Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iul 2015 - Anul XX, nr. 168 (5980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Replică

Lungu: „Vina este în totalitate a conducerii LPS”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problemele sesizate de conducerea Liceului cu Program Sportiv Suceava, printr-un memoriu transmis în atenţia Consiliului Local, referitoare la posibila excludere a celor cinci echipe de fotbal din competiţiile sportive naţionale şi judeţene, din cauza lipsei unui stadion care să respecte condiţiile minime impuse de Federaţia Română de Fotbal, sunt considerate a fi în totalitate responsabilitatea celor care conduc această instituţie de învăţământ.

„Vina este în totalitate a LPS, pentru că nu este posibil să mai facem anul acesta acele tribune şi vestiare fără să punem în pericol proiectul pe fonduri europene. Eu am fost la şcoală la începutul lunii mai, cu toată bunăvoinţa, am stabilit ca la finele lunii mai să intrăm în Consiliul Local cu indicatorii tehnico-economici pentru vestiare şi pentru tribune. Nu au adus documentele când trebuia. Trebuia să le avem din luna mai, au venit cu ele în iulie. În loc să facă studiu de fezabilitate au făcut unul de pre-fezabilitate, care a fost întors de la finanţare, pentru că nu a fost bun... Nu ne amestecăm în treburile interne ale şcolilor, dar dacă un director nu se pricepe, îşi angajează oameni care să facă treaba bine”, a declarat primarul Ion Lungu în conferinţa de presă de ieri, în replică la articolul din ediţia de miercuri a Monitorului de Suceava, referitor la blocarea investiţiei de completare a stadionului campusului sportiv al LPS cu tribune şi vestiare.

Pentru că proiectul iniţial, demarat de unitatea de învăţământ cu aproximativ şapte ani în urmă, când li s-a promis finanţare de la Ministerul Educaţiei, după care s-au trezit fără finanţare, nu a inclus şi aceste chestiuni elementare – un loc pentru spectatori pentru meciurile de pe stadion, băi şi vestiare pentru jucători şi arbitri, noul stadion, care va fi gata în toamnă, nu poate fi folosit pentru competiţii sportive, deşi va fi poate chiar cel mai modern din judeţ.

Edilul sucevean a explicat de ce nu s-a mai pus problema realizării acestei investiţii neprevăzute în proiectul iniţial, pe baza căruia s-au accesat fonduri europene, ca urmare a preluării acestuia de municipalitate.

 „Dacă noi aprobăm mâine investiţia de realizare a tribunelor şi vestiarului, ne trebuie 50 de zile pentru a organiza licitaţia.  În cel mai bun caz, de nu sunt contestaţii, la jumătatea lunii septembrie am putea semna contractul. Nu mai este timp fizic pentru realizarea lucrărilor şi riscăm să compromitem proiectul european. Dacă este vreo culpă, este doar la LPS”, a precizat edilul sucevean.

Dacă Primăria Suceava nu îşi asuma responsabilitatea preluării acelui vechi proiect, lucrările de la campusul LPS ar mai fi rămas lăsate de izbelişte încă mulţi ani de zile, din lipsă de finanţare.

Chiar de acest proiect beneficiază de finanţare europeană, din cauza lacunelor sale şi a costurilor neeligibile, municipalitatea suceveană a trebuit până acum să “pompeze” acolo, din fonduri proprii, 1,1 milioane de lei (11 miliarde de lei vechi), dar lista de necesităţi rămâne încă deschisă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „Vina este în totalitate a conducerii LPS”.
 Vizualizări articol: 1281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu: „Vina este în totalitate a conducerii LPS”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei