Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iul 2015 - Anul XX, nr. 168 (5980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Au nevoie de ajutor

Patru suflete, doi părinţi bolnavi şi cele două fiice minore, trăiesc din 340 de lei lunar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O familie din satul Humoreni, comuna Comăneşti, se zbate între sărăcie şi boală. Patru suflete, doi părinţi bolnavi şi cele două fiice minore, trăiesc din 340 de lei pe lună, ajutorul social primit de la primărie. Un proverb românesc spune: „Nu îi da, Doamne, omului cât poate să ducă". Cam aşa stau lucrurile şi în familia Puiu din Humoreni. Femeia este bolnavă de cancer de col uterin avansat şi din ce ne-a povestit a fost operată acum doi ani, însă boala a recidivat. Carmen Puiu a primit din partea medicilor un diagnostic care a speriat-o cumplit: „cancer de col uterin avansat, tumoră secundară a plămânului şi tumoră secundară ganglioni pelvini”. Femeia ne-a povestit că face cu greu faţă tratamentului cu citostatice. Soţul ei, Adi-Gruia Puiu, a suferit, în anul 2014, o intervenţie chirurgicală pe cord deschis, medicii punându-i la inimă o „proteză mecanică Sorin-Bicarbon”. „Nu are voie să facă efort şi trăieşte numai cu pastile. Trebuia să meargă la control, dar din lipsa banilor nici nu mai ştiu de când nu a mai fost la control, la Iaşi. Zice că îl doare operaţia, i s-a învineţit puţin, zice că suflă greu, dar nu avem cu ce ajunge la medici. De multe ori nici nu avem ce mânca. Am două fete, una elevă în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic <Nicanor Moroşan> din Pârteştii de Jos şi o fetiţă care merge la grădiniţă. Lor le trebuie papuci, haine, câte nu le trebuie...?! Cu fata cea mică am fost de patru ori la Cluj, pentru operaţie la ochi. Are strabism convergent şi are dioptriile +5 şi +4; hipermetropie mare şi ambliopie profundă. Nu am mai putut să merg cu ea la Cluj, pentru că mi-a recidivat boala şi am picat eu la pat. Ea are nevoie urgent să ajung la medicii de la Cluj. Avem trimitere şi ne aşteaptă cu fata”, ne-a povestit Carmen Puiu. 
 
Întrebarea unui copil necăjit: “Mamă, când cumpărăm şi noi o sacoşă mare cu de toate?”
Până nu de mult, această familie nu a avut nici energie electrică. Bieţii oameni au trăit la lumânare, iar fiica cea mare şi-a făcut lecţiile la lampă cu gaz lampant. Cu toate acestea, profesorii spun că eleva este una dintre cele mai disciplinate, muncitoare şi cu bun-simţ din clasă. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a fost cea care a ajutat familia să-şi racordeze casa la reţeaua de energie electrică. „De mâncat, mâncăm ce putem, bani de pastile, tratamente, controale nu mai avem. Eu nu mai am bani cu ce circula la spital, să fac citostatice, bani de analize, pastile, de tomograf etc. Mă doare sufletul pentru fetele mele. Fata cea mică a plâns pentru că a văzut o vecină care se întorcea de la cumpărături cu sacoşa plină şi m-a întrebat: <Mamă, când cumpărăm şi noi o sacoşă mare cu de toate?>. M-a durut tare inima. Nu mai ştiu cum să le împart pe toate, practic nu avem nimic. Locuim toţi patru într-o cameră", şi-a povestit durerea o mamă bolnavă şi disperată că nu poate să facă mai mult pentru familia ei.  
 
Au nevoie de ajutor!
Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi această familie necăjită cu alimente, haine pentru cele două fetiţe, rechizite, bani pentru analize medicale şi transport spre clinicile unde trebuie să ajungă la medici atât părinţii, cât şi fetiţa cea mică, puteţi să luaţi legătura telefonic cu mama copiilor, Carmen Puiu, la numărul 0755 847 052. Un gest mic poate aduce multă bucurie în sufletele acestor oameni care se luptă cu atâtea neajunsuri. Nu stau cu mâna întinsă. Îşi trăiesc cu demnitate sărăcia. Din păcate, starea de sănătate nu le permite să facă mai mult. Nu putem fi indiferenţi la necazul lor, mai ales la lipsurile celor două fetiţe nevinovate care, în mod firesc, au dreptul la educaţie şi la un trai decent.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru suflete, doi părinţi bolnavi şi cele două fiice minore, trăiesc din 340 de lei lunar.
 Vizualizări articol: 2353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Patru suflete, doi părinţi bolnavi şi cele două fiice minore, trăiesc din 340 de lei lunar5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei