Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2015 - Anul XX, nr. 126 (5938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Explicaţie

Suspiciunile asupra fundaţiei Proanimals Tina, motivul abţinerii consilierilor locali PNL la votul de asociere a acesteia cu primăria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Motivele pentru care consilierii locali PNL s-au abţinut, în ultima şedinţă a Consiliului Local Suceava, de la a vota asocierea între Primăria Suceava şi Asociaţia Proanimals Tina au fost explicate de viceprimarul Lucian Harşovschi. Acesta, care este şi liderul de grup al consilierilor PNL, ne-a declarat ieri că aceştia ”au fost reticenţi” în legătură cu asocierea din cauza ”suspiciunilor pe care le au în legătură cu activitatea fundaţiei”. Acestea au fost generate atât de modul în care fundaţia gestionează efectiv câinii comunitari din Suceava, cât şi de faptul că ”se reclamă unii pe alţii la poliţie în probleme de natură economică”.

Referitor la acest aspect, este vorba despre o anchetă demarată luna trecută, de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Suceava, în legătură cu contractele derulate de Proanimals Tina cu Primăria Suceava, verificări pornite de la o sesizare făcută de Proanima Civitas Bucureşti.

În ceea ce priveşte gestionarea câinilor fără stăpân, Lucian Harşovschi ne-a declarat că, în luna februarie a acestui an, a verificat împreună cu poliţia cele 130 de cazuri de adopţie declarate de Proanimals Tina ca fiind făcute în perioada septembrie 2014-februarie 2015. ”Din 130 de câini declaraţi ca adoptaţi, nu am găsit nici jumătate. Erau cazuri unde apăreau în registre 7-10 câini adoptaţi de o singură persoană sau familie. Am mers cu poliţia la acele adrese şi am cerut să vedem câinii. Nu era nici unul”, a precizat Harşovschi.

 

Timp de o lună, primăria experimentează gestionarea câinilor comunitari fără Fundaţia Proanimals Tina

Urmare a acestei situaţii, din luna martie s-a stabilit ca toate adopţiile de câini pe plan local să fie aprobate de Primăria Suceava. Rezultatul a fost că, din data de 20 februarie până acum, doar 18 câini au fost adoptaţi. ”Nu vrem câinii înapoi pe străzi. Vrem o colaborare transparentă şi vrem să ştim clar cu cine colaborăm. Reprezentantul asociaţiei nemţeşti, Ralf Trautmann, are cele mai bune intenţii, dar dorim să ştim aici, la Suceava, cine şi cum gestionează această problemă”, a precizat Harşovschi.

Îndoieli cu privire la onestitatea sucevenilor care fac parte din asociaţia de protecţie a animalelor a exprimat, ieri, şi primarul de Suceava, Ion Lungu. Acesta a declarat, în conferinţă de presă, că acţiunea unor membri ai Proanimals Tina de a se ralia la protestul împotriva regulamentului de gestionare a câinilor din oraş promovat de primărie ”i-a iritat pe consilieri”, la fel ca şi ”tot felul de plângeri la poliţie”.

Lungu a apreciat deschiderea pe care o arată actualul preşedinte al fundaţiei, cetăţeanul german Ralf Trautmann, inclusiv în privinţa eutanasiei. Însă până când consilierii locali vor reveni asupra deciziei de asociere - dacă vor reveni, Primăria Suceava va gestiona singură problema câinilor comunitari. ”O vom gestiona cu forţe proprii, să vedem o lună cum ne descurcăm. În această asociere, nu problema financiară era cea mai importantă, ci faptul că noi nu avem personal suficient şi nu putem angaja, nu avem autorizaţie să cumpărăm medicamente şi vaccinuri. Aici era cea mai mare contribuţie a celor de la Proanimals”, a precizat Lungu.

Administraţia locală a colaborat, sub diverse forme, de mai bine de 10 ani cu asociaţii de protecţia animalelor. Oficial, cu contract, colaborarea durează de 5 ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suspiciunile asupra fundaţiei Proanimals Tina, motivul abţinerii consilierilor locali PNL la votul de asociere a acesteia cu primăria.
 Vizualizări articol: 1742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Suspiciunile asupra fundaţiei Proanimals Tina, motivul abţinerii consilierilor locali PNL la votul de asociere a acesteia cu primăria3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doar o intrebare simpla pt Harsovshi trimis de
( 4 iun 2015, 11:27:40
Daca tot te dadeai buricul pamantului cu amenzile date, pe buna dreptate de altfel, constructorilor, de ce nu zici nimic de AMENZI date COMUNISTILOR care elibereaza cainii? Parca asa zice legea, sau e valabila doar in cazul potentialilor contribuitori financiar la botezuri?
1.1  RE: Doar o intrebare simpla pt Harsovshi trimis de
( 4 iun 2015, 13:20:07
AI MARE DREPTATE , cei ce lasa animalele libere pe strada dupa ce le adopta sa fie amendati conform legii!!!!!!!!!
2.   Amenxi peste amenzi trimis de
( 4 iun 2015, 13:12:53
foarte bine a facut grupul PNl , sa fie cercetati mari "iubitori de animale{" care umbla doar dupa fondurile europene si dupa aia mai vedem noi cum stam cu cainii prin Suceava.
Adica aia de la Proanima Tina sau cum s-or fi chemand iau bani din Germania pentru ingrijirea cainilor vagabonzi , ii cheltuie si cainii tot in strada ajung , cum vine asta , dar nu vine DNA peste ei sa ii ia la ros ?
3.   De e nu se respecta legea ? trimis de
( 4 iun 2015, 13:17:39
Eu nu inteleg de ce nu se respecta legea >

1. in lege scrie ca acei caini care sunt dusi in adaposturi si nu sunt revendicati in termen de x (nu stiu exact termenul) trebuie eutanasiati
2. daca cineva ii revendica, acesti atrebuie verificati periodic pentru a se constata veridicitatea declaratiilor date pe propria raspundere de catre cetatean la adoptarea cainilor)
3. daca nu se respecta decalaratiile din momentul adoptarii , acesti cetateni iubitori de animale trebuie amendati conform legii.

DACA VA PLAC ASA DE MULT CAINII COMUNITARI LUATI-I ACASA SI AVETI GRIJA DE EI , NU-I LASATI AIUREA PE STRADA!
4.   Pt DNA, Parchet, etc... trimis de
( 4 iun 2015, 16:19:23
Posibile intrebari pt Harsovski (de acuma H ca e mai simplu si mai romanesc) asta?

1) S-au cheltuit bani publici de la primarie pt cainii astia prinsi? Evident DA.
2) A depistat H ca au fost eliberati de catre cei ce si i-au insusit prin angajament scris? DA. Pai chiar el a declarat, in prostia lui, fraierul considerand ca-si faca precampanie.
3) A dat aemnzile prevazute de lege, evient prin politia locala? NU.

Pai de ce mai nenicule? Nu cumva ai prejudiciat bugetul local, nedenuntand acele persoane pentru a fi amendatate? Oare poate fi cumva chiar un abuz in functie, tolerand aele fapte? Sau chiar coruptie? Coruptia fiind fapta prin care chiar terte persoane beneficiaza de avantaje materiale sau financiare, in acest caz fiind vorba de banii pe care nu-i platesc ca si amenda.

Si doar ca paranteza, nu a scris presa nimic despre plata a 16% pt acel aproximativ 1.000.000.000 lei primiti la botez din declaratia de avere. Poate tot DNA sau ANI da un comunicat ceva.

5.   Sa se faca teste! trimis de
( 4 iun 2015, 20:23:06
Cine stie sa gadile buricul cainelui, ala sa ia bipedele!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigi „ca la Rucăr" (rețeta Tuței lu' Mazăre) O legendă spune că satul Rucărului ar fi fost fondat de ostaşii lui Negru Vodă, care au primit drept mulţumire pentru serviciile lor, de la voievod, dreptul de a stăpâni valea şi munţii din jur. S-au aşezat rucărenii, şi-au durat case din... Citeşte