Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iul 2015 - Anul XX, nr. 168 (5980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În luna martie

Deficitul comercial în judeţ a depăşit patru milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deficitul comercial din judeţul Suceava a depăşit, în luna martie 2015, suma de patru milioane de euro. Datele prezentate de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava arată că volumul mărfurilor exportate de agenţii economici suceveni a fost cu mult mai mic decât cel al mărfurilor aduse în judeţ din import. Astfel, volumul mărfurilor exportate în luna martie 2015 din judeţul Suceava a fost în valoare de 36,957 milioane de euro, în timp ce valoarea mărfurilor importate a fost de 41,221 milioane de euro. În aceste condiţii, balanţa comerţului internaţional în judeţul Suceava, în luna martie 2015, prezintă un deficit comercial de 4,264 milioane de euro. Pe categorii de mărfuri, cele mai mari deficite s-au înregistrat la maşini şi aparate, echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile - 5,4 milioane de euro; produse chimice - 4,6 milioane de euro; mijloace şi materiale de transport - 3,8 milioane de euro; materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea - 3,1 milioane de euro; metale comune şi articole din acestea -  2,5 milioane de euro şi produse vegetale – un milion de euro.

Direcţia Judeţeană de Statistică mai arată că excedent comercial s-a înregistrat la produse din lemn, exclusiv mobilier - 14,8 milioane de euro, materiale textile şi articole din acestea - 1,7 milioane de euro şi mărfuri şi produse diverse - 0,8 milioane de euro.

De precizat faptul că şi în primul trimestru al acestui an în judeţul Suceava s-a înregistrat un deficit comercial, unităţile din judeţul Suceava exportând mărfuri în valoare totală de 97,590 milioane de euro şi importând mărfuri ce au totalizat 106,181 milioane de euro. În aceste condiţii, deficitul comercial din judeţul Suceava în primul trimestru al acestui an a fost de 8,591 milioane de euro, mai mare cu 3,724 milioane de euro faţă de deficitul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

 

Peste 50% din exporturile făcute din judeţul Suceava au fost în produse din lemn

În raportul Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava se mai precizează că exportul de mărfuri în martie 2015 la nivelul judeţului, de 36,957 milioane de euro, a fost cu 15,8% mai mare comparativ cu luna februarie 2015. Aşa cum era de aşteptat, produsele din lemn, exclusiv mobilier, au fost cele mai exportate mărfuri din judeţul Suceava către străinătate, deţinând 52,3% din totalul exporturilor. Ca pondere în total exporturi, pe următoarele locuri s-au clasat categoriile de produse maşini şi aparate, echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile - 10,6%; materiale textile şi articole din acestea - 10,3%; pastă de lemn, hârtie, carton şi articole din acestea - 5,7%.

O creştere semnificativă s-a înregistrat în luna martie şi la importurile făcute de agenţii economici suceveni. Potrivit datelor statistice, acestea au crescut cu 19,2% în luna martie 2015, comparativ cu luna precedentă. Agenţii economici suceveni au importat cel mai mult maşini şi aparate, echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile – 22,5%; mijloace şi materiale de transport - 13,1%; materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea - 11,2%; produse chimice – 11,1% şi produse din lemn, exclusiv mobilier – 10,9%. Volumul mărfurilor importate în judeţul Suceava în luna martie 2015 reprezintă 17,7% din totalul importurilor înregistrate la nivelul Regiunii Nord-Est şi doar 0,7% din importurile totale realizate la nivel naţional. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deficitul comercial în judeţ a depăşit patru milioane de euro.
 Vizualizări articol: 2397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deficitul comercial în judeţ a depăşit patru milioane de euro5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei