Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iul 2015 - Anul XX, nr. 168 (5980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evaluarea mandatelor

Directorii şcolilor din judeţ îşi aşteaptă notele pentru activitatea din acest an şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 300 de directori şi directori adjuncţi ai unităților educaționale din județul Suceava trec în această perioadă prin emoţiile evaluărilor, evaluări ce se vor finaliza cu câte un calificativ care să reflecte activitatea acestora din anul şcolar 2014-2015. Directorilor le expiră detaşarea în data de 30 august, iar dacă nu vor obţine rezultate bune la evaluarea activităţii aferentă anului şcolar 2014-2015, vor pierde fotoliul de director.

 Într-o primă fază, în perioada 1-15 iulie, managerii s-au autoevaluat şi şi-au acordat singuri calificative în funcţie de modul în care au administrat şcoala în acest an şcolar. Ei au completatcâte o fişă de autoevaluare şi au întocmit şi un raport de analiză asupra activităţii desfăşurate în şcoală.

Fişa de evaluare a directorilor conţine o serie de indicatori de performanţă, managerii trebuind să-şi aprecieze activitatea din domeniile: Curriculum, Resurse umane, Resurse financiare şi materiale, Dezvoltare şi relaţii comunitare. Fiecare din cele patru domenii are o serie de itemi (proiectare, organizare, conducere, control, motivare, implicare, formare etc.), pentru fiecare directorii trebuind să-şi acorde un punctaj.

În urma evaluării, punctajul obţinut determină acordarea calificativului, astfel: pentru 86-100 de puncte - calificativul “Foarte bine”, pentru 71-85 de puncte – calificativul “Bine”, pentru 61-70 de puncte – “Satisfăcător” şi pentru 0-60 de puncte – “Nesatisfăcător”.

Documentele completate de directori au fost depuse la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, unde vor fi evaluate de inspectori cu atribuţii teritoriale. Punctajul propus de inspector va fi analizat de Consiliul de Admninistraţie al instituţiei, care va acorda calificativul final în perioada 1-5 septembrie.

Directorii care vor obţine calificativul “Nesatisfăcător” vor trebui să părăsească funcţia de conducere. Cu toate că aceste evaluări sunt văzute mai mult ca o formalitate, dacă un director de școală nu obține calificativul "Foarte bine", acesta nu se poate înscrie la gradele din învățământ sau la obținerea gradațiilor de merit.

În 2014, toţi directorii de şcoli au primit calificativul „Foarte bine”, cu excepţia directorului de la şcoala gimnazială din Putna.

 

Cei care vor să-şi păstreze fotoliile de conducere ar putea susţine concurs

La începutul acestui an, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţa că din acest an directorii de şcoli vor ocupa posturile prin concurs.

Acesta a arătat că scopul acestui concurs este acela de a selecta persoanele cele mai competente pentru a manageria cu succes instituţiile de învăţământ preuniversitar.  Până în prezent, ministerul încă nu a finalizat un calendar pentru desfăşurarea acestui concurs. Ultimul concurs pentru directori a avut loc în 2008. Toţi directorii de şcoli din ţară sunt numiţi cu delegaţie de către inspectoratele şcolare teritoriale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorii şcolilor din judeţ îşi aşteaptă notele pentru activitatea din acest an şcolar.
 Vizualizări articol: 1497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Directorii şcolilor din judeţ îşi aşteaptă notele pentru activitatea din acest an şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei