Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 aug 2015 - Anul XX, nr. 181 (5993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Proiect iniţiat de consilierii PNL Suceava privind punerea în valoare a ruinelor Curţii Domneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Viceprimarul PNL al Sucevei Lucian Harşovschi a anunţat că, în şedinţa din această lună a Consiliului Local, aleşii liberali vor promova o iniţiativă vizând „cosmetizarea” Curţii Domneşti. El a declarat că monumentul istoric a devenit în ultima vreme groapă de gunoi. Viceprimarul a adăugat că proiectul va prevede igienizarea Curţii Domneşti şi împrejmuirea acesteia cu un gard transparent, pentru ca oamenii să poată vedea ruinele. Lucian Harşovschi a mai spus că municipalitatea nu a renunţat la ideea restaurării Curţii Domneşti cu fonduri europene. ”Până vor veni banii europeni pentru reabilitarea Curții Domnești sucevenii ne solicită să facem ceva cu acest obiectiv de maximă importanță istorică.  De aceea vom veni luna asta cu un proiect de hotărâre și cu sumele aferente de la buget pentru a cosmetiza această zonă aşa cum trebuie. Acum sunt acele panouri de tablă, iar în spatele lor avem bălării, o adevărată groapă de gunoi. Vrem să înlocuim acele panouri cu altele transparente care să ofere vizibilitate spre ruinele Curții Domnești astfel încât sucevenii și turiștii să le poată vedea. Vom colabora cu cei de la Muzeul Bucovinei pentru ca operațiunile de igienizare din zonă să nu afecteze situl arheologic. Cu cheltuieli minime putem rezolva o problemă în plin centrul Sucevei. Mulți oameni nici măcar nu știu ce se ascunde acum în spatele acelor panouri care îngrădesc ruinele. Vom monta acolo și câteva bănci. Sucevenii ne-au cerut să rezolvăm această problemă pentru că și-au dat seama că această echipă creată în jurul președintelui Ioan Balan este una serioasă, care vrea și poate să facă lucruri bune pentru ei”, a declarat Harșovschi.

 

Ruinele Curții Domnești vor fi împrejmuite cu un gard transparent

La rândul său, președintele Organizației Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan, a ținut să sublinieze că ideea ”cosmetizării” zonei în care se află ruinele Curții Domnești a rezultat în urma discuțiilor cu sucevenii. ”Am vorbit despre proiectul reabilitării Curții Domnești, care va fi pus în practică după ce vom obține finanțarea europeană, dar până atunci sucevenii ne-au întrebat ce facem cu imaginea asta de acum. Și a apărut ideea aceasta a colegilor din echipa noastră, şi anume de a încerca să punem în evidenţă ruinele din situl arheologic fără a mişca vreo piatră de la locul ei.  Pe noi ne interesează igienizarea zonei, dispariția buruienilor și a bălăriilor şi deschiderea spaţiului către vizitatori fără ca aceștia să intre în interiorul sitului”, a spus Balan. El a adăugat că ruinele Curții Domnești fac parte din marele proiect ştefanian al liberalilor, alături de Cetatea de Scaun, statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare din Parcul Cetății și de Hanul Domnesc. Trebuie spus că Ansamblul „Curtea Domnească” din Suceava a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din judeţ din anul 2004.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect iniţiat de consilierii PNL Suceava privind punerea în valoare a ruinelor Curţii Domneşti.
 Vizualizări articol: 1295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiect iniţiat de consilierii PNL Suceava privind punerea în valoare a ruinelor Curţii Domneşti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei