarea preventivă a scandalagiului

Ieri după-amiază, în jurul orei 15.30, Petru Poroch a fost scos cu cătuşe la mâini din clădirea Parchetelor sucevene şi urcat într-o maşină a poliţiei, fiind încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

La ieşire, îl aştepta un amic care era curios să afle când se întoarce acasă: „Mâine (n.r.-astăzi) îţi dă drumul, nu?”. „Da”, i-a răspuns Poroch.

Ce nu ştia el poate este că procurorii vor să ceară în cursul zilei de astăzi, înainte de expirarea celor 24 de ore ale reţinerii, arestarea sa preventivă.

Dacă magistraţii îi vor da mandat, amicul în cauză va trebui să aştepte cel puţin 30 de zile reîntâlnirea cu Petru Poroch.

 

Primarul: „Aştept ca poliţia să-şi facă datoria până nu va fi prea târziu”

Petru Poroch este cercetat în mai multe dosare ale poliţiei din Şcheia, pentru infracţiuni de furt, ameninţare, dar şi pentru că are în jurul casei mai mulţi câini, unii de talie mare, care nu o dată i-au atacat pe sătenii care aveau drum prin zonă. Unul dintre câini ar fi muşcat anul trecut şi o femeie din localitate, care se afla împreună cu cei doi copii minori, unul de 7 ani, celălalt de 12 ani, fapt pentru care Petru Poroch s-a mai ales cu un dosar penal.

„Este o persoană cu care nu se poate discuta în mod normal. Aştept ca poliţia să-şi facă datoria până nu va fi prea târziu”, declara la vremea acelui incident (august 2014) primarul  Vasile Andriciuc, precizând că la primărie au fost înregistrate mai multe plângeri la adresa aceluiași Petru Poroch.

În aprilie 2015, Poroch a fost încătuşat pe stradă, după ce patrula care avea mandat să-l aducă la audieri l-a găsit cu un cuţit asupra lui.

Petru Poroch a refuzat să meargă la secţie pentru audieri şi a devenit recalcitrant, motiv pentru care a fost încătușat şi dus cu forţa la postul de poliţie din Şcheia.

Din sediul poliţiei, Poroch a ajuns la spital, cu ambulanţa, după ce a susţinut că a fost bătut, iar o rudă a sunat la 112. La spital, a fost diagnosticat cu hipertensiune, agresiunea neconfirmându-se.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandalagiu încătuşat sub acuzaţia că l-a ameninţat cu moartea pe viceprimarul din Şcheia şi a lovit cu un bolovan doi consăteni, soţ şi soţie.
 Vizualizări articol: 2920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Scandalagiu încătuşat sub acuzaţia că l-a ameninţat cu moartea pe viceprimarul din Şcheia şi a lovit cu un bolovan doi consăteni, soţ şi soţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei