Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 aug 2015 - Anul XX, nr. 181 (5993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Rădăuţi

Au spart într-o lună o patiserie, două şcoli, o clinică medicală şi autocare din parcarea unui hotel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din municipiul Rădăuţi, în vârstă de 17, respectiv 18 ani, au fost arestaţi preventiv acum două zile de Judecătoria Rădăuţi, fiind acuzaţi că au comis în aproximativ o lună numeroase furturi, în gaşca lor fiind şi un alt minor, în vârstă de 15 ani, Petre P., acesta din urmă cercetat în stare de libertate.

Eduard Nold şi Bogdan Ionuţ Breabăn, cei doi tineri arestaţi preventiv, sunt acuzaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi că, împreună cu celălalt minor cercetat în stare de libertate, au spart în aproximativ o lună o patiserie, două şcoli, o clinică medicală şi autocare din parcarea unui hotel.

 

Procurorii explică ce au furat cei trei în numai o lună

În propunerea de arestare preventivă a celor doi tineri, procurorii rădăuţeni descriu faptele comise de aceştia, împreună cu celălalt suspect în vârstă de 15 ani.

În noaptea de 6/7 iulie a.c., au intrat prin efracţie într-o patiserie din Rădăuţi, de unde au sustras suma de 40 de lei dintr-un sertar, dar şi 13 sticle cu suc.

Câteva nopţi mai încolo (12/13 iulie), au spart un autocar în parcarea Hotelului Gerald's din localitate, prin forţarea sistemului de închidere al uşii din spate a vehiculului, iar în torpedou au găsit un portmoneu din care au sustras 700 de dolari americani şi 500 de euro.

În noaptea de 14/15 iulie s-au întors în aceeaşi parcare şi au spart un alt autocar, de data asta plecând cu o borsetă din piele, în care se afla un portofel cu suma de 1.030 de euro şi mai multe carduri şi documente. De asemenea, din autocarul respectiv au sustras şi un aparat DVD, pe care l-au smuls din bordul autocarului.

Aproximativ o săptămână şi jumătate mai târziu, gaşca a acţionat iar după căderea întunericului. De data aceasta au spart două şcoli. Au forţat o fereastră a Şcolii Postliceale „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Rădăuţi, iar din interior au sustras două laptopuri şi suma de 400 de lei (prejudiciu total 3.000 de lei).

Apoi, au sărit gardul Şcolii Gimnaziale nr. 1 din Rădăuţi şi dintr-o anexă au sustras o bormaşină, două tuburi de vopsea tip spray şi două şurubelniţe, cauzând un prejudiciu de 500 de lei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi îi mai acuză pe cei doi minori şi complicele lor în vârstă de 18 ani de încă un furt petrecut în noaptea de 31 iulie spre 1 august a.c., când respectivii, acuză anchetatorii, au sărit gardul care împrejmuiește o clinică medicală, au forțat o fereastră a clădirii, iar din interior au sustras un plic cu suma de 5.000 de lei.

 

Arestaţi şi eliberaţi de judecători

Cei doi tineri arestaţi în urmă cu două zile au mai ajuns în arestul poliţiei judeţene. Bogdan Ionuţ Breabăn, de exemplu, a fost arestat preventiv în urmă cu aproximativ un an pentru tâlhărie şi furt calificat, însă pentru că era minor la vremea respectivă, judecătorii au luat faţă de el măsura internării într-un centru educativ pe o durată de un an, fiind dispusă totodată punerea acestuia în libertate.

Celălalt inculpat, Eduard Nold, a fost cercetat pentru alte 16 infracţiuni de furt calificat, din care trei în formă continuată. A fost iniţial cercetat sub control judiciar, apoi arestat preventiv, pentru ca ulterior să fie trimis şi el într-un centru educativ odată cu rămânerea definitivă a hotărârii. A fost pus în libertate pe 2 iunie a.c., iar o lună mai târziu şi-a reluat activitatea infracţională. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au spart într-o lună o patiserie, două şcoli, o clinică medicală şi autocare din parcarea unui hotel.
 Vizualizări articol: 1919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Au spart într-o lună o patiserie, două şcoli, o clinică medicală şi autocare din parcarea unui hotel5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei