Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2015 - Anul XX, nr. 126 (5938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetări

DNA face anchetă pentru două infracţiuni, în cazul asociaţiei constituite de primarul din Milişăuţi şi încă doi crescători de animale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), Serviciul Teritorial Suceava, a început urmărirea penală cu privire la săvârşirea a două infracţiuni în cazul Asociaţiei Crescătorilor de Oi „Ţurcană” din Milişăuţi, asociaţie constituită de trei crescători de animale din localitate, printre care şi primarul Mircea Laurus.

Ancheta DNA a plecat de la reclamaţiile depuse de mai mulţi crescători de animale din Milişăuţi, chiar o parte dintre membrii asociaţiei, care au reclamat că subvenţiile primite în ultimii trei ani s-au „evaporat”, fără a se face nimic din ceea ce este prevăzut în statutul organizaţiei.

 

Două infracţiuni pentru care se fac cercetări, deocamdată în rem

DNA a început urmărirea penală şi face cercetări pentru următoarele infracţiuni: “folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor” şi „schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene”. În această fază a anchetei s-a început urmărirea penală în rem, adică faţă de faptă, nu faţă de o persoană anume. Pe parcurs, dacă va fi cazul, procurorii se vor îndrepta cu urmărirea penală şi spre persoanele care vor fi inculpate în acest dosar. 

 

Ce reclamă o parte din membrii asociaţiei

Conform datelor oficiale prezentate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava, numai în 2014 asociaţia a încasat subvenţie pe suprafaţa de păşune concesionată de la primăria locală care însumează 103.638 de lei. Alte sume de ordinul zecilor de mii de lei au fost încasate şi în anii anteriori, începând cu 2011.

Grupul de contestatari, în frunte cu Vasile Ţical, susţine că membrii asociaţiei care au muncit la întreţinerea păşunii nu au fost informaţi în nici un moment cu privire la ce s-a întâmplat cu subvenţiile încasate pentru suprafaţa de păşune concesionată de asociaţie, adică peste 200 de hectare.

„În afară de persoanele care au constituit asociaţia în jurul primarului Mircea Laurus, noi, ceilalţi membri, nu am avut nici un beneficiu, iar toate obiectivele asociaţiei au rămas doar vorbe scrise pe o hârtie”, a declarat Vasile Ţical.

 

Primarul este doar membru al asociaţiei

Monitorul de Suceava a scris despre aceste acuzaţii în luna martie a acestui an. Asociaţia este condusă de Traian Pâslariu, preşedinte, şi de Alexa Leviţchi, vicepreşedinte. Cei doi au fost membri fondatori ai asociaţiei, alături de Mircea Laurus, primarul oraşului Milişăuţi. Acesta a rămas la modul oficial doar cu titlul de membru al asociaţiei, în calitate de crescător de animale.

Vicepreşedintele asociaţiei, Alexa Leviţchi, a declarat pentru Monitorul de Suceava, în luna martie a acestui an: „Banii de la UE sunt folosiţi pentru întreţinerea şi curăţarea păşunii, nu ca să-şi cumpere unii biciclete sau maşini. Noi nu putem să le dăm lor banii în mână să facă ce vor cu ei. Subvenţiile pe teren sunt pentru întreţinerea suprafeţelor pentru care se iau bani”.

Rămâne de văzut dacă ancheta DNA va duce la inculparea unor persoane în acest caz. Procurorii au efectuat deja audieri şi verifică documentele în baza cărora s-au încasat banii europeni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DNA face anchetă pentru două infracţiuni, în cazul asociaţiei constituite de primarul din Milişăuţi şi încă doi crescători de animale.
 Vizualizări articol: 2414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DNA face anchetă pentru două infracţiuni, în cazul asociaţiei constituite de primarul din Milişăuţi şi încă doi crescători de animale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigi „ca la Rucăr" (rețeta Tuței lu' Mazăre) O legendă spune că satul Rucărului ar fi fost fondat de ostaşii lui Negru Vodă, care au primit drept mulţumire pentru serviciile lor, de la voievod, dreptul de a stăpâni valea şi munţii din jur. S-au aşezat rucărenii, şi-au durat case din... Citeşte