Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iul 2015 - Anul XX, nr. 168 (5980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Demersuri

Salariaţii care vor fi disponibilizaţi de la Termica ar putea beneficia de venituri de completare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Actualii angajaţi ai Termica care vor fi rămâne fără locuri de muncă, odată cu încetarea activităţii societăţii, ar putea beneficia de venituri de completare de la bugetul de stat.

Societatea de termoficare a Sucevei este în faliment de luna aceasta şi este autorizată să mai asigure apă caldă sucevenilor doar pentru o perioadă de trei luni, adică până la finele lunii septembrie.

Atunci, activitatea de termoficare ar urma să fie preluată de o nouă societate, care se va desemna prin negociere directă, la începutul lunii august, dintre firmele care au depus oferte la licitaţia de încredinţare a acestui serviciu public unui operator privat.

Conform deciziilor luate de Consiliul Local Suceava, noul operator este obligat să preia 157 de salariaţi de la Termica, pentru a presta activitatea de termoficare. Dar la Termica sunt angajaţi în prezent aproximativ 270 de salariaţi, din care o mică parte ar urma să rămână acolo pe perioada lichidării activelor şi pasivelor societăţii.

„Rămân vreo 90 de oameni care ar urma să fie disponibilizaţi şi pentru care am mers la Bucureşti, la Ministerul Muncii, pentru a discuta pe tema acordării de venituri de completare celor care vor intra în şomaj. Am avut discuţii pe această temă şi cu prefectul Sucevei, Constantin Harasim, să promovăm o hotărâre în acest sens la Guvern, din partea Prefecturii şi a Consiliului Judeţean”, a spus primarul Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că şi la rundele anterioare de disponibilizări de la Termica s-a implicat să obţină acordarea de venituri de completare, atunci când cadrul legal a permis asta, pentru că nu a fost vina acelor oameni că societatea de termoficare s-a îndreptat spre faliment, acolo fiind o problemă de sistem, de care au suferit toate societăţile de termoficare din ţară.

Dacă la disponibilizările colective anterioare, cei care au fost trimişi acasă au beneficiat şi de salarii compensatorii, conform contractului colectiv de muncă, această facilitate nu se mai aplică şi pentru cei care rămân acum fără servicii, pentru că pentru acest an nu s-a mai semnat respectivul act între sindicate şi cei care se află la conducerea societăţii, creditorii Termica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariaţii care vor fi disponibilizaţi de la Termica ar putea beneficia de venituri de completare.
 Vizualizări articol: 1098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariaţii care vor fi disponibilizaţi de la Termica ar putea beneficia de venituri de completare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei