Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2015 - Anul XX, nr. 126 (5938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 4 – 10 iunie

Expoziție de reptile vii, în premieră la Shopping City Suceava

În perioada 1-17 iunie, Shopping City Suceava aduce în oraş o expoziție inedită de reptile vii. Poţi să admiri pentru prima dată într-un centru comercial din Suceava exemplare rare, unele de dimensiuni impresionante, de șerpi piton, boa și anaconda, broaște țestoase de apă și de uscat, șopârle africane, pești exotici, caimani și iguane. Vizitatorii, copii şi adulţi, sunt invitați să descopere lumea reptilelor și să învețe lucruri noi despre trăsăturile unice ale viețuitoarelor prezente în expoziție. Accesul este gratuit. Pe toată perioada expoziției, cei mici pot să plece acasă cu un suvenir oferit în cadrul campaniei ”Adună colecția de reptile!”. Astfel, clienții care cumpără de minimum 50 de lei din magazinele de copii din incinta Shopping City Suceava pot câștiga instant două reptile de jucărie, iar cei care cumpără de minimum 100 de lei pot câștiga instant un atlas ilustrat cu reptile și amfibieni, în joc fiind puse 500 de premii. Totodată, micuţii se pot transforma în simpatice reptile, având posibilitatea să fie pictați pe față, dar şi să participe la ateliere de creaţie art-craft, realizate în colaborare cu Alexandria Librării. Expoziția de reptile vii poate fi vizitată zilnic, între orele 09:00-21:00, în incinta Shopping City Suceava.

 

Expoziție de pictură „Micii Picasso”

În perioada 1-15 iunie, Shopping City Suceava găzduiește în City Gallery expoziția de pictură și grafică organizată de copiii din gruparea “Micii Picasso”, îndrumați de artistul vizual și profesorul Pușa Pîslaru.

 

Joi, 4 iunie

Muzica comunităților

Cu sprijinul Ambasadei Germaniei în București, începând cu ora 19, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava va fi prezentat recitalul „Muzica comunităților”. Vor evolua Ioana Raluca Voicu Arnăuțoiu (vioară), Manuela Giosa (pian), Corina Răducanu & Eugen Dumitrescu (pian la patru mâini).

 

Seară culturală în Grădina Englezească a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava

Compania de teatru Adranos Tiyatro, din Turcia, prezintă la ora 21.00 spectacolul ”Sardinele”, în Grădina Englezească a Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava. Poveştile de inspiraţie populară vor fi aduse în fața publicului prin intermediul unor forme teatrale din tradiția otomană ”actualizate” prin metisaje cu tehnici teatrale contemporane. Spectacolul conține și scene cântate pe muzică originală, însoţite de dansuri tradiţionale turceşti. Spectacolul este ultimul din seria Serilor culturale care au loc în cadrul evenimentului ”(In)disciplinarități: metisaje și decalaje artistice în Balcani”, organizat de Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava în parteneriat cu Universitatea Laval din Quebec.

 

Vineri, 5 iunie

Concert cu Walter Ghicolescu, la Del’Iri Pub Suceava

Începând cu ora 21.00, Del’Iri Pub Suceava te invită la un concert cu Walter Ghicolescu.

 

Expoziţia-concurs de desene „Vis de copil în casa bunicilor”

Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Bucovinei organizează, începând cu ora 12.00, la Hanul Domnesc (Secţia de etnografie a Muzeului Bucovinei), cea de-a XIX-a ediţie a Expoziţiei-concurs de desene „Vis de copil în casa bunicilor”. Anul acesta, lucrările copiilor au ca temă „Motive şi culori în arta populară bucovineană”.

 

Jane Rostos îşi lansează cel de-al treilea volum, „neOFICIAL”, la USV

Lansarea celui de-al treilea roman semnat de Jane Rostos, „neOFICIAL” (Sedcom Libris, Iaşi, 2015), va avea loc, începând cu ora 12:00, în Amfiteatrul „Dimitrie Leonida” (corp D) al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

 

Sâmbătă, 6 iunie

Concursul judeţean „Vocea Bucovinei”, la Iulius Mall Suceava

De la ora 14:00, Asociaţia „Euroactiv” Suceava invită toţi elevii (trei secţiuni: învăţământ primar, gimnaziu, liceu) care au abilităţi vocale şi talent muzical la Concursul judeţean „Vocea Bucovinei”, care se va desfăşura la Iulius Mall Suceava, concurs avizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi sprijinit de Iulius Mall şi Auchan Suceava.

 

„Discoteca de Altădată”, la Del’Iri Pub Suceava

Începând cu ora 21.00, Del’Iri Pub Suceava te invită la Discoteca de Altădată.

 

Duminică, 7 iunie

Kids City – ateliere de creație Art Craft

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creație și distracție, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici și creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00-15:00, vor fi organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii vor putea să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găsește exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Duminică, 7 iunie, copiii vor putea participa la ateliere tematice de creație. Copiii îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

 

„Zicălaşii”, în Cetatea de Scaun a Sucevei

„Zicălaşii”, formaţia de muzică veche românească, năşită de scriitorul Ion Drăguşanul, care a debutat în primăvara acestui an cu un spectacol cu un repertoriu ales, cu muzici care au răsunat cândva la curţile voievodale şi boiereşti, dar şi la iarmaroacele de altădată, îşi vor lansa primul album şi vor concerta în Cetatea de Scaun a Sucevei, începând cu ora 17.00. Cei şapte muzicieni care alcătuiesc acest grup muzical (starostele Petru Oloieru, primaşul Narcis Rotaru, secundul Adrian Pulpă, cobzarul şi zicălaşul Constantin Irimia, contristul Răzvan Mitoceanu, gordunistul Ionuţ Chitic şi năierul Gabriel Hurjui), care în cea de-a doua zi a sărbătorii pascale au concertat în Parcul Central al Sucevei, în faţa bustului voievodului Petru Rareş, vor avea cea de-a doua premieră a muzicii vechi româneşti în cetatea ctitorită de Petru I Muşatinul. Cântecelor româneşti li se vor adăuga şi „câteva cântece ale naţionalităţilor bucovinene, două cozak-uri ucrainene, o mazurcă şi o polcă, dar şi cântecul ţigănesc din care descinde <Bărbuncul>”. La ora 17.00 va fi prezentat şi audiat mai întâi albumul (40 de minute de înregistrare), după care va avea loc concertul susţinut de grupul „Zicălaşilor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigi „ca la Rucăr" (rețeta Tuței lu' Mazăre) O legendă spune că satul Rucărului ar fi fost fondat de ostaşii lui Negru Vodă, care au primit drept mulţumire pentru serviciile lor, de la voievod, dreptul de a stăpâni valea şi munţii din jur. S-au aşezat rucărenii, şi-au durat case din... Citeşte