Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 aug 2015 - Anul XX, nr. 181 (5993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect

Liberalii fac primul pas în promovarea proiectului privind reabilitarea statuii ecvestre a lui Ştefan cel Mare şi a zonei adiacente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liberalii din municipiul Suceava fac primul pas în promovarea proiectului care vizează reabilitarea statuii ecvestre a lui Ştefan cel Mare situată în parcul Cetăţii, precum şi a zonei adiacente acesteia, a iluminatului şi a căilor de acces. Concret, aleşii liberali vor propune în şedinţa ordinară a Consiliului Local din această lună un proiect privind aprobarea studiului de fezabilitate al investiţiei. Anunţul a fost făcut joi, 6 august, într-o conferinţă de presă de preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan. Balan a subliniat că acest proiect face parte din marele proiect ştefanian iniţiat de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi preluat de echipa sa, alături de Cetatea de Scaun, Curtea Domnească şi Hanul Domnesc.

„Reabilitarea statuii ecvestre a lui Ştefan cel Mare pare un proiect mic din punct de vedere al fondurilor, dar nu este chiar aşa. El presupune lucrări complexe care necesită fonduri consistente, dar trebuie să ni-l asumăm. El face parte din proiectul ştefanian în care sunt prinse Cetatea de Scaun a Sucevei, care a fost deja reabilitată, Curtea Domnească, care va fi reabilitată printr-un proiect cu fonduri europene, dar la care, până atunci, vom face totuşi nişte investiţii, ca să punem în valoare situl arheologic, şi Hanul Domnesc, unde vom face un parteneriat despre care am să vorbesc într-o conferinţă de presă viitoare”, a spus Balan. Liderul liberal a precizat că studiul de fezabilitate care va fi aprobat în şedinţa Consiliului Local din această lună va sta la baza proiectului de reabilitarea a statuii ecvestre a lui Ştefan care va fi demarat anul viitor cu bani de la bugetul local, cu termene clare de execuţie şi dare în folosinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii fac primul pas în promovarea proiectului privind reabilitarea statuii ecvestre a lui Ştefan cel Mare şi a zonei adiacente.
 Vizualizări articol: 2120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii fac primul pas în promovarea proiectului privind reabilitarea statuii ecvestre a lui Ştefan cel Mare şi a zonei adiacente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uăi a năibii treabă! trimis de
( 7 aug 2015, 11:20:31
thinking
Cu quizzda mă-sii așa bizară coincidență?i dont know
Numa’ ce amu’ vreo câteva zile le spuneau unii ceia să-ți bage mințâle-n căpățâni, să-și evapore fumurile iluzorii ale sustenabilității desemnării drept capitală culturală europeană și-i criticau că nu sunt în stare să strângă câcații dimprejurul statuii Voievodului, că hopa, ș-o și trezit profitorii mediatici din pienielie* să apuce repede mingiuca rostogolită dimprejurul Cetății de Toaletă și a statuii în paragină.
Da’ astă preluare a unor unor critici neprotejate de copyright făcându-se în cea mai autentică manieră a demiurgilor de mucava: ctitoria nedefinită a unui verb impersonal pus la timpul viitor de sülivară: „VA FI REALIZAT, VA FI CONSTRUIT”.

Abureală ieftină, marca fdsn, menită să mai prostească de minți vreun idiot cu mințile zbanga, pasional amator de circăială bufonă și pâne cu rația.
-----
* adicătelea fost piedielie că băișanu nici nu mai contează la calcul
2.   Petru I Mușat trimis de
( 7 aug 2015, 13:09:34
Statuia Întemeietorului Sucevei, sau, cel puțin, autorul primului înscris ce ATESTĂ CETATEA SUCEVEI, CÂND O MUTAȚI LA LOCUL CE I SE CUVINE?

Sau, dacă nu, propun să realizați o copie din fibră de sticlă a MARELUI ALB de 500 de kg de la Marginea.
Să o amplasați deasupra Cimitirului Central din Suceava - având rol de parcare htonică a dricurilor mortuare, veritabil și năprasnic edificiu prelipcan ce îmbină armonios stilurile arhitectonice ale Domului Atomic din Hiroshima, ale Reichstagului din 9 mai 1945 și ale centrului Manhattanului în după-amiaza zilei de naineleven.

Sub statuia Marelui Alb să fie înscris întru eternitate:
Johhny Long
Mayor of Suchyawa
2004 - 2016
Requiescat in pace

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei