Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 aug 2015 - Anul XX, nr. 181 (5993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Extindere

LIDL deschide anul acesta două noi magazine în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Interesul marilor lanţuri de magazine pentru Suceava nu a scăzut deloc, în ciuda faptului că, de ani de zile, municipiul reşedinţă de judeţ este pe primul loc în ţară la suprafaţa de spaţii comerciale moderne pe cap de locuitor.

Cel  mai bun exemplu este faptul că anul acesta vor fi inaugurate două noi magazine LIDL în municipiul Suceava, unde există deja unul, la baza cartierului Obcini (chiar de administrativ el apare ca fiind pe teritoriul comunei Şcheia).

Conform viceprimarului Ovidiu Doroftei, responsabil de activitatea Direcţiei de Urbanism din cadrul Primăriei Suceava, investiţiile pe care le face LIDL la Suceava reprezintă, cel puţin deocamdată, cele mai importante lucrări de urbanism din municipiul reşedinţă de judeţ, în condiţiile în care alte lucrări, pentru care s-au făcut demersuri, nu au mai demarat, probabil din lipsa finanţărilor necesare.

De altfel, centrele comerciale şi marile magazine, în care Suceava excelează de o bună perioadă de timp, sunt printre cei mai buni plătitori de taxe şi impozite la bugetul local, contribuind la creşterea semnificativă a veniturilor proprii, de care municipalitatea are mare nevoie, mai ales că a fost adeseori neglijată la distribuirea fondurilor de la bugetul de stat.

 

LIDL se ia „în piept” cu Bazarul, Auchan şi Carrefour

Primul magazin LIDL care va fi inaugurat anul acesta, cel târziu în noiembrie, este cel care se construieşte vizavi de Bazar, pe un teren preluat de la Ambro, unde accesul rutier se va face direct din sensul giratoriu amenajat acolo odată cu deschiderea Iulius Mall.

Lucrările avansează în ritm rapid, zidurile viitorului centru comercial al companiei germane fiind vizibile deja pe terenul pe care până nu demult se aflau bazinele de decantare ale producătorului de celuloză şi hârtie Ambro, precum şi parcarea unităţii.

Magazinul LIDL respectă caracteristicile celorlalte unităţi deschise în ţară, clădirea urmând să fie una cu o înălţime relativ mică – 9 metri (parter înalt), cu o suprafaţă totală de 1.681 mp.

Suprafaţa totală a terenului pus la dispoziţia LIDL de Ambro, care a demolat tot ce avea acolo, este de 7.227 de mp, din care aproape 300 de mp nu pot căpăta deloc altă destinaţie, făcând parte din reţeaua stradală aferentă sensului giratoriu.

Diferenţa de teren va fi utilizată pentru realizarea sistematizărilor verticale, amenajarea de căi de acces, alei carosabile şi pietonale, dar, foarte important, şi pentru 112 locuri de parcare, atât de necesare într-o zonă atât de aglomerată, în care majoritatea clienţilor vin cu maşinile la cumpărături.

Nu vor fi uitate nici spaţiile verzi, care vor fi amenajate pe o suprafaţă de 340 de mp.

Noul magazin al nemţilor de la Lidl & Schwarz va fi amplasat practic „în coasta” Bazarului şi a centrului comercial Iulius Mall, în cadrul căruia funcţionează magazinul francezilor de la Auchan, dar şi în imediata apropiere a celor de la Carrefour, deschis în cadrul centrului comercial Shopping City Suceava.

Vânzările foarte bune făcute de aceste magazine amplasate în fosta zonă industrială a Sucevei se pare că l-au determinat pe investitorul german să facă această mişcare destul de neobişnuită, de a construi pe un teren pe care nu l-a cumpărat încă, dar pentru care are un precontract cu Ambro, societate pe care a şi fost emisă autorizaţia de construire solicitată Primăriei Suceava.

Se pare că vânzarea terenului se va perfecta după finalizarea construcţiei, pe care cei de la LIDL au tot interesul de a o da în folosinţă lunile următoare, înainte de frenezia cumpărăturilor pentru sărbătorile de iarnă.

 

Burdujeni, cartierul cu două magazine LIDL

Extinderea reţelei LIDL ar putea marca anul acesta o premieră, prin inaugurarea a două magazine în acelaşi oraş, în acelaşi an, ba chiar şi în acelaşi cartier.

Asta deoarece de câteva zile, cei de la LIDL au început lucrările de amenajare a terenului pentru un nou magazin, tot în cartierul Burdujeni, la ieşirea din Suceava spre Botoşani,  în dreptul ultimului bloc turn.

Acolo, compania germană a avut în plan deschiderea unui magazin LIDL încă de la începutul anului 2009, când a achiziţionat un teren cu o suprafaţă de peste 6.200 de metri pătraţi în cel mai mare cartier al Sucevei, iar construcţiile existente acolo au fost demolate pentru a face loc viitorului magazin. Numai că, pe fondul crizei economice, investiţia nu s-a mai realizat, iar terenul a rămas în paragină vreme de şase ani.

Viitorul magazin LIDL de la intersecţia străzii Cuza Vodă cu strada Eroilor va fi amenajat pe o suprafaţă de 6.231 de metri pătraţi, din care aproape 1.900 de mp vor fi ocupaţi efectiv de clădire.

Magazinul va avea un singur nivel şi va fi structurat pe mai multe zone, cea mai mare fiind cea de vânzare a mărfurilor.

O bună parte a terenului noului magazin va fi ocupată de parcări, suprafeţe carosabile dar şi zone pietonale, care ajung la aproape 3.600 de mp, în vreme ce  370 mp de teren au ca destinaţie amenajarea de spaţii verzi.

Lidl Burdujeni va pune la dispoziţia clienţilor 101 locuri de parcare, din care două vor fi rezervate persoanelor cu deficienţe locomotorii şi alte două locuri pentru „mama şi copilul”.

Inaugurarea noului magazin LIDL în Burdujeni, într-o zonă care ar deservi nu doar locatarii blocurilor acestui mare cartier, ci şi pe sucevenii care stau la case în Burdujeni Sat şi în noile cartiere create – Dealul Mănăstirii, Lanişte şi cele din zona străzii Gheorghe Doja, ar putea fi făcută până la Crăciun, dacă se păstrează ritmul de lucru impus la investiţiile similare din ţară.

 

Modificări rutiere la intersecţia străzilor  Cuza Vodă cu Eroilor

Printr-un parteneriat cu Primăria Suceava, LIDL intenţionează să amenajeze o zonă de acces pietonal şi carosabil pe o porţiune de teren aparţinând domeniului public al municipiului.

Suprafaţa de teren din domeniul public pe care se va interveni pentru realizarea căilor de acces este de 280 de mp. Prin reamenajarea intersecţiei străzilor Cuza Vodă cu Eroilor se menţin fluxurile de circulaţie existente, dar se introduce o nouă ramură, de acces către LIDL.

Intersecţia va fi semaforizată, măsura fiind necesară nu doar pentru şoferii care vor dori să intre în incinta magazinului, ci şi pentru pietoni, pentru care se vor crea două treceri, de asemeni semaforizate, într-o zonă în care în prezent nu există nici o trecere de pietoni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului LIDL deschide anul acesta două noi magazine în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 10639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
LIDL deschide anul acesta două noi magazine în municipiul Suceava4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei